To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki XIII

babyduck - Nie Mar 11, 2012 00:42

Jak nauczyłaś stepować i padać na łapy?
Bel - Nie Mar 11, 2012 00:48

babyduck, ona z tym swoim adhd zawsze w oczekiwaniu na coś dobrego stepowała. Sama z siebie ;) potem ten mały ptasi móżdżek załapał, że po komendzie stepuj trzeba zastepować to będzie więcej przysmaków :lol: a padanie miało być komendą z początku waruj tylko pies leniwy i tyłka położyć nie chciał więc przerobiliśmy na kabum i działa zawsze i wszędzie :DD tylko na daj głos jest za głupia...
Martuha - Nie Mar 11, 2012 13:50

Bel napisał/a:
szybko kupa
:DD :DD :DD Oplułam monitor :DD
Ninek - Nie Mar 11, 2012 14:10

Martuha napisał/a:
Bel napisał/a:
szybko kupa
:DD :DD :DD Oplułam monitor :DD

Na moją suke tak działa spuszczenie ze smyczy. Na uwięzi kręci sie 15 minut, żeby miejsce znaleźć a luzem od razu znajduje xD

Bel - Nie Mar 11, 2012 14:11

Martuha, tu nie ma co się śmiać :lol: wiesz jakie to przydatne rano kiedy się spieszę do pracy a pies łazi po trawniku w lewo i w prawo jak Stevie Wonder 40 okrążeń zanim się złamie? :lol:
Sorgen - Nie Mar 11, 2012 17:52

Moja suka też zna komendę "rób kupę!" :lol: Super przydatne choć musieliśmy z TZ debilnie wyglądać jak ćwierkaliśmy do suki i cieszyliśmy się jak matołki gdy kupę robiła :lol:
babyduck - Nie Mar 11, 2012 18:06

Negra też ma wyuczone "rób kupę" i "rób siku". Nie zawsze robi od razu, ale to zdecydowanie przyspiesza proces załatwiania.
Nakasha - Nie Mar 11, 2012 18:25

Nam szkoleniowiec poleciła nauczenie "siku" i "kupa" podczas treningu czystości, teraz też czasami się przydają. :lol:
PALATINA - Pon Mar 12, 2012 11:12

Moje też znają "zrób kupę" i "zrób siusiu". Przydatne. ;)

Przydatne jest też: przynoszenie butów/kapci, zamykanie drzwi, wypluwanie śmiecia, którego już się żuje, podawanie zabawek, wskazanych przedmiotów itd.

babyduck - Pon Mar 12, 2012 14:11

Z wypluwaniem mamy jeszcze problem, kiedy to jest coś "smacznego", ale przynoszenie wskazanych przedmiotów jest przydatne. Szczególnie kiedy daje się psu do rozdarcia gazetę. Potem siadam na dywanie, a sucz znosi te strzępki po kolei. Nie muszę po niej sprzątać :)
Bel - Pon Mar 12, 2012 14:22

myślę, że Pestka by ich nie zauważyła więc takie komendy sobie odpuszczę :P
PALATINA - Śro Mar 14, 2012 11:21

Jak można nazwać sztuczkę, podczas której zwierzak stojąc na tylnych łapkach przeciera twarz przednimi?
Chodzi mi o kota nie o psa, ale w kocim temacie moje wszelakie pytania o naukę pozostają zawsze bez odpowiedzi, więc pytam tutaj. Sorrki.. :oops:
Nasz kot sam z siebie zaczął to robić jako (jego zdaniem) ulepszoną wersję "poproś".
Zaczęłam to wyklikiwać i niebawem muszę dodać do tego komendę. Tylko jaką?
Myślałam o czymś w stylu: umyj nosek/pyszczek/buźkę..
Ale może macie inny pomysł?

jokada - Śro Mar 14, 2012 11:55

u mnie to jest wersja 'wstydz się' jako ze nie miałam cierpliwosci wypracowac przytrzymania łapy na pysku ;)
PALATINA - Śro Mar 14, 2012 12:00

On łapek też nie trzyma długo, tylko przebiera nimi szybko, kilka razy po pyszczku.
Ślicznie to wygląda! :wink:
Swoich suk nigdy czegoś podobnego nie uczyłam. Nawet bym nie wiedziała jak je na to nakierować.

Z innej beczki. Zadzwonił dr Garncarz.
Potwierdził badanie Jagny 24.03. Ma być na czczo. Będzie musiała być znieczulona do badania.
Już się denerwuję.. A prawie o tym zapomniałam. :|

babyduck - Śro Mar 14, 2012 12:17

"Umyj buzię"