To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Odżywianie - Jaką karmą (i z jakim powodzeniem) karmisz swoje szczury?

Pyl - Wto Lis 22, 2011 13:37

Off-Topic:
Tak jest, popieram, może nawet do tematu odchudzania :wink: Przepraszam za offtop :oops:

MadziaK - Śro Lis 23, 2011 12:05

u mnie dzisiaj był bunt cała karma została wyniesiona do kibelka i zasikana micha pusta a szczury patrzą jak bym je głodziła
Nashi - Śro Lis 23, 2011 22:52

Przestawiam moje smrodki z Rat Nature na Timę. Czy wybrzydzanie, a raczej niedotykanie tych brązowych granulek jest normalne? W misce zostały tylko one + dosłownie 2-3 ziarenka, a one patrzą na mnie, jakbym była wyrodną ręką karmiącą...
karola - Czw Lis 24, 2011 09:29

Nashi napisał/a:
tych brązowych granulek
U mnie one znikają w pierwszej kolejności :] A mam mieszankę Timy i Uczty JR Farmu.
Mandarynka - Czw Lis 24, 2011 11:42

A u mnie też brzydzą się brązowych kawałków;)
Nashi - Czw Lis 24, 2011 12:29

Przetrzymałam je kilka godzin na pustej misce z tymi granulkami i ok połowa zniknęła, więc jak muszą to zjedzą. A u mnie niestety nie ma zmiłuj... :roll:
dusia - Czw Lis 24, 2011 14:18

U mnie też zero problemu z Timą, zjadają praktycznie wszystko.
Kasia_89 - Czw Lis 24, 2011 22:37

Mój kochany tata chciał dobrze dlamoich ogonków i kupił im karmę...No właśnie, chciał dobrze a wyszło źle. Kupił Megana :(
Mogę to zmieszać z moim Xtra Vitalem? Mam go jakieś 2 kilo a megana 1650 gram.
Kurcze no, nie chcę by tatuśkowi było przykro :(

Nashi - Czw Lis 24, 2011 22:41

Ja nie mieszałabym megana z niczym tylko po cichu wyrzuciła do śmieci. Albo jeszcze lepsze - powiedziała prawdę i przy okazji uświadomiła rodzica. ;)
Karena - Czw Lis 24, 2011 22:42

Kasia_89, ja bym Megana nie dawała. ale jak chcesz wybrnąć kup dobra karmę i domieszaj po odrobinie megana żeby schodził . jesli już bardzo chcesz dawać
Kasia_89 - Czw Lis 24, 2011 22:44

A co z nim jest nie tak, tak właściwie? Ma dużo ziarenek i tak dalej...
Powiedziałam już papciowi że następnym razem ma tego nie kupować, więc już wie co chłopy jedzą ^^

Nashi - Czw Lis 24, 2011 23:54

Osobiście nigdy nie karmiłam Meganem, ale opinia głosi, że jest nafaszerowany konserwantami, ulepszaczami, barwnikami, a ziarna są kiepskiej jakości i stosunkowo często można w nich spotkać robale.
Kasia_89 - Pią Lis 25, 2011 20:07

Fakt, nie pachnie za ładnie, jakoś tak kwaśno.
Mamy Xtra Vitala, więc po odrobinie będziemy dosypywać, by się nie zmarnowało.
Ale tacie było przykro :(
No ale teraz już wie co i jak ^^

karola - Pią Lis 25, 2011 20:34

Kasia_89, jak wywalisz te chrupki w radioaktywnych kolorach to same ziarenka możesz dać, mieszając z drugą karmą. O ile nie są jakiejś tragicznej jakości.
Kasia_89 - Pią Lis 25, 2011 21:06

Ziarna wyglądają na prawdę dobrze, nie odbiegają wyglądem od tych z karmy którą im daje. A chrupek to tam prawie nie ma, są tylko jakieś żółte, mało zielonych i pomarańczowych.
Strasznie dużo chleba świętojańskiego jest, oni tego w ogóle nie ruszają :P
Wiedzą co dobre hehe :)