To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki vol. II

falka - Pią Maj 09, 2008 10:23

A to mojego Wiktora psiok:

tak pies-mieszczuch pije wodę z rzeczki :lol: łapie ją zębami :mrgreen:

ale chyba mnie tak nie zostawicie zaplątanego wokół drzewa?? :nerwy:

happy dog :)

zęby dwa ;P

Off-Topic:
a falka z tego spaceru będzie w naszych fotach

zasadzkas - Pią Maj 09, 2008 10:24

Jaki fajny mieszczuch :mrgreen:
Lama - Pią Maj 09, 2008 11:18

zasadzkas napisał/a:
Nie myślę, że pies, który gryzie małe dzieci jest chory na głowę. Może być, ale nie musi.

A ja po doświadczeniach z moim Dżekim myślę, że on jednak był... Miał swoje miejsce, nie męczyliśmy go (ja miałam 8 lat, mój brat 12, więc rozumieliśmy, że pies nie jest zabawką), a Dżeki i tak się na nas rzucał - pies, który miał dopiero pół roku. Wystarczyło, że weszliśmy do pokoju, w którym on coś jadł - od razu podbiegał i gryzł. I to nie były byle jakie ugryzienia, tylko poważne rany, po których mamy do dzisiaj blizny. Moment, w którym rzucił się na moją bodajże 2-miesięczną siostrę leżącą w łóżeczku, przesądził sprawę. I teraz wcale nie dziwię się decyzji taty, istnieją naprawdę agresywne psy, które nie dają sobie pomóc. Mój tata próbował 4 lata, a i tak na nic się to zdało, przybyło nam tylko nowych blizn... Co innego, gdy pies ugryzie raz czy dwa, ale jeżeli gryzie notorycznie, to coś jest nie tak.

AngelsDream - Pią Maj 09, 2008 11:20

falka, uoczy jest :)

Lama, niestety. Nie każdy pies nadaje się do uratowania, a cuda nie zawsze wychodzą.

No Baaj dostał pierwszy posiłek od wczoraj rano i zobaczymy. :kciuki:

zasadzkas - Pią Maj 09, 2008 11:34

Lama, pisałam ogólnie, że gryzienie nie musi być przejawem złej psychiki. Wierzę, że może, choć sama nigdy tego nie doświadczyłam, na szczęście.
Oli - Pią Maj 09, 2008 19:15

AngelsDream napisał/a:
Szczególnie górują w tym przedszkola. :roll:
Wydaje mi się, że psie przedszkola są raczej po to, by socjalizować (kontynuowac socjalizację) i uczyć psa, że inne psy mogą się inaczej niż on zachowywać.

Ja z Duszkiem z kolei będę chciała pójść na grupowe (przynajmniej kilka lekcji) żeby się nauczył, że inne psy są do tego żeby się bawić, a nie dominować.

AngelsDream - Pią Maj 09, 2008 19:36

Olimpia, to ja wolę skrzyknąć znajome psiaki :) Taniej wyjdzie ;) A wiem, czego się po psach i po właścicielach spodziewać. Poza tym mi kiepsko idzie praca w grupie, bo ja zadaję 1200 pytań i po prostu muszę znać odpowiedź. Taki typ.
Anonymous - Pią Maj 09, 2008 19:45

falka, A może piesek,by się nam przedstawił z imienia :D
Oli - Pią Maj 09, 2008 19:56

AngelsDream napisał/a:
Olimpia, to ja wolę skrzyknąć znajome psiaki :) Taniej wyjdzie ;)
Tak naprawdę to jeśli po utracie klejnotów Duszek spuści z tonu w stosunku do innych psów to tak pewnie zrobimy. :) Tylko narazie zakładam tę gorszą wersję, że pod okiem trenera będę musiała go uczyć dobrego zachowania w grupie. :roll:
AngelsDream - Pią Maj 09, 2008 19:58

Olimpia, jakby co ja płacę za godzinę indywidualnych zajęć 70 złotych. Będziesz miała jakieś odniesienie. :)
Oli - Pią Maj 09, 2008 19:59

A z jakiej szkoły macie trenerkę? :>
AngelsDream - Pią Maj 09, 2008 20:13

Olimpia, Agnieszka Boczula - AKI.

Tak wiem, jakie o niej chodzą opinie ;)

kasia_123 - Sob Maj 10, 2008 10:45

Salsa miała 5 dni temu zdejmowane szwy...
rana troszkę po tym się sączyła ale posypywałam dermatolem, który ładnie wysuszył rankę :)
teraz wygląda tak ...

i kilka spacerowych fotek z Azą ON'ką mojej koleżanki :)

Ninek - Sob Maj 10, 2008 12:27

Zrobiłam dzisiaj mojej suczy linke do ćwiczenia, pamiętając widok linki Baaja :) Wpadłam na to będąc w bricomarche i na oko kupowałam to, co mogło się przydać :lol: No i trafiłam dobrze, bo mi sie udało. Może wreszcie uda mi się Majke nauczyć warowania :twisted:
Suczy skończyła się cieczka, więc jutro znowu zaczynamy długie spacerki :)

Biedna Salsowa łapka, ale wygląda dużo lepiej ;)

polna - Sob Maj 10, 2008 22:11

Uwaga na nadbiegające Franiuty! :lol:

[ Komentarz dodany przez: AngelsDream: Sob Maj 10, 2008 23:13 ]
Prosimy o korzystanie z miniaturek.

Tak jest. :wink: