To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki XV

Sorgen - Nie Sty 06, 2013 20:51

Palatina a podaj ceny za obroże i smycz :) Jakiej szerokości obroże?
Ninek - Nie Sty 06, 2013 20:54

Sirius napisał/a:
Ninek a linka ze sklepu żeglarskiego nie wystarczy?

Nie wiem jak wygląda taka linka ;)
Zależy mi na taśmie o takiej szerokości (albo bardzo podobnej) jak ta z flexi. Jest idealna do szczurzych hamaków :lol:

Sirius - Nie Sty 06, 2013 21:13

myślałam, że potrzebujesz linki, jako linki, w sensie, że do psa. ;) a byłaś w jakiejś pasmanterii? tam powinno być dużo taśm i tasiemek
Ninek - Nie Sty 06, 2013 21:30

Sirius, pisałam, że mi taśma potrzebna, nie linka ;) Ta z flexi sie do innego psiego użytku nie nadaje, bo pali dłonie.
U mnie w pasmanterii nie mają nic tak mocnego, same bawełniane tasiemki. Używam takich do hamaków, ale dużo szybciej sie niszczą.
Nawet nie wiem jak takiej taśmy w necie szukać, bo jak to nazwać?

Sirius - Nie Sty 06, 2013 21:42

tak, wiem, że taśma, to był skrót myślowy

poszukaj taśmy nylonowej

Sorgen - Nie Sty 06, 2013 22:22

Albo taśmy nośnej.
Ninek - Nie Sty 06, 2013 22:27

Jedno i drugie to zwykła taśma, z jakiej są obroże dla psów. A mi zależy na czymś cieniutkim jak taśma z flexi i równie 'twardym'.
Nakasha - Nie Sty 06, 2013 22:37

rudziak, wszystko zależy od tego, ile będę mieć czasu. ;) Bieganie przy rowerze odpada dopóki mała nie skończy co najmniej roku, a i tak najpierw będzie to na krótkie trasy. Tak samo dogtrekking, minimalny wiek psa to 2 lata.

W tym sezonie będę już próbować z Nemo i Nalą. :)

Za to z wielką chęcią poćwiczę z nią posłuszeństwo. :) Na pewno kurs PT, nie wiem, czy tak jak u Nemo - bez podchodzenia do egzaminu, czy może z nią się zdecyduję. Nigdy mi się nie chciało pracować nad szczególikami i idealnym ułożeniem psa, a do zawodów i egzaminów trzeba.

I z chęcią agility. :) Zamierzamy postawić sobie tor do ćwiczeń na działce. :) Bardzo się zdziwiłam, gdy Nemo wykazał wielką chęć do tego typu ćwiczeń, więc to będzie dla nich dwóch. Nala jest tym mało zainteresowana. ;) Ją przede wszystkim interesuje bieganie. :D W końcu "półmalamut". ;)

Gdy Shira dorośnie, to planujemy właśnie bardziej regularnie chodzić z nimi na rowery, ewentualnie dogtrekking, a agility w wolnym czasie. Posłuszeństwo, wiadomo, wysiłku fizycznego nie wymaga, tylko psychicznego i mogę je ćwiczyć niezależnie od wieku.

Ale nie myślę o zawodach, wątpię, czy będę mieć tyle czasu, aby "dopracować" psy. Chociaż dogtrekking czemu nie. :)

PALATINA - Nie Sty 06, 2013 22:50

Sorgen napisał/a:
Palatina a podaj ceny za obroże i smycz :) Jakiej szerokości obroże?

Wszystko jest szerokości 2 cm.
Za obróżki bym chciała 25 zł za sztukę. Są w idealnym stanie, zresztą smycz też.

Za smycz może 60 (do negocjacji).. Też jej prawie nie używałam.
Kupiłam je w czasach ogromnego nałogu obrożowo-smyczkowego.
Moje psy miały po 5-6 kompletów każdy, więc siłą rzeczy rzadko je nosiły.
Smycz w ogóle mi nie leżała, bo dość ciężka jest jak do moich suk.
Szybko się na miękkie Rogzy przerzuciłam, a potem na Taksówki.

sachma - Pon Sty 07, 2013 09:13

Ninek, na allegro można kupić na metry taśmę różnych grubości.
Ninek - Pon Sty 07, 2013 10:53

sachma napisał/a:
Ninek, na allegro można kupić na metry taśmę różnych grubości.

Napisałam przecież, że nie chodzi mi o taką z jakiej są normalne obroże, tylko taką jak flexi.
A nawet nie wiem jak sie taki typ taśmy nazywa.

katasza - Pon Sty 07, 2013 13:27

Ninek, do hamakow jak dla mnie najlepsze sa takie plastikowe zaciskowe paseczki. W supermarkecie kupuje.

Dzisiaj przyszly nasze pierwsze taksoweczki. Sa sliczne :serducho:

sachma - Pon Sty 07, 2013 13:28

Ninek, moja flexi jest z takiej jak obroże tylko odrobinę cieńszej - wydaje mi się że to ten sam "materiał" tylko inna grubość.
PALATINA - Pon Sty 07, 2013 13:37

A ja mam wrażenie, że to jednak dużo cieńsza i może trochę sztywniejsza/mocniejsza taśma.
Ninek - Pon Sty 07, 2013 13:47

katasza, haha, że niby miałabym je wszywać do hamaków? :P Ta taśma u mnie robi za pętelki w hamakach, mocuje karabińczykami metalowymi. Opaski są dla mnie totalnie niepraktyczne do mocowania czegokolwiek innego niż nasze półki (bo są na stałe).

sachma, to zupełnie inna taśma... Tak jak PALATINA pisze, ta z flexi jest dużo cieńsza i o wiele mocniejsza.