To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Klatki i wyposażenie - Nasze klatki vol. 1

pszczoła - Pon Paź 03, 2011 21:11

Karmell, mi się podoba :) Ale nie zazdroszczę mycia tej rury :lol:

Faktycznie, jakiś hamak albo 2 się upchnie jeszcze, razem ze sputnikiem :)

Kami - Sob Paź 22, 2011 14:34

Trochę się nam w klatce zmieniło.
Drewniane półki dołączone do klatki wyleciały po dwóch tygodniach. Fajnie wyglądały, no ale prześmierdły szybko.
Potem mieliśmy ażurowe półki, zrobione z blachy. O takie:

Wydawały się fajne, ale widać co się dzieje w rogach, gdzie dziewczyny sikają. :( Ciężko doczyścić, poza tym strasznie ciężkie są. Przy przenoszeniu miałam problem, żeby podnieść klatkę, bo półek było sporo.
Dziś jak miałam sprzątać to się wkurzyłam i wyrzuciłam wszystko. Jednak plastik się najlepiej sprawdza. Łatwo się myje i lekki. ;) Oto efekt:

Wykorzystałam pomysł z domkiem z dwóch koszyków. Szczurom się podoba, więc będzie jeszcze jeden. :)
Mamy za mało półek - przydałaby się jakaś jedna większa.
I brakuje jakiegoś stojącego domku... Ale nie mam koncepcji. Większy odwrócony koszyk się nada? Czy lepiej coś z całkiem zakrytymi ściankami?

pszczoła - Sob Paź 22, 2011 14:40

Jako domek nada się doniczka z wyciętym wejściem ;) Do wystroju dodałabym jeszcze kilka rur PVC ;)
Majszczur - Sob Paź 22, 2011 14:54

U nas tym razem graciarnia wygląda tak

Polecam kartonowe tuleje, o których była mowa kilka postów wcześniej, dziewczyny je uwielbiają.

wojsza - Sob Paź 22, 2011 18:40

Ale fajny artystyczny nieład ;D
Karmell - Nie Paź 23, 2011 11:05

Majszczur, super klatka :)
Kami - Nie Paź 23, 2011 11:26

Kupiłam w końcu duży koszyk, który robi za stojący domek.
Dodatkowo dorzuciłam jeden koszyk jako półkę i drugi wiszący domek z koszyków. Teraz jestem zadowolona. :)

Wiszące domki są zdecydowanym hitem. :mrgreen:

Niamey - Pon Paź 24, 2011 00:29

wojsza są do kupienia np na animali. Według mnie (i moich szczurów) to raczej jednorazówki, ale jakoś tam zabezpieczają. Kabel od lodówki (wysokie napięcie, nagminnie atakowany przez szczury) schowałam (tzn. T. schował) w jakiejś takiej grubej rurce, składającej się z 16 twardych warstw, którą kupiłam w Leroy Merlin. Tylko, że kabel do tego trzeba przeciąć w co najmniej jednym miejscu, a potem nie jest elastyczny. Pewnie można jeszcze jakoś inaczej kombinować.

Poprzedni i obecny wystrój klatki:
Poprzedni:

Obecny:

Iskrunia - Pon Paź 24, 2011 11:35

dlaczego moje dziecioki nie lubią żadnych koszyczków?? ;( tak ładnie to wygląda a one tylko hamakami się zadowalają

tu moja jeszcze pusta klatucha

pełniejsza

macie jeszcze jakieś pomysły bo ja już się walkowerem poddałam,wiem że jeszcze będą 2 drabinki do włażenia z pięter na piętra ale to tż musi mi dziury w piętrach wywiercić,mam jeszcze jakieś wiszące tałatajstwa typu jakieś drabinki wiszące ale nie mam pomysłu gdzie je usadowić :| żadne koszyki raczej nie wchodzą w grę bo one miały już w starej klatce i nawet ich noga tam nie postanęła więc postanowiłam że w tej klatce nie będę gratować koszykami.Myślałam o sputniku jeszcze

indygo - Pon Paź 24, 2011 12:27

Niamey cudwnie różowa klatka.
Ogoniasta - Pon Paź 24, 2011 15:10

Niamey, klatka bajeczna :mrgreen: :serducho: Normalnie jak pałac disneyowskich księżniczek :mrgreen: :mrgreen:
Niamey - Pon Paź 24, 2011 15:23

Ogoniasta, to chyba dla kontrastu ich paskudnego, bałaganiarskiego charakteru :lol:
mmarcioszka - Pon Paź 24, 2011 16:19

Nasza klaciocha z nowymi hamaczkami od Nietoperka ;)
]

Karena - Pon Paź 24, 2011 16:21

mmarcioszka, sweet :D tez niedługo będę tygrysić klatkę na różowo od nietoperka :D
wushu - Pon Paź 31, 2011 12:18

Czas się trochę pochełpić naszą wciąż ewoluującą chatką:P