To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki XX

wilczek777 - Pon Mar 30, 2015 16:10

Sorgen nieźle Ci daje młoda popalić :D

Lama kciuków miliony!!!!

Ja dzisiaj mam totalną załamknę z Nes. Problem z psami się pogłębił i nie wiem dlaczego. Mam takiego buraka, że na żaden wybieg nie mam po co wchodzić jeśli są tam typowo "radosne" psy. Pies magia, obi, frisbee, owce, cuda na kiju, grzeczny aż za bardzo - co z tego skoro bawić się normalnie nie umie.

Sorgen - Pon Mar 30, 2015 16:46

Kurcze w sumie miałam wrażenie że ona grzeczna jest hmm serio inne szczyle grzeczniejsze? :wink:
Byliśmy u weta, poczekalnia jest zła bo nie wolno po podłodze chodzić i bawić się z pieskami więc był wrzask (chyba się nudziła ale wędzonego ucha jeść nie chciała). Za to w gabinecie ooo tam już jest fajnie :mrgreen: Pan doktor fajny, patrzył w zęby, w uszy w oczka, wsadził termometr w dupala co się Comie bardzo spodobało bo jednocześnie z przodu wsadził smaka :lol: Jak osłuchiwał to trochę marudziła bo trzeba było w miejscu stać :twisted: Ogólnie stół i macando fajne było :wink: Plan szczepień już mamy, odrobaczanko tez już zaplanowane. Przy okazji sprawdził wet chipa i ładnie się zgadza wszystko z naklejkami w książeczce.
W domu dziś była pierwsza godzina świni więc Coma zaliczyła kilka wywrotek i kolizji ze ścianą lub futryną :lol: Nadal na moje oko za mało je, pewnie przez to że nie ma konkurencji do koryta i wszystko jest ciekawsze od miski. Od soboty 200 gramów na plusie już ma czyli przekroczyła 4 kilo :)
Delta dziś ją znowu skarciła bo jej się młoda wepchała pod pysk jak Delt szarpała szarpak polarowy (suczydło nagle zaczyna się interesować zabawkami, przez 6 lat miała na nie z grubsza wywalone).
Ciekawa jestem jak noc zleci bo idę na 19 do pracy i mąż zostanie sam, mam nadzieję że nie będzie miękka faja i nie zaprosi obu lasek do łóżka :roll:

Nakasha - Pon Mar 30, 2015 17:38

Sorgen, strasznie fajnie, słodki szczylak. :) :) :)

Tia, jak wzięliśmy Shirę to też próbowała dossać się do cyców, ale NN szybko jej wytłumaczyli, że sobie tego nie życzą. :P

wilczek777 - Pon Mar 30, 2015 18:25

Sorgen mój szczyl był generalnie nie do zniesienia w wielu aspektach ale zepsuła jeden kapeć, nigdy nie jęczała itp. :P Delta teraz zacznie zabawki młodej zabierać - taka zazdrocha o to małe co skupia na sobie uwagę. Tyle lat być rozpieszczaną a tu mały biały diabeł!
katasza - Pon Mar 30, 2015 20:06

Mój szczyl był grzeczniejszy o wiele, ale on był wyjątkowo grzecznym szczeniaczkiem, za to zaczął nadrabiać ze zdwojoną siła od 7 miesiąca życia :P
agacia - Wto Mar 31, 2015 07:56

Ja 2 razy się przekonałam, że wzięcie młodego psa do takiego starszego to super sprawa :)
Mao - Wto Mar 31, 2015 13:45

Zorganizowałam Dantemu zabawę węchową i szukał nosem indyczych kolanek po całym pokoju. W efekcie P. jeździ właśnie po sklepach i szuka głowicy termostatycznej, bo mały uderzył nosem w dotychczasowe pokrętło i trafił je jasny szlag...

