To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Chomiczki

mmarcioszka - Pon Mar 19, 2012 23:10

rudziak, ale w trixy jest siatka i jest bezpieczny dla chomow ;)
Anonymous - Pon Mar 19, 2012 23:13

mmarcioszka taki? http://animalia.pl/produkt,11371,Trixie_Kołowrotek_metalowy_z_siatką.html

przetestujemy :mrgreen:

mmarcioszka - Pon Mar 19, 2012 23:15

Tak, ten ;)
Cegriiz - Wto Mar 20, 2012 16:02

Właśnie zobaczyłam na Gumtree ciekawe ogłoszenie... Ktoś ma maluchy po chomiku dżungarskim i syryjskim... Nie wiem czy mam się śmiać czy płakać... Pokazali tylko zdjęcia rzekomych rodziców...
Anonymous - Wto Mar 20, 2012 22:38

Widziałam to ogłoszenie i zastanawiam się co mogło wyjść z takiego połączenia...
smeg - Wto Mar 20, 2012 22:44

rudziak napisał/a:
Widziałam to ogłoszenie i zastanawiam się co mogło wyjść z takiego połączenia...

Hmm... nic? :P Ktoś ma bujną wyobraźnię ;) To oddzielne gatunki, nie da się ich rozmnożyć.

Anonymous - Śro Mar 21, 2012 08:21

Tak mi się przez chwilę wydawało ale nie byłam pewna :) Zrobiłam wczoraj male śledztwo bo zdjęcie dzungara jest podpisane i można dotrzeć do autorki (prowadzi hodowlę dogów niemieckich). A osoba od ogłoszenia ma hodowlę czy reproduktora mopsa.
nezu - Wto Mar 27, 2012 01:24

Ktoś się spotkał z nużycą (tak, nużycą) u chomika syryjskiego?...

ChomChom został w końcu poprawnie zdiagnozowany i walczymy z tym świństwem...
Tak w ogóle to on faktycznie ma jakąś wadę wrodzoną.
Dorosły samiec chomika syryjskiego, a waży 70 gramów, wyobrażacie sobie?

Ponad to wszystko ma za małe jądra w stosunku do swojej wielkości i jakieś jeszcze wady budowy o szczegółach których zapomniałam, zszokowana informacją o nużycy.

Bombilla nie ma z nim kontaktu, wet mnie niby uspokajał, że tylko osobniki osłabione mogą mieć pełnoobjawową nużycę, że większość jest nosicielami, ale tylko niektóre chorują, ale trochę nie ogarniam... :(

Ninek - Wto Mar 27, 2012 15:30

To on waży tyle, co wyrośnięty dżungar :shock: Maleństwo.

Z nużycą sie nie spotkałam u żadnego zwierzaka, więc pozostaje mi trzymać kciuki, za dobre leczenie :kciuki:

Anonymous - Wto Mar 27, 2012 22:01

Faktycznie jest maleńki. Niewiele większy od naszego dzungara.
Też się nie spotkałam nigdy z nużycą więc również mogę tylko pokciukać za szybkie leczenie :kciuki:

nezu - Śro Mar 28, 2012 07:51

No mikrochomik z niego, to fakt...
Teraz sobie wyobraźcie jakich był rozmiarów, kiedy ktoś go porzucił na klatce schodowej, skoro był jak jego własna głowa... cały...

Przez wadę wrodzoną jest naturalnie słabszy, stąd ponoć nużeniec znalazł sobie drogę ataku...
Szkoda mi go, wygląda teraz makabrycznie, dwa łyse placki, łuszczący się pyszczek, uszy i jajka... :/

No ale walka trwa. Wet pocieszał, że mimo ewidentnego "niedorobienia" ChomChom wcale nie musi żyć krócej niż inne syryjki. Chciałabym jednak, żeby to jego życie było bardziej komfortowe...

Pozwólcie, że podziękuję, jak już się uporamy z tym gie. :(

Lavi - Śro Mar 28, 2012 18:19

Odnośnie tematu chomików ,,bananowych", który się wcześniej toczył, to znalazłam na allegro panią, która sprzedaje chomiki o tym dziwnym umaszczeniu. Można się lepiej przyjrzeć.

http://img08.allegroimg.p...5/52/2232755248

Ninek - Nie Kwi 01, 2012 18:50

Wszystkie moje robalki :serducho:
Buka:

Amy:

Baccara vel Bakuś:

Dziadek Tymek:

nezu - Nie Kwi 01, 2012 18:53

Bombilla dostała nowy kołowrotek, metalowy. Jest zachwycona i od godziny z niego nie wychodzi. ;)
Wcześniej miała plastykowy i chyba jej coś w nim nie pasowało.

Buka wygląda jak puszek od pudru... :serducho:

Pozdrów od Bomci siostry i mamę. :)

Ninek - Nie Kwi 01, 2012 18:57

nezu, plastikowy, który miałam w łapkach ciężko chodził. Mimo iż to było 17cm. Moja metalowa 28 chodzi dużo łatwiej.

Do nas jutro przyjadą dwa trixie siatka 22cm - dla Buki i Baccary. No i trzeci dla Babaloo - wzięłam na siebie urządzenie mu klatki do nowego domu, a domek mi tylko kase zwróci :P Ale będzie szał ^^ W końcu będą miały kółka w klatkach, a nie pożyczany od Amy, na czas wybiegu.

Z mamą sie cigle śmiejemy, że chyba pudru zaczniemy używać, skoro taki wacik mamy :serducho: