To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki XV

rudziak - Pon Sty 07, 2013 17:00

Nakasha jeżeli nie lubisz szczególików to zainteresuj się rally-o, to takie posłuszeństwo na luzie :)
katasza - Pon Sty 07, 2013 17:44

Ja wycinam kwadrat zlozony na pol z polaru, wycinam dziure nozyczkami i wsadzam ten zacisk. Jakbym miala sie bawic w przyszywanie, szukanie tasiemek to bym zwariowala :P

Nakasha, cudowna jest :serducho:

Ninek - Pon Sty 07, 2013 17:52

Off-Topic:
katasza, ja szyje ładne hamaki, nie byle jakie :P Wycięcie i zszycie na maszynie zajmuje kilka minut.

babyduck - Pon Sty 07, 2013 18:38

rudziak napisał/a:
zainteresuj się rally-o, to takie posłuszeństwo na luzie
polecam! To coś między obi a PT, w wyższych klasach z elementami agility. No i bez ciśnienia.
yoshi - Pon Sty 07, 2013 23:26

Nakasha napisał/a:
Tak samo dogtrekking, minimalny wiek psa to 2 lata.

Na większości zawodach minimalny wiek to 1 rok ;)
I dzięki temu w sezonie 2013 będziemy mogli startować również z Zorką :mrgreen:

I oczywiście gratuluje :D Super wesoły ma pyszczek :)

agacia - Pon Sty 07, 2013 23:58

yoshi, wybierasz się w marcu do Siedlca?
Tess - Wto Sty 08, 2013 00:29

A ktoś wybiera się może na zawody Dog Orient teraz 19.01? :)
yoshi - Wto Sty 08, 2013 10:18

Tak :) Wybieramy się z Michałem ;) Pewnie będziemy już startować osobno :) On z Zorką, ja z Toudim :)

Tess ja bym chętnie się wybrała :D ale przede mną widmo złożenia za 2 tyg pracy inżynierskiej. A szkoda bo widzie że tym razem pierwsze zawody robią w znacznie bliższej lokalizacji niż poprzednie.

Niestety wydaje mi się że jeszcze w tym sezonie zostaniemy przy zawodach organizowanych przez "Puchar Polski" http://www.dogtrekking.co...ntpage&Itemid=1 ;)

jokada - Wto Sty 08, 2013 12:10

Tess napisał/a:
A ktoś wybiera się może na zawody Dog Orient teraz 19.01? :)
ja bym sie wybrała, nawet na te 10km, ale samej mi sie nie chce ;)
Ninek - Wto Sty 08, 2013 12:45

Mam nadzieje, że w lecie będziemy już mogli z Foxem pojechać na jakiś taki bieg :mrgreen:
Tess - Wto Sty 08, 2013 13:52

yoshi, na proszę Cię, przecież to jeden dzień, myślisz, że tak to zaważy na Twojej nauce? <namawia do złego>

jokada, ja jadę na 20 km. ;)

Nakasha - Wto Sty 08, 2013 14:15

Hmm ja i tak bym się bała z psem rasy dużej startować przed 2-gim rokiem życia - stawy... (tym bardziej u ON),. Kiedyś czytałam kilka regów i tam było, że 2 lata, ale pewnie nie jest tak na wszystkich zawodach.

A to musi być bieg? Czy może być marsz, ewentualnie marszobieg? Bo 10 km z chęcią bym zrobiła, ale na pewno tyle nie pobiegnę. ;)

Ninek - Wto Sty 08, 2013 14:27

Nakasha, wydaje mi sie, że to tylko Twoja sprawa, czy biegniesz, idziesz czy pełzniesz ;) ludzkie 'zabawy terenowe' też nazywa sie 'biegami na orientacje', ale to raczej marszobiegi, bo nikt kilkanaście kilometrów po lesie biegać nie będzie.
agacia - Wto Sty 08, 2013 14:57

Nakasha, trase pokonujesz tak jak chcesz. Grunt to zaliczyć punkty kontrolne i dojść do mety ;) Są oczywiście osoby, które trasę przebiegaja, ale jednak wiekszość osób ją przechodzi. Chodzisz z psami na długie spacery, na których biegaja i szaleją, więc taki dogtrekking na pewno nie bedzie dla ich stawów obciążeniem.
Tess - Wto Sty 08, 2013 15:12

Nakasha, brońciępanieboże, 20km biegu, też wymyśliła. O.o
UMARŁABYM. :P