To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Koty vol. V

PALATINA - Śro Sty 23, 2013 22:26

Głupia jestem...
Zbierałam sobie spokojnie na laptopa, a teraz mam przeogromną ochotę zamówić za tą kasę drapak Rufiego (który miałam kupować dopiero za parę miesięcy). :P
Do drapaka (+ kuriera) brakuje mi już tylko 73 zł.
Jakbym coś na allegro sprzedała (mam kilka rzeczy), to akurat by było... :roll:

Ninek - Czw Sty 24, 2013 00:37

PALATINA, niestety znam ten ból....
Ciągle kupuje coś zwierzakom, na siebie nie wydając nic :] I to nie dlatego, że im to niezbędnie potrzebne. Nasta miseczka czy szelki do godtrekingu nie należą do najistotniejszych potrzeb - buty bardziej by mi sie przydały, bo nie mam w czym chodzić :P

katasza - Czw Sty 24, 2013 00:44

Taaa, mam psa miesiac, trzy obroze, trzy smycze i dwie pary szelek. A w lodowce pusto :P Aaa zabaweczki tez lubie kupowac, ma z 10 :P
PALATINA - Czw Sty 24, 2013 09:12

Ja bym się z kolejną smyczką nie wahała, ale ten drapak kosztuje tysiaczka! :shock: :]
Tylko dlatego nie kupiłam go rok temu, gdy kupowaliśmy kota.
Teraz już dojrzałam do tej decyzji, bo na wszystkich forach wychwalają te drapaki pod niebiosa. :P

klauduska - Nie Sty 27, 2013 19:11

Moja Tora dzisiaj na wystawie dostała Ex1 :)
Następne wystawy nasze dopiero jakoś w czerwcu :)

pituophis - Pon Sty 28, 2013 10:06

Bardzo ładnie, gratuluję!!
klauduska - Pon Sty 28, 2013 10:08

pituophis, dziękuję :)
Wiedziałam, że nic więcej nie zdobędzie [nie ma futra wcale], ale i tak z Ex1 oraz ocen sędziego+hodowców jestem bardzo zadowolona :mrgreen:

PALATINA - Pon Sty 28, 2013 22:01

Imbir już się całkiem nauczył, że rano trzeba iść na spacer. :D

jokada - Wto Sty 29, 2013 09:40

:serducho: piękny on jest :)

wychodzisz z nim razem z psami? czy oddzielnie?

PALATINA - Wto Sty 29, 2013 09:49

Oddzielnie. Razem się nie da, bo psy mają parcie do przodu w dość szybkim tempie, a Imbir woli zwiedzać powoli, włazi w krzaki, próbuje wspinać się na pnie drzew... :]

Poza tym ja 3 smyczy nie umiem ogarnąć. :P

P.S.
Na wystawie 10 lutego odbieram mój rufiowy drapak.
Cieszę się jak dziecko! :mrgreen:

A tak swoją drogą.. Wczoraj minął rok, odkąd mamy Racuszka!
Robiłam przegląd zabawek i po roku mogę powiedzieć śmiało, że najlepszą zabawką u nas jest szeleszczący tunel. Nie ma dnia, żeby się w nim koty nie bawiły.
Racuch, gdy był sam, bawił się rzadziej, ale odkąd są dwa koty, to tunel jest cały czas jedną z największych atrakcji! :lol1:

Druga to chyba tablica na smakołyki.
I dla Imbira pluszowe myszki (Racuch ich nie lubi).

falka - Wto Sty 29, 2013 10:48

PALATINA, daj linka do tej tablicy??
PALATINA - Wto Sty 29, 2013 11:09

falka,
http://www.zooplus.pl/sho...raktywne/134792 ;)

Cola - Wto Sty 29, 2013 13:38

PALATINA, wychodzisz z nim w zimę?
ja z moim też chcę wychodzić, ale dopiero po wszystkich szczepieniach, no i jak będzie jakieś 10 stopni co najmniej...

a tak btw. kochane to moje zwierzę i inteligentne, ale jak coś chce to się drze. i tak, nie zawsze mam czas na zabawę, a wtedy stoi i się wydziera. i nijak nie da się go uciszyć. to jedyna jego wada. z resztą on na wszystko miauczy :P a na komendę "zostaw" kładzie łeb i tak śmiesznie skrzeczy. ale jest przemądry :serducho:

PALATINA - Wto Sty 29, 2013 15:30

Wychodzę z nim cały czas, ale tylko na kilka minut przed blok.
Marznie szybko i jak zaczyna się trzęść, to wracamy. ;)
Racuch dla odmiany nie marznie, ale nieznosi spacerów (nawet latem).

Lux - Wto Sty 29, 2013 15:45

PALATINA, a byłabyś w stanie polecić jakieś szelki wraz ze smyczką? czy gdzieś szyłaś? Bierzemy kota na DT, a mamy z pokoju drzwi, którymi wychodzimy na płaski dach, taki nasz "taras" i w taki sposób też wietrzymy, a fajnie by było wziąć wtedy kota, tyle, ze kontrolowanie, na smyczy. Raczej większy, niż mniejszy podobno.