Archiwum - Psiaki XV
Sorgen - Nie Sty 06, 2013 20:51
Palatina a podaj ceny za obroże i smycz Jakiej szerokości obroże?
Ninek - Nie Sty 06, 2013 20:54
| Sirius napisał/a: | | Ninek a linka ze sklepu żeglarskiego nie wystarczy? |
Nie wiem jak wygląda taka linka
Zależy mi na taśmie o takiej szerokości (albo bardzo podobnej) jak ta z flexi. Jest idealna do szczurzych hamaków
Sirius - Nie Sty 06, 2013 21:13
myślałam, że potrzebujesz linki, jako linki, w sensie, że do psa. a byłaś w jakiejś pasmanterii? tam powinno być dużo taśm i tasiemek
Ninek - Nie Sty 06, 2013 21:30
Sirius, pisałam, że mi taśma potrzebna, nie linka Ta z flexi sie do innego psiego użytku nie nadaje, bo pali dłonie.
U mnie w pasmanterii nie mają nic tak mocnego, same bawełniane tasiemki. Używam takich do hamaków, ale dużo szybciej sie niszczą.
Nawet nie wiem jak takiej taśmy w necie szukać, bo jak to nazwać?
Sirius - Nie Sty 06, 2013 21:42
tak, wiem, że taśma, to był skrót myślowy
poszukaj taśmy nylonowej
Sorgen - Nie Sty 06, 2013 22:22
Albo taśmy nośnej.
Ninek - Nie Sty 06, 2013 22:27
Jedno i drugie to zwykła taśma, z jakiej są obroże dla psów. A mi zależy na czymś cieniutkim jak taśma z flexi i równie 'twardym'.
Nakasha - Nie Sty 06, 2013 22:37
rudziak, wszystko zależy od tego, ile będę mieć czasu. Bieganie przy rowerze odpada dopóki mała nie skończy co najmniej roku, a i tak najpierw będzie to na krótkie trasy. Tak samo dogtrekking, minimalny wiek psa to 2 lata.
W tym sezonie będę już próbować z Nemo i Nalą.
Za to z wielką chęcią poćwiczę z nią posłuszeństwo. Na pewno kurs PT, nie wiem, czy tak jak u Nemo - bez podchodzenia do egzaminu, czy może z nią się zdecyduję. Nigdy mi się nie chciało pracować nad szczególikami i idealnym ułożeniem psa, a do zawodów i egzaminów trzeba.
I z chęcią agility. Zamierzamy postawić sobie tor do ćwiczeń na działce. Bardzo się zdziwiłam, gdy Nemo wykazał wielką chęć do tego typu ćwiczeń, więc to będzie dla nich dwóch. Nala jest tym mało zainteresowana. Ją przede wszystkim interesuje bieganie. W końcu "półmalamut".
Gdy Shira dorośnie, to planujemy właśnie bardziej regularnie chodzić z nimi na rowery, ewentualnie dogtrekking, a agility w wolnym czasie. Posłuszeństwo, wiadomo, wysiłku fizycznego nie wymaga, tylko psychicznego i mogę je ćwiczyć niezależnie od wieku.
Ale nie myślę o zawodach, wątpię, czy będę mieć tyle czasu, aby "dopracować" psy. Chociaż dogtrekking czemu nie.
PALATINA - Nie Sty 06, 2013 22:50
| Sorgen napisał/a: | Palatina a podaj ceny za obroże i smycz Jakiej szerokości obroże? |
Wszystko jest szerokości 2 cm.
Za obróżki bym chciała 25 zł za sztukę. Są w idealnym stanie, zresztą smycz też.
Za smycz może 60 (do negocjacji).. Też jej prawie nie używałam.
Kupiłam je w czasach ogromnego nałogu obrożowo-smyczkowego.
Moje psy miały po 5-6 kompletów każdy, więc siłą rzeczy rzadko je nosiły.
Smycz w ogóle mi nie leżała, bo dość ciężka jest jak do moich suk.
Szybko się na miękkie Rogzy przerzuciłam, a potem na Taksówki.
sachma - Pon Sty 07, 2013 09:13
Ninek, na allegro można kupić na metry taśmę różnych grubości.
Ninek - Pon Sty 07, 2013 10:53
| sachma napisał/a: | | Ninek, na allegro można kupić na metry taśmę różnych grubości. |
Napisałam przecież, że nie chodzi mi o taką z jakiej są normalne obroże, tylko taką jak flexi.
A nawet nie wiem jak sie taki typ taśmy nazywa.
katasza - Pon Sty 07, 2013 13:27
Ninek, do hamakow jak dla mnie najlepsze sa takie plastikowe zaciskowe paseczki. W supermarkecie kupuje.
Dzisiaj przyszly nasze pierwsze taksoweczki. Sa sliczne
sachma - Pon Sty 07, 2013 13:28
Ninek, moja flexi jest z takiej jak obroże tylko odrobinę cieńszej - wydaje mi się że to ten sam "materiał" tylko inna grubość.
PALATINA - Pon Sty 07, 2013 13:37
A ja mam wrażenie, że to jednak dużo cieńsza i może trochę sztywniejsza/mocniejsza taśma.
Ninek - Pon Sty 07, 2013 13:47
katasza, haha, że niby miałabym je wszywać do hamaków? Ta taśma u mnie robi za pętelki w hamakach, mocuje karabińczykami metalowymi. Opaski są dla mnie totalnie niepraktyczne do mocowania czegokolwiek innego niż nasze półki (bo są na stałe).
sachma, to zupełnie inna taśma... Tak jak PALATINA pisze, ta z flexi jest dużo cieńsza i o wiele mocniejsza.
|
|
|