Odżywianie - Jaką karmą (i z jakim powodzeniem) karmisz swoje szczury?
Niamey - Sob Gru 03, 2011 01:49
Napiszę jeszcze tutaj - dałam moim dziewczynom na spróbowanie karmęLabofeed B i są nią zachwycone - jedzą z naprawdę dużym apetytem. Od razu jednak uprzedzam, że nie wszystkie szczury tak reagują, ale moje autentycznie się na nią rzucają i smakuje im dużo bardziej niż rat&mouse pro.
Na ich stronie znalazłam też coś takiego: musli
Mają też paszę dla kangurów
Oli - Sob Gru 03, 2011 02:00
Niamey napisał/a: | moje autentycznie się na nią rzucają i smakuje im dużo bardziej niż rat&mouse pro. | moje szczury też chętnie jedzą Labofeed B i nawzajem sobie ją wyrywają (dodaję ją do standardowej mieszanki narazie zanim przestawię szczury całkowicie na tę karmę). co do większej smakowitości niż rat&mouse pro, to według mnie Labofeed B ładniej pachnie, R&M jak dla mnie nie ma niemal żadnego zapachu.
Niamey - Sob Gru 03, 2011 10:10
nie wiem o co chodzi, ale mój rat&mouse pachnie bardzo intensywne. Zapach jest wyraźniejszy niż labofeedu. Może ten z worków 20kg jest jakiś inny .
MadziaK - Sob Gru 03, 2011 10:13
Labofeed u mnie idzie coraz lepiej powoli się przyzwyczajają skończyła się faza zasikiwania przez pierwsze kilka dni też im smakowało a potem się odmieniło.
karola - Sob Gru 03, 2011 11:03
Niamey napisał/a: | mój rat&mouse pachnie bardzo intensywne | Jak karmiłam tym granulatem to aż mi się podnosiło od intensywnego zapachu, który mi przypominał lekko nieświeży chleb. Ale szczury jadły chętnie.
Devona - Sob Gru 03, 2011 11:35
Niamey napisał/a: | Może ten z worków 20kg jest jakiś inny . | Z moich 20-kilogramowych worków pachniał bardzo intensywnie i mi osobiście ten zapach bardzo się podoba, przypomina mi trochę gałązki magi. Jestem bardzo ciekawa tej karmy Labofeed B. Niamey, jak ją kupujesz? Na tej stronce, do której podałaś link, nie ma żadnych odnośników.
Niamey - Sob Gru 03, 2011 14:45
Devona, ja jeszcze jej nie zamawiałam - zamawiała MadziaK i też chciałabym jej spytać jak dokładnie to robiła Ja chwilowo wysłałam im maila (ze strony nie można się cofnąć, ale można adres zredukować do podstawowej strony i tak wejść), który był podany w kontakcie, ale jako że jest sobota, to jeszcze nikt nie odpisał.
MadziaK - Nie Gru 04, 2011 15:42
http://www.wpmorawski.com.pl/kontakt.htm na dole strony warunki zamówień
Ogólnie zamówienie składa się mailowo przysyłaja fakturę proforma wysyłaja paczkę po odesłaniu potwierdzenia płatności. Wysyłaja tylko raz w tygodniu we wtorki firmą kurierską PEKAES na którą radziła bym uważać (nie przyjechali na umówioną godzine i chcieli 20zł za dowóz po pracy o 14??, Od Klaudii znowu 20 zł za wniesienie do domu)
Karma sama w sobie kosztuje cos koło 75 zł za worek nie pamietam dokładnie wysyłka natomiast 36 zł. Jeżeli zamawiacie 2 worki płacicie dwa razy za wysyłykę . Tak czy tak wychodzi 4,44 za kg.
Zapomiałam dodać z dnia na dzień wchodzi coraz lepiej.
Chrome Toxic - Śro Sty 04, 2012 18:30
u mnie vitapol ceny nie pamiętam bo pierwszy raz kupuje, na początku jadł dużo, ale jak mu podałem słoneczniku z biedronki to karmę je z jakąś niechęcią a na słonecznik i pestki dyni jest strasznie łasy. W klatce ma miejsce magazynowania pokarmu i ostatnio tyle słoneczniku ode mnie wyciągnął, że zapełnił to miejsce i zaczął w drugie nosić.
karola - Śro Sty 04, 2012 18:36
Chrome Toxic, Vitapol nie jest specjalnie dobry jakościowo. Słonecznik w większych ilościach też nie nadaje się do podawania codziennie, bo jest bardzo tłusty.
Lepiej będzie kupić coś np. Versele Laga albo chociaż Vitakraftu. Poczytaj temat o polecanych karmach
smeg - Śro Sty 04, 2012 18:52
Poza tym słonecznik paczkowany jest zazwyczaj solony, a szczury nie powinny dostawać nic słonego. Vitapol to jedna z najgorszych karm w sklepach.
Chrome Toxic - Czw Sty 05, 2012 23:02
słonecznik kupuję szczurowi niesolony i poza tym dostaje on go raz na długi czas więc mogę mu na trochę pozwolić, a co do vitapolu to zastosuję się do rad
karola - Pią Sty 06, 2012 10:16
Chrome Toxic napisał/a: | poza tym dostaje on go raz na długi czas | W karmie, jeśli wybierzesz mieszankę ziaren, zwykle i tak jest słonecznik, czasami też dynia (np. w Timie z zooplusa) więc wtedy lepiej jako przekąskę podawać coś, czego w karmie nie ma - suszone owoce, suszone warzywa, zioła... Chrome Toxic napisał/a: | co do vitapolu to zastosuję się do rad | Super
Helcia - Pią Sty 06, 2012 11:20
Obecnie karmię szczurki karmą Versele Laga Rat Nature, którą jedzą tylko wtedy, gdy nie mają nic innego do jedzenia , a preferują gerberki z mięsem
Kasik - Pią Sty 06, 2012 16:28
Helcia napisał/a: | a preferują gerberki z mięsem |
tylko nie przesadzaj, żeby ich nie przebiałczyć Nie dawaj ich codziennie.
|
|
|