To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Pajączki ^_^

Grucha - Pią Lip 10, 2009 13:24

łaaaaaa tez kce! Super futrzak :D
Vrah - Pon Lip 13, 2009 18:35

No to trafem do pająkowego tematu :P Otóz ja tez od dłuzszego czasu zajmuje sie tymi wspaniałymi zwierzakami xD Poki co w moim skromnym pokoiku jest 7 pajączków :) Było 8 ale jeden niestety padl, podczas wylinki.

Posiadam 2 Ptaszniki Olbrzymi, 1 Tygrysi, 2 Białokolanowe, 2 Chilijskie ( rozowe ), a pajączek który padł to Słoneczny ( pająk agresywny z jadem niebezpiecznym dla człowieka )

Ogólnie polecam pajączki. Naprawdę ciekawe widowisko podczas polowania pająk na np: świerszcza.

Grucha - Pon Lip 13, 2009 20:16

siemanko :P widzę zestaw początkującego terrarysty :D
powodzenia w hodowli ;) i pochwal się fotkami pajączków :P

nezu - Pon Lip 13, 2009 20:17

Vrah, witaj. ;)
Szkoda murinuska, ja bym się chyba nie odważyła posiadać.

Widzę że preferujesz naziemne?
Ten tygrysi to cyclosternum fasciatum, tak?
Bardzo mi się podobają, ale zdecydowałam się jednak na nadrzewniaka.. ;)

Nadal na tego mojego tapinaucheniusa czekam, mam nadzieję że gość wysłał mi pająka dziś, a nie w czwartek, bo inaczej nie dostanę już chyba żywej przesyłki... :?

Vrah - Pon Lip 13, 2009 21:12

Nezu, jesli dostawca jest dobry to nie wyśle nigdy pająków w Czwartek... Zawsze wyślą sie na początek tygodnia. nVm.

Grucha, a no początkujący. Do czegoś musiałem zacząć:P Poki co nie zamierzam zwiększać ilości pajączków, bo tylko olbrzymie sa L7 reszta to malutkie, l3/l4/l5

Ten sloneczny byl: Pterinochilus murinus ( o ile sprzedajacy byl wiarygodny ) Pajączka, fakt szkoda mi bardzo było. Pomimo ze pajączek raczej dla doświadczonych terrarystów, mi nie sprawiał żadnych problemów :) Interesuje mnie właśnie jakiś nadrzewny ale coś trudno mi go zdobyć... tak samo z podziemnymi :? Za nic nie mogę znaleźć żadnego sprzedawcy...

Zrobiłem forteczki :P Ale no szaU nie robi :P Na zdjęciu wydaja się takie małe :P

Ptasznik olbrzymi L7 - mam dwa no ale jedno zdjęcie :p Drugi taki sam :D :D

http://img219.imageshack..../photo0018z.jpg

Ptasznik tygrysi L4/L5 - zgubiłem się. Rano, dzisiaj wyliniał :)

http://img268.imageshack..../photo0021n.jpg

Ptasznik Chilijski ( różowy ) L3/L4

http://img354.imageshack....7/photo0023.jpg

Wybaczcie za słaba jakość zdjęć.

Grucha - Pon Lip 13, 2009 21:40

na tcp albo allegro poszukaj tam mnóstwo pająków teraz sprzedają ;)

http://www.terrarium.com.pl/

oj rosea to jest koszmar... moja pol roku temu miała wylinkę na L5 -.-

nezu - Pon Lip 13, 2009 23:02

Ptasiek mi się chyba napełnił. ;)
Biega po terra jak opętany, w życiu nie był taki ruchliwy. Zasnuł siecią wszystko co tam miał i łazi, łazi, łazi.
A jak nie daj boże otworzę mu terra, to pierwsze kroki kieruje do wyjścia. W tempie godnym kątnika.. :roll:
Aż mi go trochę szkoda, bo przecież żony dla niego nie mam...

A co do kupna, to jeszcze jest forum arachnea, tam też są ogłoszenia o sprzedaży ptaszników i można znaleźć ciekawe oferty. :)
Chociaż akurat teraz mojego klejnocika zakupiłam byłam na allegro.

Mangusta - Wto Lip 14, 2009 00:01

oj to maluchy jeszcze... ja mam dwie parahybany i to są stare samce, każdy po 17cm z nogami. z zakupem praktycznie żadnego pająka na allegro nie ma problemu, a nadrzewne ostatnio schodzą z ceną poniżej godności ;P avi versicolor L1 za 10zł...

Vrah napisał/a:
Ptasiek mi się chyba napełnił. ;)
Biega po terra jak opętany, w życiu nie był taki ruchliwy. Zasnuł siecią wszystko co tam miał i łazi, łazi, łazi.
ehe, mój cambri też zaiwania. ale ostatnio drugi, bliźniaczy pajączek przeszedł kolejną wylinkę i... bulbusów nie ma ;) chyba wreszcie mam pierwszą dziewczynę w swojej niewielkiej kolekcji ośmionogów ;P
nezu - Wto Lip 14, 2009 00:13

Mazoku, to istnieje dla mnie nadzieja, że też się w końcu na pajęczą babę natknę. :P
Fajnie ci. ;)

Mangusta - Wto Lip 14, 2009 10:38

No, muszę jej kupić porządne terrarium bo jako jedna z ostatnich siedzi w przerobionym faunaboxsie. zrobiła ostatnio mnóstwo pajęczyn, przyznam że pajęczyna bab się różni od pajęczyn facetów, faceciki mają ino takie swoje M1 a kobity tworzą tunele, zakręty, no i koniecznie trzeba osieciować drzwiczki do faunaboxa by było wiadomo kiedy pani jedzenie daje.

ale za to moja irminia chyba już nie zaskoczy :( kły się jej kompletnie zregenerowały ale nie chce jeść, tylko zabija i owija pajęczyną, już ponad pół roku, odwłoku właściwie już nie ma. przykro strasznie.

Vrah - Wto Lip 14, 2009 10:58

Mazoku... pająk jak będzie chciał zjeść to zje, jak nie je tzn ze nie chce :P proste :P
Innego powodu niejedzenia nie znam. A który to L ?

Mangusta - Wto Lip 14, 2009 11:15

L6, jest po utracie obu kłów podczas złej wylinki. dawałam wszystko, muchy, mączniki, świerszcze ale nadal nie jadła, niedługo będę czyścić wszystkie terraria pajęcze (prócz amblypygi która jest czyścioch i fuclastego, bo rękę by mi urwał) to może coś zaskoczy, ale w tym momencie to już niestety wątpię w poprawę.
Anonymous - Wto Lip 14, 2009 11:24

pokaż ambypygę :mrgreen:
Mangusta - Wto Lip 14, 2009 12:19

spoko, jak wrócę z wawy ;) blyśka mimo braku jednej witki i powyginanej drugiej radzi sobie świetnie i wcina świerszcze. nie mogę się napatrzeć na te jej kleszczołapki, myślałam że prócz zgięcia są kompletnie sztywne ale nie... ona na końcu szczypiec ma coś na kształt rączek, może oddzielnie poruszać każdym "palcem", zamykać je i otwierać... cudownie to wygląda jak się myje, bierze każdą nóżkę do łapek i bardzo dokładnie czyści :serducho:
Anonymous - Wto Lip 14, 2009 12:26

a co jej się stało z witką? tzn, że jedna jej odpadła to wiem, ale co z drugą? ma za małe terra i zahaczyła, czy co?