O szczurach ogólnie - Jakiej odmiany jest mój szczur? cz. II
Kasik - Śro Sie 01, 2012 16:01
I tym razem ja tu zawitam. Kolor i rodzaj sierści. Help?
wąsiki
Wiem, jeszcze później jak zmieni sierść, to wrzucę nowe fotki, ale tak wstępnie coś można powiedzieć?
madziastan - Pią Sie 03, 2012 12:42
Jest podobna do mojej Mamusi.
Twoja ma odmianę standard rex black hooded
Kasik - Pią Sie 03, 2012 12:44
madziastan, to nie jest black To jest chyba jakiś niebieski, ale nie wiem, jaki. No i to jest chłop
Lavi - Pią Sie 03, 2012 12:45
Kasik, a to nie jest Russian blue?
madziastan - Pią Sie 03, 2012 12:46
Tak, chyba to russian blue. Tak jak moja Córeczka.
Kasik - Pią Sie 03, 2012 12:49
Lavi, no właśnie tak się zastanawiam między blue a russian blue, ale to wszystko inaczej wygląda, bo futerko jeszcze młode i chyba rexowe, więc ja się na tym aż na tyle nie znam
madziastan - Pią Sie 03, 2012 12:50
Tylko dziwnie ze na zdjeciu mi wyglada na black
[ Dodano: Pią Sie 03, 2012 13:53 ]
Może powiecie jakiej odmiany są moje rudzielce. Bo nie wiem czy to jest standard cinnamon...
Cały grzbiet mają rudy a brzuszek biały.
Kasik - Pią Sie 03, 2012 12:53
madziastan, na pewno nie jest black
A czym w zasadzie różni się blue, american blue i russian blue?
madziastan, to nie jest cinnamon, cinnamon jest dużo ciemniejszy. To są fawn
madziastan - Pią Sie 03, 2012 12:55
Kasik, american blue jest jaśniejszy od russian blue.
Lavi - Pią Sie 03, 2012 12:56
Kasik, futerko może mieć jak velveteen bo ma w miare proste wąsy;) Mój Azkaban miał takie wąsy i podobne futro za dzieciaka:) I jest velveteen. A jeśli chodzi o kolory to genetycznie Ci niestety nie powiem czym się różnią.
Kasik - Pią Sie 03, 2012 12:58
madziastan, to niby wiem, ale na spoiled ratten piszą coś o tickingu u russian? Mój nie ma żadnego tickingu na pewno.
Lavi napisał/a: | futerko może mieć jak velveteen bo ma w miare proste wąsy;) | I to też jest moja wątpliwość, też mi się wydaje, że i futro za mało pokręcone i wąsy za proste. U rodzeństwa zresztą jest identycznie.
quagmire - Pią Sie 03, 2012 13:01
Kasik, na zdjęciach wyszedł jak black.
Russian blue jest najciemniejszym odcieniem niebieskiego, american jest jaśniutki, a blue to po prostu bez określenia czy russian czy american. Genetycznie to dwa różne kolory, czyli po skrzyżowaniu russian blue i american blue (przy założeniu, że żadne z nich nie niesie nic innego) wyjdą same czarne szczury.
Żaden z tych kolorów nie ma tickingu, chyba, że jest agouti.
madziastan, chyba topazy
Kasik - Pią Sie 03, 2012 13:03
quagmire, oj no dobrze dobrze, zrobię ładniejsze zdjęcia, ale to już po zmianie futerka
quagmire - Pią Sie 03, 2012 13:04
Kasik, chodzi mi o to, że sierść może miec jaśniejszą niż czarne standardy, bo standardem nie jest.
Ale to Ty widzisz na żywo.
Poszukam Ci zdjęcia rexa russian blue.
Tu mój american blue, żebyście nie mieli wątpliwości:
madziastan - Pią Sie 03, 2012 13:11
A tutaj mój russian blue (chyba)
|
|
|