To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

O szczurach ogólnie - Jakiej odmiany jest mój szczur? cz. II

peppies - Pon Lip 02, 2012 13:09

ten mały jest bialutki tylko ma ciemne nad ogonkiem i na nosku, a drugi jest calutki beżowy, delikatnie ma jaśniejszy brzusio.
Neffri - Pon Lip 02, 2012 13:12

Cześć.
Mam od jakiegoś czasu samiczkę i zauważyłam, że ma jakieś większe uszy od mojej poprzedniej samiczki. Czy to jakaś odmiana? I to nie jest dumbo:) Po prostu ma większe uszy. Może ma normalne, tylko tamta miała jakieś małe. Są jakieś inne rodzaje uszu niż tylko dumbo?

mmarcioszka - Pon Lip 02, 2012 14:57

peppies, może jest himalayan skoro ma pointy ;)

Neffri, zdarza się, że mają większe uszy - to już cecha osobnicza, pokaż ją, to ocenimy ;)

Neffri - Wto Lip 03, 2012 18:41

Moja poprzednia samiczka z mniejszymi uszkami i właśnie zauważyłam że nawet uszy ma dalej osadzone od oczu niż moja teraźniejsza :

i obecna :

może na zdjęciu to tak tego nie widać, ale uszu małych nie ma
i samiczka z tego co wiem już nie urośnie, ma jakieś 7 msc

i jeszcze chciałabym się zapytać jakiej odmiany była moja poprzednia samiczka (umaszczenie, rodzaj sierści itp.) :)
i jakiej jest teraźniejsza, umaszczenie to na pewno husky:)

smeg - Śro Lip 04, 2012 08:25

Obie samiczki mają zwykłe, standardowe uszy ;) Rozmiar bywa różny u danych osobników, ale nie zależy od odmiany.

Twoja obecna samiczka to standard standard silver (?) husky - nie jestem pewna, co do tego silver, ale blue to chyba nie jest, skoro ma czerwone oczy. Poprzednia była chyba standard standard beige self (o ile była cała beżowa, bez białych znaczeń, na zdjęciu nie widać dokładnie).

Neffri - Śro Lip 04, 2012 12:12

Ta obecna jest taka jakby szara, a poprzednia coś jak kapturek, tylko właśnie taka beżowo-biała, właśnie z białym i ta moja obecna ma jedno oko czerwone a drugie w połowie czarne i czerwone
smeg - Śro Lip 04, 2012 12:25

No to może być beige hooded, skoro kapturek ;)
Lux - Nie Lip 08, 2012 00:11

No, to zaczynamy nasz cykl programów pt. "Jaki to szczur?" Ponieważ pytań mamy kilka. Na początek dwie osobniczki:

Laguna zwana roboczo "Niebieską"

Sygin, czyli niespodziewajka

Jeśli trzeba jakiś innych zdjęć, to dorobimy. Jakość... Cóż, szału nie ma, bo komórka, ale na lepszy aparat wciąż czekamy. Będę wdzięczna za wszystkie opinie :) Wiadomo, Laguna sierść ma ak najbardziej standardową, dumboucha, ale ciekawi mnie jej kolor, jak by go nazwać. Bo ona w rzeczywistości jest taka trochę... stalowa.

No, a Sygin uszny standard, a sierść... Na bank nie standardowa. Tylko nie wiem, czy rex, czy coś innego? No i jak to tam by dalej wyglądało? Jak już wspominałam, z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi ;)

aneczka1-13 - Nie Lip 08, 2012 00:19

Laguna wygląda na chocolate i na 100% znaczenie berkshire
Sygin to czarny husky pewnie kiepsi rex

Lux - Nie Lip 08, 2012 00:28

Husky? Taki... dziwny Mamy dwa haszkaki w stadzie i obie mały inne znaczenia na główce...?
Kurcze, chyba wstawie jeszcze raz te zdjęcia jak lustrzanka będzie, bo wydaje mi się, że kolor jest przekłamany, ale może to tylko moje wyobrażenie? Aż sama nie wiem :P

Kasik - Nie Lip 08, 2012 11:11

Lux, bo to niestandardowy husky ;)
Lux - Nie Lip 08, 2012 12:06

A, jeszcze doczytalam - z czernia to ona nie ma nic wspolnego :p musze sprawdzic, czy ma czerwone zrenice :p
Niamey - Nie Lip 08, 2012 12:35

A to nie jest za zimny kolor na chocolate? Dla mnie to raczej coś w stronę minka, ale może jeszcze ktoś się wypowie.
Martini - Nie Lip 08, 2012 12:40

Moim zdaniem w rzeczywistości jest za zimny, ale na zdjęciach faktycznie za dobrze nie widać.
wuwuna - Nie Lip 08, 2012 18:36

Lux, zdjęcia są kiepskie odnoścnie odcienie.
Laguna wygląda na russian blue,

a Sigin to black husky, sierść najlepiej ocenić gdy dorośnie.