Archiwum - Psiaki XIII
Ninek - Śro Mar 21, 2012 17:33
Ja myślałam, że kastracja całkiem ten problem wyeliminuje i sie zawiodłam. Dobrze, że Fox tylko czasami próbuje dominować w ten sposób... Zawsze (ze 3 razy sie zdarzyło) wybierze jakiegoś słabego psa
agacia - Śro Mar 21, 2012 20:09
Moje psiska weekendowo
Chłopaki
Runa
I dla porównania jedno zdjęcie jak Runa do nas trafiła Juz nie pamietam jak miała taki kolor
mmarcioszka - Śro Mar 21, 2012 20:14
agacia te Twoje psy są cudne Kocham husky i rozgląda się powoli za takowyc szczeniakiem do adopcji
agacia - Śro Mar 21, 2012 20:52
Journey wstawiała jakies szczylki z interwencji do adopcji, ale nie wiem czy są jeszcze jakieś wolne
mmarcioszka - Śro Mar 21, 2012 20:57
agacia, dzięki zapytam
Szura - Śro Mar 21, 2012 20:59
Oli, chcę interweniować, bo to jest pies lękowy i jak oberwie, to się zwyczajnie cofnie w procesie resocjalizacji z psami, stąd moje obawy.
U Tośka to nie jest typowo dominacyjne (jest raczej psem uległym), bardziej chce w ten sposób rozładować ekscytację ze spotkania psa, który potrafi się bawić w jego stylu (to wielka rzadkość, a Tonic jest wtedy baaardzo podekscytowany).
Nie wiem, czy on nie zrozumie. No nic, najwyżej poczekam i będę go ściągać z psów dopiero jak zacznie kryć, choć boję się, że do tej pory w jakimś stopniu mu się to utrwali.
I nie tyle chodzi mi o karcenie go, co o zabieranie go z zabawy, dopóki się nieco nie wyciszy.
Journey - Śro Mar 21, 2012 22:06
Szura napisał/a: |
I nie tyle chodzi mi o karcenie go, co o zabieranie go z zabawy, dopóki się nieco nie wyciszy. |
Jeśli nie chcesz, żeby to zachowanie się nasiliło radziłabym właśnie tak zrobić. Po drugie- rozważałaś kastrację?
Tess - Śro Mar 21, 2012 22:59
Journey, Tosiek jest wykastrowany.
babyduck - Pią Mar 23, 2012 22:02
Szura - Pią Mar 23, 2012 22:59
babyduck, została ze mnie kałuża.
A cóż ona tak czyta? ;>
babyduck - Pią Mar 23, 2012 23:14
'Madame"
Lama - Sob Mar 24, 2012 11:44
Ambitnie.;]
furburger - Sob Mar 24, 2012 11:53
Pamiętacie jak się was pytałam o sikanie psa na krzaki i kolesia który straszył policją ?
No więc dwa dni temu była u mnie nasz dzielnicowy w tej sprawie
ostrzegł nas przed tym kolesiem że to jest były policjant i ma nie równo pod sufitem i że powiedział że będzie czekał na jakiś moment cyknie nam fotkę i poda do sądu za zanieczyszczanie środowiska
Ninek - Sob Mar 24, 2012 12:13
furburger, haha
Fajnego masz sąsiada Już wole mojego i jego laba, srającego po ogródkach sąsiadów.
furburger - Sob Mar 24, 2012 12:18
Ninek, tak bardzo fajnego nie dość że przez kilkanaście lat w tamtym mieszkaniu mieszkała jakaś wariatka to teraz zamieszkał były policjant który również normalny nie jest
|
|
|