To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki XIII

Ninek - Śro Mar 21, 2012 17:33

Ja myślałam, że kastracja całkiem ten problem wyeliminuje i sie zawiodłam. Dobrze, że Fox tylko czasami próbuje dominować w ten sposób... Zawsze (ze 3 razy sie zdarzyło) wybierze jakiegoś słabego psa :roll:
agacia - Śro Mar 21, 2012 20:09

Moje psiska weekendowo :)

Chłopaki

Runa

I dla porównania jedno zdjęcie jak Runa do nas trafiła ;) Juz nie pamietam jak miała taki kolor

mmarcioszka - Śro Mar 21, 2012 20:14

agacia te Twoje psy są cudne :serducho: Kocham husky i rozgląda się powoli za takowyc szczeniakiem do adopcji :D
agacia - Śro Mar 21, 2012 20:52

Journey wstawiała jakies szczylki z interwencji do adopcji, ale nie wiem czy są jeszcze jakieś wolne
mmarcioszka - Śro Mar 21, 2012 20:57

agacia, dzięki zapytam ;)
Szura - Śro Mar 21, 2012 20:59

Oli, chcę interweniować, bo to jest pies lękowy i jak oberwie, to się zwyczajnie cofnie w procesie resocjalizacji z psami, stąd moje obawy.

U Tośka to nie jest typowo dominacyjne (jest raczej psem uległym), bardziej chce w ten sposób rozładować ekscytację ze spotkania psa, który potrafi się bawić w jego stylu (to wielka rzadkość, a Tonic jest wtedy baaardzo podekscytowany).

Nie wiem, czy on nie zrozumie. No nic, najwyżej poczekam i będę go ściągać z psów dopiero jak zacznie kryć, choć boję się, że do tej pory w jakimś stopniu mu się to utrwali.

I nie tyle chodzi mi o karcenie go, co o zabieranie go z zabawy, dopóki się nieco nie wyciszy.

Journey - Śro Mar 21, 2012 22:06

Szura napisał/a:

I nie tyle chodzi mi o karcenie go, co o zabieranie go z zabawy, dopóki się nieco nie wyciszy.

Jeśli nie chcesz, żeby to zachowanie się nasiliło radziłabym właśnie tak zrobić. Po drugie- rozważałaś kastrację?

Tess - Śro Mar 21, 2012 22:59

Journey, Tosiek jest wykastrowany. ;)
babyduck - Pią Mar 23, 2012 22:02

Szura - Pią Mar 23, 2012 22:59

babyduck, została ze mnie kałuża. :slinisie:

A cóż ona tak czyta? ;>

babyduck - Pią Mar 23, 2012 23:14

'Madame" :mrgreen:
Lama - Sob Mar 24, 2012 11:44

Ambitnie.;]
furburger - Sob Mar 24, 2012 11:53

Pamiętacie jak się was pytałam o sikanie psa na krzaki i kolesia który straszył policją ?
No więc dwa dni temu była u mnie nasz dzielnicowy w tej sprawie :)
ostrzegł nas przed tym kolesiem że to jest były policjant i ma nie równo pod sufitem i że powiedział że będzie czekał na jakiś moment cyknie nam fotkę i poda do sądu za zanieczyszczanie środowiska :)

Ninek - Sob Mar 24, 2012 12:13

furburger, haha :lol:
Fajnego masz sąsiada :P Już wole mojego i jego laba, srającego po ogródkach sąsiadów.

furburger - Sob Mar 24, 2012 12:18

Ninek, tak bardzo fajnego nie dość że przez kilkanaście lat w tamtym mieszkaniu mieszkała jakaś wariatka to teraz zamieszkał były policjant który również normalny nie jest :roll: