Archiwum - Pajączki ^_^
Mangusta - Wto Lip 14, 2009 12:47
aga napisał/a: | a co jej się stało z witką? tzn, że jedna jej odpadła to wiem, ale co z drugą? ma za małe terra i zahaczyła, czy co? | źle wyliniała i jedna witka była martwa, odcięłam ją pęsetą bo biedna strasznie się męczyła ciągnąc ją za sobą. z odcięciem nie było problemu a odcięłam praktycznie przy łebku. druga jest pogięta właśnie ze względu na złą wylinkę. moja wina, mało jest informacji o amblypygach w internecie i nie wiedziałam kiedy zbliża się do wylinki a przez pewien czas siedziała w trochę przyciasnej tymczasówce. amblypygi linieją tak jak modliszki, wisząc głowami w dół.
nezu - Śro Lip 15, 2009 13:19
OMYGY, dojechała moja kruszynka!
Jaka ona śliczna.
Już widać połysk. W tej chwili wydaje się dość łagodna.
Zobaczymy co będzie potem.
Potem wrzucę jakieś zdjęcia.
Ma około centymetra ciałka i jest o połowę mniejsza niż incej kiedy do mnie trafił.
Poza tym razem z pająkiem przyjechały jego zakąski, czyli kilkadziesiąt karaczanów szarych. T_T
Cóż, czas się przyzwyczaić do tych obrzydliwców...
Mangusta - Śro Lip 15, 2009 14:48
szaraki są okej, choć najbardziej lubię karaczany dubia, są łagodne i przyjemne w dotyku, no i jak chodzą po ręce to też jakoś tak miło. ze schronu wzięłam sobie na spróbowanie dla głupka jakieś inne karaluchy i były okropne, miały strasznie ostre łapki.
szare mają to do siebie niestety, że zaiwaniają po szybach i w ogóle każdej pionowej powierzchni, mnożą się najszybciej ale skarmianie ich to mordęga.
Grucha - Śro Lip 15, 2009 17:19
A mnie dzisiaj moja pani kędziorkowa przeszła wylinkę nie wiem którą niestety ale wylinka ma 11/11cm pajączek ma 5cm dc aktualnie. i jest pieeeekna
niestety fot nie będzie bo aparat pożyczyłem
nezu - Śro Lip 15, 2009 18:31
Mam sentyment do kędziorów, ale są dla mnie za wolne.
W ogóle lądowe są takie statyczne, że można szału dostać.
Moje fioletowe maleństwo zasnuwa sukcesywnie moczbox pajęczynką.
Zaraz będzie jakieś zdjęcie.
Nie mogę się przyzwyczaić do tych karaczanów. Mam uraz do tych naszych krajowych, a to szare gówienko jest tak samo szybkie...
<edit>
Dziń dybry (fotki robione zaraz po wyjęciu z paczki).
To NA PEWNO nie będzie mój ostatni nadrzewniak w życiu.
Vrah - Śro Lip 15, 2009 18:44
No no, piękny najedzony widzę ostro
Niedługo chyba wylinka, prawda;>?
nezu - Śro Lip 15, 2009 18:50
Kiedy wylinka, nie wiem.
W każdym razie przywitał mnie już taki wielkoodwłokowy, więc chyba trochę czasu minie zanim mu wrzucę karaczana na pożarcie.
Dobrze zniósł podróż, jest żywotny, ruchliwy i skoczny.
Mangusta - Śro Lip 15, 2009 18:59
łoo, jaki tłusty szatan, widać że sprzedawca go dobrze traktował
Nezu, przez Ciebie mam chętkę na kolejne pająki ale chyba jednak skupię się na amblypygach
nezu - Śro Lip 15, 2009 19:14
Maz, jeśli kiedyś zdecydujesz się je nie tylko mieć, ale i rozmnażać, to wiesz gdzie masz pierwszą chętną prawda?
Mangusta - Śro Lip 15, 2009 19:29
sprawa rozmnażania jest pewna już od dawna dokończę tylko terraria dla gadów to się zwolni to terra w którym będę trzymała cały amblypygowy harem, idealnie byłoby 3 samice + 1 samiec jak mi się uda to dostaniesz najładniejszą sztukę
Grucha - Śro Lip 15, 2009 19:33
Maz, drugi w kolejce jestem
nezu - Śro Lip 15, 2009 19:53
Mazoku napisał/a: | jak mi się uda to dostaniesz najładniejszą sztukę |
Ło.
To ja od tej chwili trzymam kciuki za jak najszybsze ukończenie terra.
Layla - Śro Lip 15, 2009 20:00
Mazoku napisał/a: | choć najbardziej lubię karaczany dubia, są łagodne i przyjemne w dotyku, no i jak chodzą po ręce to też jakoś tak miło | Ok, różne są zboczenia
Mangusta - Śro Lip 15, 2009 20:12
Layla, jakbyś miała na co dzień do czynienia z ok. 6 gatunkami karaluchów to też byś sobie znalazła ulubiony to tak jak z najmilszymi studentami w bibliotece
ale fakt, zauważyłam że się kobity boją karaluszydeł, jestem jedyną dziewczyną w egzotarium która bez obaw bierze je do ręki a bardzo nie fair jest to ich postrzeganie, dubie jak bonie dydy są sympatyczne, mają małe, słodkie łebki mam taką samiczkę w domu co ją sobie czasami noszę na ręku jak biżuterię, bo jak ją postawisz tak siedzi
Layla - Śro Lip 15, 2009 20:18
Mazoku, ja mam je w domu Znaczy te zwykłe, ale wystarczy
|
|
|