Archiwum - Psiaki XVII
Kami - Śro Paź 16, 2013 19:46
| Nakasha napisał/a: | | Są cudownie, idealnie wielkie. | Są naprawdę ogromne! Widziałam w wakacje dwa na szczycie Śnieżki, nie mogłam przestać się gapić.
PALATINA - Śro Paź 16, 2013 21:01
Mi się nie podobają, choć lubię charty.
Od razu się zastanawiam, czy takiego da się nielegalnie zakopać w ogródku, czy trzeba zostawić do utylizacji.
Przepraszam, ale serio mi się to jako pierwsza myśl nasuwa, gdy je widzę.
nimka - Czw Paź 17, 2013 02:51
| PALATINA napisał/a: |
Od razu się zastanawiam, czy takiego da się nielegalnie zakopać w ogródku, czy trzeba zostawić do utylizacji.
Przepraszam, ale serio mi się to jako pierwsza myśl nasuwa, gdy je widzę. |
| Off-Topic: | Da się
|
Journey - Nie Paź 20, 2013 11:56
Ja znów ''adopcyjnie''.
Szukamy domu dla ok. dwuletniej kaukazki. Super przyjazna w stosunku do ludzi, ale musi zamieszkać w domu bez innych zwierząt. Najlepiej czuje się stróżując na podwórku. Zna podstawowe komendy.
Może ktoś skusi się na Diankę?
Pacyfka - Pon Paź 21, 2013 14:40
Ktoś (chyba to była agacia) polecał kiedyś jakąś firmę produkującą maty ochronne na siedzenia do samochodu. Zapisałam linka, ale mi przepadł. Ktoś może pamięta??
Albo może polecić coś w tym temacie??
[ Komentarz dodany przez: Karena: Pon Paź 21, 2013 16:01 ]
ortografia poprawiona.
Ninek - Pon Paź 21, 2013 17:30
Jak najlepiej zapoznawać psa z kotem?
Fox gania za naszymi dorosłymi kotami. Jest psem dominującym, bardzo energicznym, gwałtownym. Koty się go boją, nawet nie próbowały się mu stawiać (z sukami sobie radziły). Ale np jak kot leży na psim legowisku to Fox go nie goni tylko kładzie się obok. Fox jest moim psem, tak samo jak nowy kot w domu. Wyprowadzając się zabieram obu ze sobą więc muszą się dogadywać.
Marzy mi się, żeby potrafili razem spać
Ale Mefisto jest jeszcze malutki i kompletnie nie wiem jak ich ze sobą zapoznawać, żeby Fox nie był zazdrosny i jednocześnie nie zeżarł mi kociaka.
Odkąd Fox u nas mieszka nie braliśmy żadnego kota...
agacia - Pon Paź 21, 2013 19:50
Pacyfka, ja mam mate z tej firmy http://kardiff.pl/
Nakasha - Wto Paź 22, 2013 09:12
Journey, kaukaz to jedno z moich małych marzeń. Ale nie teraz, no i musiałaby kochać inne zwierzęta.
Ninek, moje psy lubią koty, więc zapoznaję tak, że daję powąchać kota i już. Z Nemo jest trudniej, on potrzebuje tak do 2 dni, żeby się oswoić z nowym kotem. Przy nim daję mu kota w transporterze do obwąchania i jak kot zachowuje się spokojnie, to pozwalam na powąchanie pyszczkiem w pyszczek. W sumie tyle...
katasza - Wto Paź 22, 2013 13:28
Przyszlo dzisiaj zamowienie. Mam jakies 5 kg surowego zamrozone miecha dla psa. Jak mi sie nie chce tego porcjowac.
sachma - Wto Paź 22, 2013 13:51
| katasza napisał/a: | | Mam jakies 5 kg surowego |
co to jest 5kg tyle to ja piersi z kuraka dla męża kupuje na raz a jak jeszcze dojdzie mi mięso dla mnie i dla psów to wychodzi 10-12kg na jednych zakupach do poporcjowania na 2 tyg
Szura - Wto Paź 22, 2013 14:02
Ależ wy mięsa jecie.
Karena - Wto Paź 22, 2013 14:04
| Szura napisał/a: | Ależ wy mięsa jecie. |
O tym samym pomyślałam
Layla - Wto Paź 22, 2013 14:16
Ja też
Szczurówka - Wto Paź 22, 2013 14:25
| Karena napisał/a: | | Szura napisał/a: | Ależ wy mięsa jecie. |
O tym samym pomyślałam |
Ja też
sachma - Wto Paź 22, 2013 14:27
| Szura napisał/a: | Ależ wy mięsa jecie. |
Seba na diecie na budowane masy je 400g piersi dziennie.(2 obiady o 15 i o 18.. a jeszcze jest śniadanie i kolacja ) Psy jedzą 4,5-5kg tygodniowo (po 2,5kg na głowę) Sam Seba i psy to 7,5kg tygodniowo ja jem niewiele mięsa, ale moi panowie sporo no i wędlinę robię sama - więc 1,5kg tygodniowo, żeby mieć 1kg wędliny
przyznać muszę - jesteśmy mięsożerni, głównie.
|
|
|