Higiena i pielęgnacja - Jakiej ściółki używasz?
czarnaeve - Sob Paź 31, 2009 16:46
Ja do tej pory uzywalam trocin + sienka z mieta Vitakraftu, sprawdza sie dosc dobrze a to sianko ladnie pachnie
Niedlugo bede robila zamowienie z zooplusa i zastanawialam sie nad wyprobowaniem jakies nowej sciolki, na poczatku myslalam o chipsi mais, ale po przeczytaniu tematu nie jestem juz taka pewna bo starczy mi juz trocin powysypywanych przy klatce
http://www.zooplus.pl/sho...cats_best/31194 znalazlam jeszcze cos takiego.. ale sama nie wiem
Moze moglibyscie mi cos dobrego polecic?
katasza napisał/a: | Dzis przyszly trociny. Takiej wielkiej paczki to ja jeszcze nie widzialam jest ogromna, a ja rozwazalam zakup 25 kg ;p
jutro bede sprzatac u dziewczyn to napisze jak sie sprawuja, ale wygladaja fajnie.
http://www.zooplus.de/sho..._einstreu/12442
paczka siega mi do pasa |
katasza , a jak z tymi trotami? Dobre czy nie bardzo??
Anonymous - Sob Paź 31, 2009 22:47
dobra sa, drobne, wogole nie pyla. u pieciu chlopakow sprzatam raz na 1,5 tygodnia.
Oli - Sob Paź 31, 2009 22:59
katasza napisał/a: | drobne | to dla mnie akurat byłby minus jeśli chodzi o trociny, ja lubię grube.
Mrówa - Nie Lis 01, 2009 09:31
po ile są te trociny ,bo nie widzę ?
czarnaeve - Nie Lis 01, 2009 09:55
Mrówa, jezeli o TierWohl pytasz to 11,99 za 15kg, tyle ze cena w euro.. z tego co widze..
Na polskim zooplusie niestety nie moglam znalesc
Nikky - Nie Lis 01, 2009 10:19
Ja używam żwirku dla kota, do klatek koszy. A w poniedziałek testuję jak to się sprawdzi u Zuzi. Są bez nazwowe, zamawiane na zoobest. Mogę polecić, bo mi starczają na 3 tyg. przy gromadzie dużej. Są duże (nie tak jak Pinio drobne) no i nie wysypują się tak bardzo przy kopaniu.
Devona - Nie Lis 01, 2009 10:28
czarnaeve napisał/a: | Na polskim zooplusie niestety nie moglam znalesc | Pewnie dlatego, że na polskim nie ma .
Mrówa - Nie Lis 01, 2009 10:39
no szkoda ,że na polskim nie ma.
zastanawiam się czy kupić te pachnące Chipsi...
Devona - Nie Lis 01, 2009 10:44
Ściółki wróciły do polskiego zooplusa, ale ceny są sporo wyższe niż wcześniej oraz od tych na niemieckiej stronie sklepu . Na razie Chipsi w dużych paczkach to i tak najkorzystniejsza dla mnie opcja, ale chyba zacznę szukać alternatywy.
czarnaeve - Nie Lis 01, 2009 11:00
hm.. dla mnie to troche dziwne ze ta sama siec sklepow a taka roznica.. No ale coz Ja w sumie i tak z niemieckiego zamawiam Chociaz wlasnie z tego co zauwazylam roznice cenowe tez sa spore Hm te duze trociny to ja sobie chyba na razie odpuszcze, zastanawiam sie jeszcze wlasnie nad Chipsy
Devona, a Ty trocin Chipsy uzywasz czy granulatu jakiegos moze?
Anonymous - Nie Lis 01, 2009 14:05
ale w niemieckim zooplusie przesylka do polski kosztuje bodajze 4 euro. wiec nie wiele wiecej niz wysylka z polskiego.
Nikky - Nie Lis 01, 2009 17:22
Off-Topic: | podalby mi ktoś stronę niemieckiego zooplusa? |
Anonymous - Nie Lis 01, 2009 17:46
Off-Topic: | A myśleć nie łaska? zooplus.de |
Nikky - Nie Lis 01, 2009 17:50
Off-Topic: | Niewyspana troszkę jestem, i bym nie wpadła na to . Dziękuje |
Devona - Nie Lis 01, 2009 21:18
czarnaeve napisał/a: | Devona, a Ty trocin Chipsy uzywasz czy granulatu jakiegos moze? | Używam trocin Chipsi Citrus, moim zdaniem to najlepsza ściółka w kwestii pochłaniania zapachów i wilgoci, a jednocześnie najtańsza z tych lepszych.
katasza napisał/a: | ale w niemieckim zooplusie przesylka do polski kosztuje bodajze 4 euro. wiec nie wiele wiecej niz wysylka z polskiego. | Ja w polskim zamawiam w takich ilościach, że nigdy nie płacę za przesyłkę , a w niemieckim zapłaciłaabym tak czy siak. Tylko raz zrobiłam tam zakupy, prowizja od przelewu zagranicznego z polskiego konta walutowego wyniosła trochę ponad 16 euro przy wpłacie na kwotę trochę ponad 40 euro . Nigdy więcej .
|
|
|