Archiwum - Gady, płazy i inne potwory :)
Fea - Wto Cze 30, 2009 14:48
up
Mangusta - Wto Cze 30, 2009 15:04
Foty z dzisiejszych kąpieli słonecznych
przyczajony... smok
uwielbia karaluchy i truskawki... już mu się to odbija na wadze
moja ślicznota też zechciała pozować... o dziwo!
a tu nasz żółwik.... bez dolnej szczęki. je bez problemu, tylko trzeba mu bardzo drobno kroić.
tu ładnie widać brak szczęki
a tu mu się już znudziło
a to przyszli (mam nadzieję) rodzice. miłość wielka, praktycznie cały czas ze sobą. harko chyba będzie mieszkać sama
nezu - Wto Cze 30, 2009 17:20
Mazoku, czemu żółwik nie ma kawałka dolnej szczęki?
Migot i jaszczur....
Mangusta - Wto Cze 30, 2009 18:07
| nezu napisał/a: | Mazoku, czemu żółwik nie ma kawałka dolnej szczęki? | gryzły się w zoologu, kupiliśmy go ze sporą raną (niezauważone). po konsultacji z dr Malutą smarowaliśmy betadyną, ale szczęka (tak jak z resztą myślałam) uschła i odpadła.
no ale je, nie ma różnicy w zachowaniu, reszta rany ładnie się zagoiła. mam nadzieję że odrośnie, jeśli nie całkowicie to przynajmniej tyle, ile się da.
Anonymous - Wto Cze 30, 2009 21:21
zamowiolam trzy anolisy, a nie dwa
tak sobie tesknie z mama za zolwiem ladowym... jakie sa w miare latwo dostepne, dosc tanie (wiem, ze nie kosztuja 50 zl ) i takie dla poczatkujacego? Bo jestem kompletnie zielona jesli o te czolgi chodzi.
yoshi - Wto Cze 30, 2009 22:40
anolisy, bardzo je lubie, sa bardzo przyjemne
mozliwe ze w ten week bede miec juz duze terra od kumpla, a w tedy boa mam nadzieje ze juz raz dwa tez sie pojawi.
Anonymous - Śro Lip 01, 2009 07:51
mazok, a czemu w końcu je rozmnażasz? kiedyś pisałaś, że siatek się w ogóle nie opłaca, bo za pospolite?
marlena91 - Śro Lip 01, 2009 08:33
Jej normalnie zazdroszczę cudne są te Twoje zwierzaki... Kiedyś myślałam nad zbożówką i nadal myślę, ale jakoś nie potrafię się przełamać
Mangusta - Śro Lip 01, 2009 09:01
| Cytat: | | mazok, a czemu w końcu je rozmnażasz? kiedyś pisałaś, że siatek się w ogóle nie opłaca, bo za pospolite? | jakbym ja miała siaty w domu, to by mnie chyba zeżarły a rozmnażam w sumie bardziej dla siebie niż dla rynku, lepiej zacząć rozmnażanie od czegoś w miarę łatwego co później można by ewentualnie rozdać ludziom po kosztach, niż zabrać się od razu za coś trudniejszego i przeżyć wielką porażkę pod tym względem
btw, zaraz jadę do schronu, ponoć są dwa nowe legwany i pyton większy od Miśki
będą foty
Wampiwor - Śro Lip 01, 2009 15:04
up!
Mangusta - Śro Lip 01, 2009 15:15
dzięki O jeżu jeżu, jakie mamy cudeńka nowe w gadziarni!
po pierwsze moja miłość od pierwszego wejrzenia, Czerwony Smok:
praaawy profil
leeewy profil
i całościowo
jest cudny, przełagodny, grzecznie siedzi na ramieniu na spacerze (jak żaden inny!) i je koniczynę z ręki. już uwielbiam.
drugi legwan już nie jest taki łagodny, ale myślę że szybko się to zmieni... póki co w tymczasówce.
tutaj pyton z historią - był zwierzątkiem syna pewnej 80letniej pani, syn ten jednakże umarł prawie rok temu i ta babcia (!!!) zajmowała się zwierzem. w końcu pewnego dnia zadzwoniła do schroniska że nie wie co mu jest bo nie chce jeść, a ona mu i wątróbkę drobno kroi i udka z kurczaka daje....
pyton ma lat 16 i najpoczciwszy wężowy pysk jaki w życiu widziałam. jest większy od naszej rekordzistki - Miśki. waży około 40 kilo.
tutaj w porównaniu z 13 lat młodszą koleżanką
i sam pyszczek... czyż nie jest słodki?
a teraz trochę starszych mieszkańców
jedyna słuszna poza do zajadania się koperkiem
krab co ma tyle miejsca że cały czas siedzi w kącie
nasz jadowity kotek
i najbardziej wkurzający stepiak na świecie
Layla - Śro Lip 01, 2009 15:30
Mazoku, pytanie standardowe - co u Miss Froggy?
Mangusta - Śro Lip 01, 2009 15:38
zgadnij już czwarty miesiąc się nie rusza. od martwej odróżnia ją tylko to, że jeszcze nie pleśnieje miesiąc temu zjadła dorosłą mysz. taka ot, hiper atrakcja w jej wykonaniu. gdyby to był samiec to by przynajmniej kumkał
nutaka - Śro Lip 01, 2009 15:57
http://www.fotosik.pl/sho...d6fcac690e2594a - piękny
jullcia_ - Śro Lip 01, 2009 17:17
http://www.fotosik.pl/sho...693b8b2c8049a83
Jaki.. zielony
|
|
|