Przeraża mnie ten pies chwilami :shock:

Sorgen - Wto Mar 31, 2015 14:23

Mao albo pokrętło było lipne albo Dante ma pancerny nos :lol: Delta też się bawi w szukanie kości w domu, już kuma że jak biorę kość to ma lecieć do sypialni, tam ją zamykam i w reszcie mieszkania gdzieś chowam gnata prasowanego. Problem w tym że mieszkanie małe i kryjówki mi się kończą :wink:

Delta jest coraz bardziej za Comą, do tego stopnia że nie chce sama odchodzić od bloku, szybki sik i wraca. Normalnie suka mi kwoczy :lol:
Dla tych co jeszcze nie polubili profilu lasek (wy niedobrzy wy :P )
Tak było dwa dni temu
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/v/t1.0-9/10949748_10155390705710052_1846758822709974883_n.jpg?oh=f275a0bff9c776a82d1ae7202c9e1c6c&oe=55743F9B&__gda__=1437707982_db1b138adeccd958f7723cf5338f7e23

A tak wczoraj wieczorem
https://scontent-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/1618518_10155395421910052_3566711150567169858_n.jpg?oh=b959e0cf4cd3cf97353f7278c61f397d&oe=55BC9D4B

:mrgreen: :serducho:

wilczek777 - Wto Mar 31, 2015 19:23

Mao pieseł niszczyciel :twisted: uważajcie bo wrócisz i pogorzelisko zastaniesz :D

Sorgen mówiłam, że się maluch spodoba :serducho: to taka własna zabaweczka to jak można nie kochać hehe.

Mao - Wto Mar 31, 2015 19:35

Sorgen, jedno i drugie. Pokrętło musiało być nadłamane, ale też po takim uderzeniu Dante zachowywał się normalnie. Nie zamroczyło go, nie zapiszczał, nie zwolnił, nie otrząsnął się, nic. Serio, chyba mamy z P. rację twierdząc, że on nie ma mózgu. Myśli żołądkiem, ewentualny ból został zagłuszony, bo gdzieś jeszcze były indycze kolanka.

wilczek777, on najwięcej niszczy, jak słyszy rano budzik z naszego pokoju, a nikt do niego nie wychodzi. Budzik wam nie wystarcza? Mój płacz was nie wzrusza? To ja was obudzę gryzieniem waszej ukochanej ściany. (Lub jakiegoś pudełka, kanapy, potrafi też przesuwać telewizor, jak wszystko inne zawodzi).

agacia - Śro Kwi 01, 2015 20:43

Zna ktoś z was ten produkt? http://www.zooplus.pl/sho..._dla_psa/371961
wilczek777 - Śro Kwi 01, 2015 21:25

agacia to jest coś nad czym myślę od paru lat. Pierwszy raz widziałam w Mój pies czy jakiejś takiej gazetce i stwierdziłam, że geniusz totalny bo tata zawsze smutał nad olanym trawnikiem... na ile to działa nie mam pojęcia :/ japro twierdzi, że to dziwna sprawa bo skoro coś suszy trawę a nagle znika z psiego organizmu to gdzie to jest?
noovaa - Śro Kwi 01, 2015 21:31

https://www.youtube.com/watch?v=Oqh83HMovO8
Odkładam na behawiorystę ... Dałam sobie ostatnią szansę, znów zmieniliśmy metodę działania. Leki nie działają, spokój nie działa, próba odwrócenia uwagi nie działa .. nic nie działa. Ostatnia szansa, a w między czasie odkładam co wolniejszą kasę do skarpety, daję sobie 2-3 tygodnie góra i wzywam behawiorystę. Ja już mam dość... Ona ma dość, wszyscy mamy dość. Jak by było fajnie normalnie pracować i zarabiać :/ ..

Na filmie Lilo, która chwilę wcześniej odkryła, że nie może się schować pod zlewem w kuchni ani w innym kącie.

Żeby pies, bał się własnego domu, tego w którym to powinien mieć swój azyl, spokój i odpoczynek ? Ehh..

Na chwilę obecną zatkałam wszystkie "bezpieczne dziury" w których się chowała, w tej chwili kręci się co chwila, nie wie gdzie się podziać.

Jak ja bym chciała, żeby mi się pies naprawił :roll: ... żeby była "normalna" przez te minimum 10 lat co z nami mieszkać będzie :roll:

Pacyfka - Śro Kwi 01, 2015 21:35

agacia napisał/a:
Zna ktoś z was ten produkt? http://www.zooplus.pl/sho..._dla_psa/371961

Przypomina mi to trochę to: Kula Wszechrzecz :lol1:

wilczek777 - Śro Kwi 01, 2015 21:39

noovaa wygląda strasznie - nie sądziłam, że reakcja jest tak silna. Mogę podesłać filmik do mojej trenerki? Gdzie teraz mieszkacie/ pobliskie duże miasto? Biedna przecież ona jest na max przerażona...