Higiena i pielęgnacja - Jakiej ściółki używasz?
sachma - Czw Cze 11, 2009 23:07
troty można wyparzyć.. to może i siano dało by radę..
Oli - Czw Cze 11, 2009 23:10
sachma, chyba wiesz jak szybko się siano zapala? Nie od parady podczas gorącego lata wybuchają często pożary na łąkach. Trociny jednak trochę trudniej zapalić. Z resztą podzielam zdanie kataszy - łatwiej kupić dobrej jakości siano.
Z siana z sadu może przyplątać się wiele rzeczy, zwłaszcza jeśli do tego sadu mają dostęp koty, psy (także te domowe) lub dzikie zwierzęta/gryzonie.
maris - Czw Cze 11, 2009 23:41
Hyhy, a ja mam tu we Wrocku piekarnik gazowy, to dopiero by fojerka była
Oli napisał/a: | Z siana z sadu może przyplątać się wiele rzeczy, zwłaszcza jeśli do tego sadu mają dostęp koty, psy (także te domowe) lub dzikie zwierzęta/gryzonie. |
katasza napisał/a: | Tam jest pewnie jeszcze wiecej roznego robactwa i zanieczyszczen niz w kupnym.
Maris kup sianko herpal pets, herbal farm, zuzali itp. tam jest raczej bardzo malo prawdopodobne przyniesienie jakis robali. |
Dzięki dziewczyny, w takim razie rozejrzę się za jakimś herbalowo-zuzalowym siankiem, skoro mówicie, że nie powinno w nim być żadnych żywych nieprzyjaznych gratisów.
Oli - Czw Cze 11, 2009 23:43
maris napisał/a: | Hyhy, a ja mam tu we Wrocku piekarnik gazowy, to dopiero by fojerka była | No, to teraz już wiesz jak zrobić w domu ognisko.
Anonymous - Pią Cze 12, 2009 09:55
maris napisał/a: | Dzięki dziewczyny, w takim razie rozejrzę się za jakimś herbalowo-zuzalowym siankiem, skoro mówicie, że nie powinno w nim być żadnych żywych nieprzyjaznych gratisów. |
Stanowczo Ci odradzam przy tylu szczurkach. U mnie po dwoch dniach po zuzalowo herbalowym tak za przeproszeniem walilo, ze nie dalo sie wytrzymac w mieszkaniu, poza tym szczurki zaczely sie drapac. Wydaje mi sie, ze to opcja dobra dla kroliczkow, ale nie dla szczurkow na gniazdko np.
maris napisał/a: | Hyhy, a ja mam tu we Wrocku piekarnik gazowy, to dopiero by fojerka była |
Anonymous - Pią Cze 12, 2009 11:24
Ja mam 4 szczury i siano maja w domku na trocinach i jakos nie smierdzi mocniej niz bez
Anonymous - Pią Cze 12, 2009 11:39
Nie wiem u mnie to walilo przeokrutnie mimo, ze co 2 dni zmienialam. Moze Twoje szczury nie sikaja w domku? Moje do koszyka z siankiem sikaly bardzo.
Anonymous - Pią Cze 12, 2009 11:57
Do koszyka tez by sikaly. Dlatego ja im daje tylko na spod klatki, bo wtedy jak spia w domku to wystawiaja tylek za domek. Jak by mialy z gory schodzic na dol, zeby sie wysikac to tez by pewnie walilo.
Dlatego nienawidze koszykow
Anonymous - Pią Cze 12, 2009 12:22
No ja teraz mam tylko jeden i to jeszcze robi za kuwete, bo w nim jest zwirek. Nigdy wiecej koszykow
Anonymous - Pią Cze 12, 2009 12:25
no nie? smrod niebotyczny. to ja juz wole hamaki, przynajmniej wsiaknie troche, a pozniej mozna wyprac i nei trzeba sie babrac w kupie ;p
Anonymous - Pią Cze 12, 2009 12:41
katasza napisał/a: | no nie? smrod niebotyczny. to ja juz wole hamaki, przynajmniej wsiaknie troche, a pozniej mozna wyprac i nei trzeba sie babrac w kupie ;p |
No robilo sie po jednym dniu bagno i mialam odruchy wymiotne jak to czyscilam, bo byla z tego papka smierdzacych kup i sie to mazialo Bleeee! Moje w hamaki rzadko sikaja, a kupek wcale nie robia. Teraz robia tylko kupki i siku na dole, albo w tym koszyku na gorze.
nutaka - Pią Cze 12, 2009 15:23
Off-Topic: | Dziwne szczury macie Ja mam głownie koszyki |
szczu*milka - Czw Sie 20, 2009 18:02
Moim pannom wykładam w jednym końcu klatki gdzie się załatwiają żwirek "Benek", (Albi zawsze i tak w nim kopie i załatwia się na plastik przez co robi się bagienko małe.dodatkowo podjada, co mnie przeraża trochę ) na to trociny żeby nie miały twardo i jeszcze na wierzch sianko Wcześniej używałam zamiast "Benka" drewnianego żwirku, ale się nie sprawdził.
karola - Czw Sie 20, 2009 21:25
szczu*milka napisał/a: | podjada, co mnie przeraża trohę | Dlatego ja się obawiam kupić żwirek... Bo moje panny też "jedzą" wszystko co mogą
Karolina1709 - Sob Sie 22, 2009 14:01
Mój jako ściółkę ma papiery z niszczarki. Nie drapie się tak jak wtedy gdy miałam sianko i trociny, i jest zadowolony bo ma w czym kopać. Na pięterku ma wyłożoną ściereczkę z, której sobie robi norkę i tam śpi, a ponadto robi sobie też taką fajną "poduszkę", gdzie trzyma łepek podczas snu. Ściereczkę wymieniam co kilka dni i jest ok.
|
|
|