To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki vol. IV

sachma - Sob Lut 14, 2009 19:23

Ren, napisz do Pitu :P on pewnego razu dość skutecznie "wybił" mi grzywacze z głowy :P a raczej zwrócił uwagę na rzeczy o których nie wiedziałam ;)
Anonymous - Sob Lut 14, 2009 19:31

sachma, toś mnie przestraszyła no :P
Fauka - Nie Lut 15, 2009 11:22

O 12 przyjechać ma do mnie hodowczyni z 5 miesięcznym, rodowowodym labradorkiem. Być może będzie mój, kciukajcie! <3
Wszystko zależy od Ajsa, mały podobno się ładnie podporządkowywuje.

sachma - Nie Lut 15, 2009 11:51

Fauka, to jak zostanie, to ja proszę o foty! :)

a ja się nakręciłam z agility... chyba ukradnę babci psa i popróbuje coś z nim robić - to mały psiak więc o przeszkody nie będzie ciężko, po za tym mieszanka terriera która lubi biegać :D

babyduck - Nie Lut 15, 2009 11:54

Fauka, kciukam mocno :kciuki: I też liczę na foty jeśli psiak zostanie :mrgreen:
Mangalarga - Nie Lut 15, 2009 12:52

Fauka, moje kciuki też masz ;) :kciuki:

Zakochałam się w kolejnej rasie - Silken Windhound. Wyglądają jak pomniejszone Borzoje, a Borzoje ubóstwiam :serducho:
I są nawet hodowle w Niemczech, tylko pewnie te psiaki są bardzo drogie (na stronie amerykańskiej hodowli widziałam cenę 2500$ za suczkę), to stosunkowo młoda i rzadka rasa. Choć z drugiej strony, zanim będę kupować sobie psa, może trochę stanieją :P

Ale jak na razie coraz bardziej przekonuję się do Whippetów. Coś mi się zdaje, że to właśnie jest to, czego szukam dla siebie na przyszłość :]

Fauka - Nie Lut 15, 2009 13:25

Larry jest z nami :)
nutaka - Nie Lut 15, 2009 13:30

aaa :serducho: foty!
sachma - Nie Lut 15, 2009 13:37

Fauka, :foty: :foty: :foty: będę cię teraz zamęczać bo uwielbiam szczenięta :P a że choruje ostatnio na "własne" i po poważnych rozmowach doszliśmy do tego że odkładamy 4tyś na wielkopudla + wyprawkę , a żeby tego nie odczuć będziemy odkładać po 200-300zł miesięcznie to jeszcze 1.5 roku przede mną :P
Fauka - Nie Lut 15, 2009 13:43

Larry jest formalnie LARRY Sfora od Wiktora FCI, ma 5 miesięcy, jest złoty i ma ciekawy rodowód, dalam za niego śmieszna cenę jak na takie cudo, tyle powiem ;) fotki będa wieczorem, teraz trochę urwanie głowy jest :) hodowcy to strasznie mili ludzie, psiak wychowywał się z dziećmi i jest ciekawy, szczury polubil a szczury go również ;)

[ Dodano: Nie Lut 15, 2009 14:59 ]
Larry -
http://i169.photobucket.c...ka/DSC06806.jpg
http://i169.photobucket.c...ka/DSC06808.jpg
http://i169.photobucket.c...ka/DSC06807.jpg

Oli - Nie Lut 15, 2009 17:42

Fauka napisał/a:
ma ciekawy rodowód, dalam za niego śmieszna cenę jak na takie cudo
Hm... Ja bym uważała, bo cudo i dobry rodowód nie idą raczej w parze ze śmiesznie niską ceną... :]
sachma - Nie Lut 15, 2009 17:48

Fauka, sliczny psiak :) a mozna wiedzieć ile za niego dałaś? czy to tajemnica? :wink:
Fauka - Nie Lut 15, 2009 17:59

Cytat:
Hm... Ja bym uważała, bo cudo i dobry rodowód nie idą raczej w parze ze śmiesznie niską ceną...

Co ty wiesz o zabijaniu ;)

Oli - Nie Lut 15, 2009 18:01

Wiem tyle ile labków cudownych przychodzi z dysplazją do weta. :]
Sorgen - Nie Lut 15, 2009 19:18

Oli ja się w tej kwestii zgodzić nie mogę. Też za sukę daliśmy śmieszne pieniądze, a suka w opinii 2 hodowczyń zapowiada się na najlepszą z miotu. I w papierach ma ciekawe psy, które sporo wniosły do rasy. Wszystko zależy od hodowcy, jego podejścia do psów i dogadania się.
A tak z ciekawości jaki procent tych labków z dysplazją ma rodowód? Żeby nie było nie twierdzę że rodowód jest lekiem na wszystkie choroby. Pytam z ciekawości.