To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Gady, płazy i inne potwory :)

Fea - Wto Cze 30, 2009 14:48

up
Mangusta - Wto Cze 30, 2009 15:04

Foty z dzisiejszych kąpieli słonecznych :)

przyczajony... smok

uwielbia karaluchy i truskawki... już mu się to odbija na wadze ;]

moja ślicznota też zechciała pozować... o dziwo!

a tu nasz żółwik.... bez dolnej szczęki. je bez problemu, tylko trzeba mu bardzo drobno kroić.

tu ładnie widać brak szczęki

a tu mu się już znudziło

a to przyszli (mam nadzieję) rodzice. miłość wielka, praktycznie cały czas ze sobą. harko chyba będzie mieszkać sama ;]

nezu - Wto Cze 30, 2009 17:20

Mazoku, czemu żółwik nie ma kawałka dolnej szczęki? :(

Migot i jaszczur.... :serducho:

Mangusta - Wto Cze 30, 2009 18:07

nezu napisał/a:
Mazoku, czemu żółwik nie ma kawałka dolnej szczęki? :(
gryzły się w zoologu, kupiliśmy go ze sporą raną (niezauważone). po konsultacji z dr Malutą smarowaliśmy betadyną, ale szczęka (tak jak z resztą myślałam) uschła i odpadła.

no ale je, nie ma różnicy w zachowaniu, reszta rany ładnie się zagoiła. mam nadzieję że odrośnie, jeśli nie całkowicie to przynajmniej tyle, ile się da.

Anonymous - Wto Cze 30, 2009 21:21

zamowiolam trzy anolisy, a nie dwa :oops:

tak sobie tesknie z mama za zolwiem ladowym... jakie sa w miare latwo dostepne, dosc tanie (wiem, ze nie kosztuja 50 zl ;) ) i takie dla poczatkujacego? Bo jestem kompletnie zielona jesli o te czolgi chodzi.

yoshi - Wto Cze 30, 2009 22:40

anolisy, bardzo je lubie, sa bardzo przyjemne :)

mozliwe ze w ten week bede miec juz duze terra od kumpla, a w tedy boa mam nadzieje ze juz raz dwa tez sie pojawi.

Anonymous - Śro Lip 01, 2009 07:51

mazok, a czemu w końcu je rozmnażasz? kiedyś pisałaś, że siatek się w ogóle nie opłaca, bo za pospolite?
marlena91 - Śro Lip 01, 2009 08:33

Jej normalnie zazdroszczę cudne są te Twoje zwierzaki... Kiedyś myślałam nad zbożówką i nadal myślę, ale jakoś nie potrafię się przełamać :(
Mangusta - Śro Lip 01, 2009 09:01

Cytat:
mazok, a czemu w końcu je rozmnażasz? kiedyś pisałaś, że siatek się w ogóle nie opłaca, bo za pospolite?
jakbym ja miała siaty w domu, to by mnie chyba zeżarły ;P a rozmnażam w sumie bardziej dla siebie niż dla rynku, lepiej zacząć rozmnażanie od czegoś w miarę łatwego co później można by ewentualnie rozdać ludziom po kosztach, niż zabrać się od razu za coś trudniejszego i przeżyć wielką porażkę pod tym względem ;)

btw, zaraz jadę do schronu, ponoć są dwa nowe legwany i pyton większy od Miśki :shock:

będą foty :hyhy:

Wampiwor - Śro Lip 01, 2009 15:04

up!
Mangusta - Śro Lip 01, 2009 15:15

dzięki ;) O jeżu jeżu, jakie mamy cudeńka nowe w gadziarni!

po pierwsze moja miłość od pierwszego wejrzenia, Czerwony Smok:
praaawy profil

leeewy profil

i całościowo

jest cudny, przełagodny, grzecznie siedzi na ramieniu na spacerze (jak żaden inny!) i je koniczynę z ręki. już uwielbiam.

drugi legwan już nie jest taki łagodny, ale myślę że szybko się to zmieni... póki co w tymczasówce.

tutaj pyton z historią - był zwierzątkiem syna pewnej 80letniej pani, syn ten jednakże umarł prawie rok temu i ta babcia (!!!) zajmowała się zwierzem. w końcu pewnego dnia zadzwoniła do schroniska że nie wie co mu jest bo nie chce jeść, a ona mu i wątróbkę drobno kroi i udka z kurczaka daje....
pyton ma lat 16 i najpoczciwszy wężowy pysk jaki w życiu widziałam. jest większy od naszej rekordzistki - Miśki. waży około 40 kilo.
tutaj w porównaniu z 13 lat młodszą koleżanką

i sam pyszczek... czyż nie jest słodki?

a teraz trochę starszych mieszkańców ;)
jedyna słuszna poza do zajadania się koperkiem

krab co ma tyle miejsca że cały czas siedzi w kącie

nasz jadowity kotek

i najbardziej wkurzający stepiak na świecie

Layla - Śro Lip 01, 2009 15:30

Mazoku, pytanie standardowe - co u Miss Froggy? :DD
Mangusta - Śro Lip 01, 2009 15:38

zgadnij ;P już czwarty miesiąc się nie rusza. od martwej odróżnia ją tylko to, że jeszcze nie pleśnieje ;P miesiąc temu zjadła dorosłą mysz. taka ot, hiper atrakcja w jej wykonaniu. gdyby to był samiec to by przynajmniej kumkał ;P
nutaka - Śro Lip 01, 2009 15:57

http://www.fotosik.pl/sho...d6fcac690e2594a - piękny :shock:
jullcia_ - Śro Lip 01, 2009 17:17

http://www.fotosik.pl/sho...693b8b2c8049a83

:o :serducho: :serducho: :serducho:
Jaki.. zielony :shock: :mrgreen: