To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Klatki i wyposażenie - Nasze klatki vol. 1

pszczoła - Śro Wrz 21, 2011 20:52

Leonidia, świetnie urządzona klatka :)

Dawno mnie w tym temacie nie było, a parę zmian w klatce zaszło. Świeżo po myciu wygląda tak:

:)

Nashi - Śro Wrz 21, 2011 22:25

Leonidia napisał/a:
Nashi, kolorowo także dzięki Twoim szmatkom :) Żyrafowy hamak jest miejscem strategicznym :twisted:
Cieszę się i okrywam pąsem. :oops: :]
pszczółka, podoba mi się szczególnie drabinka, muszę o takiej pomyśleć. ;)

Niamey - Śro Wrz 21, 2011 23:21

pszczółka, fajne połączenie zieleni i niebieskiego, bardzo mi się podoba :) A co to za klatka, jakiś fop? Jakie ma wymiary?
pszczoła - Śro Wrz 21, 2011 23:45

Dziękuję, tak jakoś wyszło z tymi kolorami :)
Klatka jest ta:
http://www.zdrowyzwierzak...i-pylowych.html

Niedługo przyjdą 2 tarasy i pochylnie więc będzie przemeblowanie, tylko mam problem bo tarasy są czerwone i nie będą pasować :lol: No chyba, że się z kimś zamienię na szare :)
Nashi, a drabinka jest fretkowa z zooplusa. Całkiem dobrze się trzyma, na razie nie śmierdzi, tylko że moje używają ją jako kładeczkę, a lepiej się sika do koszyków :twisted:

mintyy - Pon Wrz 26, 2011 23:20

A oto nasza klatka po dzisiejszym przemeblowaniu i wsadzeniou prawie wszystkich cudownosci od Nieetoperrka ♥ !

karola - Wto Wrz 27, 2011 10:31

Moja malutka klatka dla aż dwóch szczurzyc :mrgreen:

Majszczur - Pon Paź 03, 2011 13:04

Klatka lekko przearanżowana. Wystrój kuwety - jesieny :mrgreen:

góra: przemeblowanie plus most zwodzony z tekturowych rurek po papierze toaletowym - gadget hand made :mrgreen:

dół: jesiennego szelestu suchych liści czar :)

Karmell - Pon Paź 03, 2011 19:14

Dzisiaj przyszła nowa klatka :mrgreen:
Wysokość: 80cm
Długość: 70cm
Szerokość: 40cm
Dziewczynki wydają się być zachwycone i przez to, że są takie małe to chyba czasem czują się też zagubione :mrgreen:
Chciałabym jeszcze zamówić ten sputnik (najlepiej różowy) i powiesić go tak na środku i z tyłu jeszcze brakuje rury, ale musi mi ktoś pomóc wyciąć 2 dziury w niej bo ja się do takich rzeczy nie nadaje :lol: I tak normalnie to klatka wydaje się być jeszcze większa i jak tylko ktoś wchodzi do mojego pokoju to ona jako pierwsza rzuca się w oczy :P I ta niebieska miseczka pod poidełkiem jest po to żeby ta woda nie skapywała na półeczki tylko do niej :lol1:
Tutaj rozpakowywanie:

A tutaj już rozpakowana i troszkę urządzona:

A tutaj tak dla porównania ze starą klatką:

Dodać im jeszcze coś potem? :roll:

Pyl - Pon Paź 03, 2011 19:20

Karmell, tak, hamaczki, żeby miały coś miękkiego i przyjemnego w dotyku :wink:
Karmell - Pon Paź 03, 2011 19:22

Ook, tylko gdzie je zawiesić?
Ps. Przyjemne i miękkie w dotyku to mają chusteczki :P

Pyl - Pon Paź 03, 2011 19:26

Karmell, na suficie, pomiędzy półkami, może zamiast którejś z półek (zaimpregnowałaś je jakoś? bo szczury szybko je przesikają)... Pooglądaj klatki w tym wątku to sama zobaczysz gdzie i jak :wink:
pszczoła - Pon Paź 03, 2011 19:29

ale nic nie zastąpi hamaka :DD
Karmell - Pon Paź 03, 2011 19:32

Oglądałam wszystkie strony :P Ale tam ma być kiedyś ten sputnik.. No ale w sumie na razie go nie ma więc.. Postaram się zrobić :)
Majszczur - Pon Paź 03, 2011 19:35

Karmell, pod sufitem masz miejsce na dwa hamaki (ew jeden hamak i jeden sputnik i jeszcze jest luz - zerknij u mnie, mam podobne wymiary klatki), a jeśli usuniesz te drewniane pochylnie to możesz dać dwa całkiem spore hamaki szczurołapy, które poza funkcją leżanki będą zastępowały pochylnie przy przemieszczaiu się z poziomu na poziom ;)
Karmell - Pon Paź 03, 2011 21:08

Po długich męczarniach udało się wyciąć 'ładne' 2 dziury. I akurat się w nie mieszczą i chyba im się podoba bo do niej wchodzą :) Co prawda początki były trudne z tą rurą ale jak im włożyłam trochę lepszego jedzonka to od razu wlazły :P

EDIT.
Jutro poszukam czegoś na hamaczek i wezmę się do roboty ;)