Archiwum - Psiaki VIII
Bel - Wto Cze 22, 2010 15:53
AngelsDream, nie ma mowy.To nie jest kot nie będzie mi w domu srać korek w zad i hulaj dusza poza tym ciężko było by określić w które miejsce ten podkład położyć i musiałby być wielkości dywanu w drugim pokoju bo jak srać to na całego
AngelsDream - Wto Cze 22, 2010 15:54
believe_86, to miksuj metody. Znajdziecie swoją. Na pewno jakaś jest, ja mogę spróbować poszukać w naszych książkach, jeśli chcesz.
Bel - Wto Cze 22, 2010 16:05
AngelsDream, to nie ma co szukać.Metoda prosta: częściej wychodzić i tyle.
AngelsDream - Wto Cze 22, 2010 16:18
believe_86, no tak, ale docelowo to trochę niewykonalne, żeby zawsze móc wyjść z psem co powiedzmy dwie godziny, chociaż na pewno to pomoże utrwalić dobre zachowanie, a sukcesy świetnie się u psa wzmacniają.
Bel - Wto Cze 22, 2010 16:26
AngelsDream, ja nie pracuję więc mogę ostatnio stałam się zawodowym kurem domowym
AngelsDream - Wto Cze 22, 2010 16:30
believe_86, wiem. Możesz to wykorzystać do nauki, ale potem próbować wydłużać czas.
Jak Cię jutro nawiedzę, możemy biegać co to dwie godziny Mam wprawę.
Bel - Wto Cze 22, 2010 16:31
AngelsDream, to ja sobie posprzątam a ty sobie biegaj
AngelsDream - Wto Cze 22, 2010 16:37
believe_86, może być i tak. Jestem za, a nawet przeciw.
W poprzednim wpisie pobiłam rekord emotkowy, to pewnie te lody, które zjadłam, żeby się zabrać do pisania roboty. Psy śpią, więc nawet nie ma wymówki, że marudzą o spacer, wzdych.
yoshi - Wto Cze 22, 2010 16:50
Schama, Lenny może siusiać też z radości że wracasz do domu Znam suczkę która nie trzymała moczu w ekscytujących ją momentach. Właśnie np. gdy się cieszyła z powrotu swojej panci czy pancia.
ja dziś kupiłam tą obroże Sabunol, 12 zł, 75cm taniutka, co bardzo mnie ucieszyło bo wyjechaliśmy za Kraków na 5 dni a ja nie wzięłam za dużo pieniędzy Mam nadzieję że zda egzamin Ale teraz jestem spokojniejsza
Dzisiaj też byłam pierwszy raz z Toudim na rowerze Mieliśmy chwile grozy, raz jak setny pies podleciał do ogrodzenia i akurat na tego Toudi zareagował strasznie żywo i mnie pociągnął a ja nieszczęsna nie puściłam smyczy tylko skierowałam kierownice w drugą stronę i wjechałam w zaparkowany samochód. Dzięki Bogu niczego nie urwałam ani nie zarysowałam czy wgniotłam.
Hah może przekonam się i spróbuje w Krakowie też na rowerze z nim pojeździć W każdym razie jakies 18 km zrobiliśmy Z przerwą na oglądanie kÓz i szczekanie na strusie, bo wybraliśmy się do Bartnika. ALe Toudi ma kondychę więc pięknie szedł.
sachma - Wto Cze 22, 2010 16:53
a Lenny od 3 dni jest na domowej karmie i wreszcie nie je wszystkiego co mu w pysk wpadnie - kupy większe, częściej, ale przynajmniej wreszcie się najada..
a skład karmy dość prosty i nawet mi się podoba, tylko to gotowane mięso jakoś średnio do mnie przemawia, ale cóż - gotowałam na parze coby nie stracić aż tak dużo składników odżywczych, no i chleb razowy zamiast ryżu też dziwnie wygląda, ale cóż.
AngelsDream - Wto Cze 22, 2010 16:55
sachma, a skąd wzięłaś na to przepis?
sachma - Wto Cze 22, 2010 17:18
AngelsDream, PP 9/2002 - wiem że stare, ale musiałam coś na już mieć
a przepis wygląda tak :
1kg gotowanego mięsa (ja dałam wołowiny (25zł/kg nawet na obiad takiej nie kupujemy )
4 jajka na twardo ze skorupkami
pęczek surowej włoszczyzny z nacią
4 buraki
1 bochenek razowego chleba
1 główka czosnku
po szczypcie : majeranek, cząber, bazylia
4 łyżki oleju lnianego
garść mielonego siemienia lnianego
(powinna być jeszcze garść wiesiołka, ale nie mogłam znaleźć..)
Bel - Wto Cze 22, 2010 17:23
sachma, ooooohoho widzę już mój dywan po tym
AngelsDream - Wto Cze 22, 2010 17:27
sachma, ile to posiłków?
sachma - Wto Cze 22, 2010 17:27
believe_86, a wiesz że kupy ma niezłe ogólnie najlepsze miał na RC starter - fajne małe i twarde, ale na Bozicie czy ProPlanie czy RC junior miał małe i miekkie, teraz ma duże i trochę twardsze ale jeszcze nie twarde więc tylko ilość się zwiększyła
[ Dodano: Wto Cze 22, 2010 18:29 ]
AngelsDream, ja na razie testuje - maluch zjada koło 100-150g dziennie tego - a wyszło mi 1.5kg (robiłam pół porcji podanej w przepisie)
w PP nie podali na jakiego to jest psa i ile powinien dostać - ja daje na oko - dodatkowo dodaje do tego Irish Cal.
|
|
|