To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki vol. IV

Anonymous - Pią Lut 13, 2009 17:55

Tess mam nadzieję, że za te dwa lata pomożesz mi przy wyborze hodowli :)

co do cen, to napisałam kilka maili, mam nadzieję, że odpowiedzą.
2000 spoko, ja się nastawiałam na 3tys wzwyż + wyprawka + coś na wszelki wypadek tfu tfu.

Tess - Pią Lut 13, 2009 18:21

W takim razie będziesz dobrze przygotowana. ;) Wiesz, pies nie typowo pod wystawy i nie working, taki na kanapę będzie tańszy. :D
Mam nadzieję, że będę mogła pomóc. ;)

Ja się zastanawiam na grzywką, ale długowłosą. :D W kierunku sportu.

Anonymous - Pią Lut 13, 2009 18:29

Cytat:
i nie working

co to tego to nie jestem taka pewna, chciałabym psa do agility i do dog dancing, za to na pewno nie będzie mi przeszkadzać nie wystawowa maska. oczy, zęby czo cokolwiek :) ale wiadomo, to się może zmienić przez te kilka lat ;)

a grzywacze mi się dużo bardziej podobają w wersji powder-puff. też kiedyś byłam nimi zauroczona, bo jak czytałam opis rasy, to odpowiadał mojemu bakusiowi :serducho:

Tess - Pią Lut 13, 2009 18:33

A obejrzałaś filmik, który wstawiłam? Powalający border, moim zdaniem. :D

Ja rozważam grzywkę, najbardziej chciałabym psa mediumowego, więc ograniczenia są, ale i tak jest w czym wybierać. :D

Anonymous - Pią Lut 13, 2009 18:37

nie, jaki filmik? gdzie filmik?
ja mam taki styl forum, że jak ktoś wstawia linka, to nie ma on innego koloru, wiec jak ktoś nie napisze LINK to nie widzę :/ muszę zmienić:/
edit, dogrzebałam się, psiak słodki, ale osobiście jestem fanką pepper :D

Tess - Pią Lut 13, 2009 18:43

Ale kobieta świetna. Niesamowicie ją podziwiam. Ja chciałabym się pobawić w taniec z psem, ale muszę się doszkolić, nikt u nas się na tym nie zna. :( Poćwiczę na mojej suce (czytaj: popsuję ją ;) ) i mam nadzieję, że z następną coś mi się uda. A Beza się będzie po prostu bawić, to najważniejsze, myślę, że nie będzie jej przeszkadzało, że odstawia łapę czy cokolwiek, bo jeszcze tego nie umiem. :wink:
sachma - Pią Lut 13, 2009 19:24

pituophis napisał/a:
Ja bym odkladal rok i kupil duzego (najlepiej importa po rodzicach wolnych od PRA, przebadanych optigenem)

tylko na co mi import :D ja chce psa na KANAPĘ a nie do hodowli czy na wystawy, a badania na PRA to już u nas norma praktycznie, bo większość hodowców bada w tym kierunku psy, duże mają też prześwietlenia bioder..

Ja chętna na dużego straszliwie - ale no właśnie.. ciężko dostać, dużo kosztuje, droższy w utrzymaniu no i miejsce - średniaka łatwiej wszędzie ze sobą zabrać, duży to jednak duży..

Ogólnie to jestem zachwycona kontaktem z panią Iwoną :) [ http://duzypudel.republika.pl/ ] na prawdę od takiej osoby chciałabym psa - mogę być pewna że w razie czego pomoże :) mam już nawet w razie czego obiecany nocleg u niej żeby zobaczyć jak reaguje na pudle :)

Anonymous - Pią Lut 13, 2009 19:39

sachma, a będziecie go strzyc na pudla?
sachma - Pią Lut 13, 2009 20:03

aga, ja bym chciała na szczenięcego fryca ( LINK : http://weblogs.newsday.co...poodle-0006.jpg ogolony pyszczek, nasada ogona i łapy do kostek), bo lew odpada :P moj chłop wolałby po całości lecieć :P tzn wszędzie krótko, bez długich uszu, bez pyska i łap na łyso. ale znając życie to ja będę latała do groomera a nie on :P
babyduck - Pią Lut 13, 2009 20:09

sachma napisał/a:
szczenięcego fryca
tak jest ładnie
sechmet - Pią Lut 13, 2009 21:39

aga, ja mam bordera, więc jak masz jakieś pytania to postaram się pomóc :)
jak kupowałam psa to byłam w takiej sytuacji jak ty, a do tego nie miałam pojęcia co do wyboru typu psa, hodowli, itp.
a wiem też, że na borderowym forum lepiej o niektóre rzeczy nie pytać ;)

Łosoś - Pią Lut 13, 2009 22:19

A my z El sie zakochałysmy w tazy :serducho: http://www2.tulpar.pl/new...l=286&nid=50004
Mangalarga - Pią Lut 13, 2009 23:55

sachma napisał/a:
ja bym chciała na szczenięcego fryca

Słyszałam określenie "na baranka" ;)

Ja ostatnio doszłam do wniosku, że większość ras, które podobają mi się wizualnie (wiadomo, wygląd nie najważniejszy, ale pies ma mi się podobać :P ) to w większości rasy pasterskie. A te są bardzo aktywne, wymagają ogromnej ilości ruchu.

Tymczasem ja wolałabym pieska, któremu nie potrzeba aż takiej dawki ruchu, ale w miarę żywego, zrównoważonego i posłusznego, który nadawałby się bardziej na domową maskotkę, raczej średniej wielkości. I żeby to nie była jakaś bardzo wyszukana rasa :]

Ktoś chyba tu wspominał, że charty wbrew pozorom nie potrzebują ogromnej dawki ćwiczeń, więc może Whippet...?

Anonymous - Sob Lut 14, 2009 10:26

Jak patrze na te hodowle grzywaczy to mi się płakać chce, takie są cudne ;( . Nikt nie ma jakiegoś znajomego z grzywaczem? :P

Chyba napiszę do tych hodowli o ewentualne choroby i cenę takiego rasiaka. Chociaż yorki niby też takie schorowane, a mój Yuczas to okaz zdrowia.

Layla - Sob Lut 14, 2009 10:30

Ren napisał/a:
Yuczas
Właśnie! Yuczas! :serducho: :foty: