Archiwum - Psiaki X
Oli - Pon Mar 14, 2011 00:39
sachma, ja już to kiedyś pisałam - znałam pudla, który nie był strzyżony "odpowiednio" i był cudownie loczkowany
sachma - Pon Mar 14, 2011 00:48
Oli, prawdziwy pudel to pies w długim włosie, a nie krótkich lokach zresztą koszmar nienaturalności to każdy niskopodłogowiec, każdy ze skróconą kufą czy nadmiarem skóry - u pudli hodowcy byli na tyle mądrzy, że anatomicznie pies jest normalny, a jedyne udziwnienia dotyczą włosa
Oli - Pon Mar 14, 2011 00:53
| sachma napisał/a: | | prawdziwy pudel to pies w długim włosie, a nie krótkich lokach | a kto powiedział, że miał krótkie te loki miał długi włos, ale fajnie mu się "mienił" jak biegał, tak przeskakiwał, niebardzo wiem jak to opisać. Był cały owłosiony i nie wyglądał jak typowy pudel.
No i trochę źle się wyraziłam - z moich koszmarów , bo tak jak napisałam później, nie lubię fryzowania pod wystawy i ogólnie zmiany wyglądu pod wzorzec bez wykorzystywania fryzury, która dawno temu po coś została stworzona. To samo tyczy się kopiowania - rozumiem kopiowanego azjatę pilnującego stada owiec/koni przed wilkami, ale takiego samego pilnującego domu już nie.
sachma - Pon Mar 14, 2011 00:58
Oli, bo mówisz że był nieodpowiednio cięty a zauważyłam że takie "nieodpowiednio" to przeważnie na równo i na krótko wszędzie
ja tam lubię - pewnie nie zaczynałabym wystawiać gdybym nie lubiła - wygląd pudla właśnie w lwie albo puppy clipie - ale puppy clip to dla mnie za dużo pielęgnacji, za dużo czesania i za dużo błota wnoszonego do domu
Oli - Pon Mar 14, 2011 01:00
napisałam, że nie był strzyżony a odpowiednio dodałam, że nie na pudla wystawowego
| Off-Topic: | tak, mam jakieś obecnie problemy w wysławianiu się |
sachma - Pon Mar 14, 2011 01:03
Oli, kompletnie inaczej to zrozumiałam
Oli - Pon Mar 14, 2011 01:09
| sachma napisał/a: | Oli, kompletnie inaczej to zrozumiałam | nie dziwię się, bo ja teraz to czytając też rozumiem inaczej niż chciałam napisać eh, dzisiaj nie jest mój dzień
yoshi - Pon Mar 14, 2011 01:47
Toudi też wystrzyżony Wczoraj dorwałam się nożyczek, i zrobiłam wiosenne cięcie pozbywając się kołnierza sierści z szyi I znów Toudi odmłodniał w oczach
Dodatkowo wrzuciłam go do wanny na wiosenne mycie, które dzisiaj poszło w niepamięć bo wybraliśmy się na 4 godzinny spacer w lesie po Myślenickich górkach Pogoda cudowna, błoto masakryczne, choć na zdjęciach nawet sucho wyszło, jednak moje buty mówią same za siebie
ok tyle chwalenia się moim dzikiem ( dzisiaj w lesie gdy spotkaliśmy trójkę spacerowiczów, jedne z nich naprawdę wystraszył się na początku tym że zobaczył młodego dziczka )
Oli - Pon Mar 14, 2011 01:52
yoshi, nie pozwalaj psiakowi pić wody z kałuży, w nich jest najwięcej robali. Poza tym szurpatek wygląda bosko
Mika29 - Pon Mar 14, 2011 07:11
sachma, piękny Lenny A co do pudli, to nie lubię, jak ludzie je dziwie strzyżą . Wole kiedy jest taki "zwykły" pudelek
yoshi, widać, że psiak ze spacerku zadowolony
Szura - Pon Mar 14, 2011 07:40
Łaaa, ja po tym, jak ostrzygłam moje pundlo na krótko (łącznie z łbem i uszami, wielu ludzi zostawia tam dłuższe) to wiem, że tylko tak już będzie - chyba, że odrobinę zapuszczę go na zimę, ale to zobaczymy jak będzie ze znoszeniem temperatur.
Widać jego piękną budowę i wygląda jak pies, a nie ufryzowana lalka czy stwór z afro na głowie.
Następny psiak, już rasowy pudel, będzie miał taki sam fyz.
babyduck - Pon Mar 14, 2011 10:54
sachma, a będzie sesja bez papilotów?
yoshi, Toudi naprawdę jak dzik wygląda na tych miniaturkach.
Ninek - Pon Mar 14, 2011 12:59
Nie wiem jak to dokładnie wygląda, nie widziałam na własne oczy.
Ciotka ma mi wysłać filmik to wrzuce tutaj.
Z opisu pasuje, ale na ile opis może być dokładny to nie wiem (chociaż ciotka jest lekarzem, to w sumie powinna opisać dokładnie )
Drako na pewno będzie miał dokładne badania. Odkąd go mają włożyli w niego tyle kasy, że nie wiem czy moje przez 6 lat tyle mnie kosztowały We Wrocławiu tez już byli, ale wtedy jeszcze nie kaszlał. Miał chyba badane serce, bo miał mieć kastracje.
Narowista - Pon Mar 14, 2011 13:46
sachma, Lenny cudo !
jokada - Pon Mar 14, 2011 15:23
ogłaszam się tu, bo może ktos zainteresowany
jade towarzysko na jeden dzień do Katowic na wystawę - w niedzielę z Warszawy
mam dwa miejsca w samochodzie, jak by się ktos chciał po kosztach benzyny zabrac
|
|
|