Archiwum - Koty ^^
Anonymous - Czw Lip 31, 2008 21:11
jezu ale on ma cudną łatkę na łapce nie zauważyłam wcześniej!
nutaka - Czw Lip 31, 2008 21:38
http://www.fotosik.pl/sho...026d2096560b537
http://www.fotosik.pl/sho...4d8c06e8b7ce540
cudny jest
wuwuna - Czw Lip 31, 2008 22:21
http://www.fotosik.pl/sho...77b0bc190eafaa7 I pokazał swoje cudowniści.
Tofik wyglada na bardzo szczęsliwego kociaka
Anonymous - Pią Sie 01, 2008 09:40
| aga napisał/a: | | ale on ma cudną łatkę na łapce |
Zakładając mu venflon pewnie z uwagi na tą łatkę założyli go w tą drugą łapkę, całą białą.
| wuwuna napisał/a: | | Tofik wyglada na bardzo szczęsliwego kociaka |
I rozpieszczonego,uwielbia być usypiany leżąc z kimś na kanapie a obok niego moja mama
magnes - Pią Sie 01, 2008 10:43
wuwuna - Pią Sie 01, 2008 11:21
http://vrzucacz.chill-lab...9_526069182.jpg piękniucha z niego
nutaka - Pią Sie 01, 2008 11:33
piękny kociak
moja siostra chyba by umarła jakby go zobaczyła
Anonymous - Pią Sie 01, 2008 16:25
Magnes, Czy on miał rasowych przodków?Piękny kot
myśliciel
nezu - Pią Sie 01, 2008 21:26
Bernadeta, szczerze wątpię czy ma rasowych przodków. Znam wiele kotów wyciąganych z piwnic, urodzonych w tych piwnicach i żyjacych w nich od wielu pokoleń, którym rodzą się maluchy do złudzenia przypominające mniej lub bardziej "rasowe" zwierzę.
Znam piwniczną "nevę" (syberyjski colourpoint), znam masę "rusków", "syjamów", "snow shoe", "MCO", "NFO" i "SIB" i koty te nigdy nawet nie przechodziły obok swoich rasowych, rodowodowych kolegów. Niebieski kolor, tak jak colourpoint odpowiadający za "syjamowatość" czy długa sierść to cecha recesywna i może się nieść przez dziesiątki, czasem i setki pokoleń. Ponadto koty brytyjskie, rosyjskie niebieskie czy europejskie z rodowodem wyciągano z kotów dachowych, a wśród nich dziwnym trafem zdarzały i zdarzają się takie piękne blue cuda jak kot Magnes..
Na osiedlu na którym mieszkałam kilkanaście lat temu, w piwnicach co jakiś czas pojawiały się niebieskie kocięta. Ja raz zgarnęłam do domy niebieską szylkretkę (ten "szylkret" ograniczał się do kremowej plamki na brzuchu) i znalazłam dobry dom, nezowy też tam mieszkał i przez kilka lat opiekował się jednolicie niebieskim, zielonookim, pięknym kocurem, który się urodził jako dziki, piwniczny kot.
Tak w ogóle, Magnes, dobrze że nezowy nie widzi twojego cudaka, już by go chciał kraść, ma świra na punkcie niebieściuców.. Istną obsesję...
Anonymous - Sob Sie 02, 2008 09:21
U nas są biało-czarne,czarne i pręgowane,takich pięknych nie widziałam nigdy jako podwórzowych.Aż strach mieć takie cudo i wypuszczać,bo pewnie by ktoś ukradł.
Dlatego chciałam zwykłego buraska
Mój burasek,wczorajszy upał źle na niego chyba wpływał,bo kot przykleił się do drzwi balkonowych :
Wieczorem zaczął grandzić jak zawsze,trochę zabawy z rureczką
Jaki kolor właściwie mają kocie oczy
Zaraz skoczy,uwaga na stopy I znowu te kolory oczu
Uff,zdążyłam schować
Mangusta - Sob Sie 02, 2008 18:19
mojego wujka kot jest długowłosy, normalny dachowiec ale ze smukłą mordką i długowłosy, przepiękny.
znajoma też miała długowłosego kocura, kastrata, całego czarnego. oba wzięte gdzieś z podwórek.
Mangalarga - Sob Sie 02, 2008 19:46
| nezu napisał/a: | Znam wiele kotów wyciąganych z piwnic, urodzonych w tych piwnicach i żyjacych w nich od wielu pokoleń, którym rodzą się maluchy do złudzenia przypominające mniej lub bardziej "rasowe" zwierzę.
Znam piwniczną "nevę" (syberyjski colourpoint), znam masę "rusków", "syjamów", "snow shoe", "MCO", "NFO" i "SIB" i koty te nigdy nawet nie przechodziły obok swoich rasowych, rodowodowych kolegów. |
U mnie na osiedlu jest śliczna kocica, cudne zwierzę, zawsze, jak ją widzę, mam ochotę ją ukraść Rebelia jako małe kocię do złudzenia przypominała syjama starego typu (te z bardziej okrągłą mordką, mniej smukłe), tyle, że miała białe palce. Później bardzo pociemniał jej grzbiet i boki i ogólnie bardziej przypominała snow shoe. Ale z tego co wiem, to była po prostu córka pary podwórzowych, wiejskich kotów, które z tymi rasami chyba nic wspólnego nie miały
Alexis - Sob Sie 02, 2008 20:29
U mojej babci na wsi 3 tygodnie temu czarno-biała kotka urodziła dwa przecudne kocięta: oba są beżowe w białe plamy, mają ciemnoszare ogonki i uszy, a jeden ma też ciemny nosek niedługo tam na wsi będę to zrobię im duuużo zdjęć
nutaka - Sob Sie 02, 2008 20:41
jeeejku koty rasowe są przcudne, dziś na wystwie i nie mogłam od nich oczu oderwac! i przechodząc obok miejsca ze szczurami nie zauwazyłam ich tylko poatrzyłam na kociaki obróciłam się a tu znajome twarze
Anonymous - Pon Sie 04, 2008 06:44
schowała przede mną
jakby dosięgnąć?
mam
tak też dosięgnę,a co,przecież urosłem
|
|
|