Archiwum - Psiaki XV
rudziak - Pon Sty 07, 2013 17:00
Nakasha jeżeli nie lubisz szczególików to zainteresuj się rally-o, to takie posłuszeństwo na luzie
katasza - Pon Sty 07, 2013 17:44
Ja wycinam kwadrat zlozony na pol z polaru, wycinam dziure nozyczkami i wsadzam ten zacisk. Jakbym miala sie bawic w przyszywanie, szukanie tasiemek to bym zwariowala
Nakasha, cudowna jest
Ninek - Pon Sty 07, 2013 17:52
| Off-Topic: | katasza, ja szyje ładne hamaki, nie byle jakie Wycięcie i zszycie na maszynie zajmuje kilka minut. |
babyduck - Pon Sty 07, 2013 18:38
| rudziak napisał/a: | | zainteresuj się rally-o, to takie posłuszeństwo na luzie | polecam! To coś między obi a PT, w wyższych klasach z elementami agility. No i bez ciśnienia.
yoshi - Pon Sty 07, 2013 23:26
| Nakasha napisał/a: | Tak samo dogtrekking, minimalny wiek psa to 2 lata.
|
Na większości zawodach minimalny wiek to 1 rok
I dzięki temu w sezonie 2013 będziemy mogli startować również z Zorką
I oczywiście gratuluje Super wesoły ma pyszczek
agacia - Pon Sty 07, 2013 23:58
yoshi, wybierasz się w marcu do Siedlca?
Tess - Wto Sty 08, 2013 00:29
A ktoś wybiera się może na zawody Dog Orient teraz 19.01?
yoshi - Wto Sty 08, 2013 10:18
Tak Wybieramy się z Michałem Pewnie będziemy już startować osobno On z Zorką, ja z Toudim
Tess ja bym chętnie się wybrała ale przede mną widmo złożenia za 2 tyg pracy inżynierskiej. A szkoda bo widzie że tym razem pierwsze zawody robią w znacznie bliższej lokalizacji niż poprzednie.
Niestety wydaje mi się że jeszcze w tym sezonie zostaniemy przy zawodach organizowanych przez "Puchar Polski" http://www.dogtrekking.co...ntpage&Itemid=1
jokada - Wto Sty 08, 2013 12:10
| Tess napisał/a: | A ktoś wybiera się może na zawody Dog Orient teraz 19.01? | ja bym sie wybrała, nawet na te 10km, ale samej mi sie nie chce
Ninek - Wto Sty 08, 2013 12:45
Mam nadzieje, że w lecie będziemy już mogli z Foxem pojechać na jakiś taki bieg
Tess - Wto Sty 08, 2013 13:52
yoshi, na proszę Cię, przecież to jeden dzień, myślisz, że tak to zaważy na Twojej nauce? <namawia do złego>
jokada, ja jadę na 20 km.
Nakasha - Wto Sty 08, 2013 14:15
Hmm ja i tak bym się bała z psem rasy dużej startować przed 2-gim rokiem życia - stawy... (tym bardziej u ON),. Kiedyś czytałam kilka regów i tam było, że 2 lata, ale pewnie nie jest tak na wszystkich zawodach.
A to musi być bieg? Czy może być marsz, ewentualnie marszobieg? Bo 10 km z chęcią bym zrobiła, ale na pewno tyle nie pobiegnę.
Ninek - Wto Sty 08, 2013 14:27
Nakasha, wydaje mi sie, że to tylko Twoja sprawa, czy biegniesz, idziesz czy pełzniesz ludzkie 'zabawy terenowe' też nazywa sie 'biegami na orientacje', ale to raczej marszobiegi, bo nikt kilkanaście kilometrów po lesie biegać nie będzie.
agacia - Wto Sty 08, 2013 14:57
Nakasha, trase pokonujesz tak jak chcesz. Grunt to zaliczyć punkty kontrolne i dojść do mety Są oczywiście osoby, które trasę przebiegaja, ale jednak wiekszość osób ją przechodzi. Chodzisz z psami na długie spacery, na których biegaja i szaleją, więc taki dogtrekking na pewno nie bedzie dla ich stawów obciążeniem.
Tess - Wto Sty 08, 2013 15:12
Nakasha, brońciępanieboże, 20km biegu, też wymyśliła. O.o
UMARŁABYM.
|
|
|