To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki XX

wilczek777 - Sob Mar 28, 2015 17:12

agacia odpalaj youtube, wpisuj dog tricks tutorial i jedziesz :p
agacia - Sob Mar 28, 2015 17:35

Chyba tak zrobię :)
Lavi - Sob Mar 28, 2015 20:23

Ja wygrałam w bazarku collinowym książkę właśnie o szkoleniu psa i sztuczkach - jak robić od podstaw. Agacia jak będziesz chciała to mogę cyknąć skany sztuczek;)
Dodatkowo wpadła mi w łapki sesja z Moniką Krzemińską za bezcen <3 i Szczepienia przeciwko wściekliźnie za 30 zł:)
Wszystko przydatne a do tego pieniążki idą na collaki w potrzebie:D

agacia - Sob Mar 28, 2015 20:55

Też mam gdzieś książkę o nauce sztuczek, ale póki co leży w kartonie i jest niedostępna. Myślę, że uda mi sie sukę nauczyć coś na podstawie filmików z youtuba, bo dość pojętna jest i dla smaczków zrobi wszystko.
Trzynastka - Sob Mar 28, 2015 21:20

Lavi napisał/a:
Trzynastka, Team Oliwa nie polecała mi znajoma pracująca w ZKWP;) Więc nie wiem, czy cena u nich nie jest niższa przez brak zainteresowania. Wibrys natomiast jest dobrą szkołą, sama chciałam tam iść ale dla mnie do dog&roll po pierwsze jest bliżej a po drugie podobno Sebastian to magiczny człowiek, który mega dobrze rozumie psy.

Właśnie Team Oliwa o dziwo ma dobre opinie z tego co się orientowałam.
I tak mam jeszcze trochę czasu na decyzję i zaciągnięcie kredytu :mrgreen:

Lama - Nie Mar 29, 2015 12:06

Sorgen, masz już Comę?
yoshi - Nie Mar 29, 2015 12:20

Ma, ma ;) Tylko nie wiem czemu jeszcze się tu nie chwali :D Deltowy profil na facebooku już o Come się wzbogacił ;)
Ninek - Nie Mar 29, 2015 12:56

Pewnie czasu nie ma, z takim diabłem :P
https://scontent-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/t31.0-8/10662219_10155387925315052_89345964419394918_o.jpg

Sorgen - Nie Mar 29, 2015 13:00

No więc Coma już jest, Delta w pierwszej chwili postawiła irokeza i zgłupiała. Pięknie udawała że nie widzi małej, nawet jak ta się jej do sutków dobrała :lol: Wieczorem jak gnojstwo spało to Delt podchodziła do legowiska, niuchała, dotykała. Jak Coma zapiszczy to Delta leci sprawdzić co się dzieje.
W nocy spaliśmy z mężem na kanapie w salonie z psami, Delta na wyrku z nami a Coma na legowisku obok (zawłaszczyła sobie legowisko Delty, klatkę otwartą ma w dupsku) ładnie całą noc przespała (czyli jakieś 5 godzin). Jak nie śpi to bryka, ulubiona lokacja to pod kanapą, znosi tam wszystkie zabawki i chrupki, tak jest wszystkim zajęta że mało co je niestety, karmę z hodowli olała, wyjada Brita za to Delta bardzo chętnie wcina jej chrupki więc wychodzi w sumie na jedno :wink:
Byliśmy dziś na spacerku, Coma przylepiona do Delty oczywiście. Gryzie ją z wyskoku w uszy albo z mniejszego wyskoku w gardło albo bez wyskoku w łapy i ogon :twisted: Delt zlewa, choć dziś ją delikatnie pyskiem już odganiała od siebie. Obroża to zło bo swędzi no chyba że akurat mała świnia wciąga liście, trawę, patyka lub jakiś kawałek Delty to wtedy obroża nie przeszkadza :lol: W aucie bez cyrków, drogę z Krakowa przespała, dzisiaj trochę się nudziła to pomemłała gryzaczek.
Ciężko coś więcej napisać bo dojechaliśmy wczoraj przed 20 do domu więc ledwo co ją znamy :wink:
Zdjęcia w linku, pierwszy link to foty jeszcze z hodowli w dniu odjazdu, tu czasem do albumu będziemy coś dodawać, w drugim linku fotki u nas, mało zdjęć bo albo śpi więc wygląda tak samo albo biega więc fot się zrobić nie da :twisted:

https://www.facebook.com/...ed_album_invite

https://www.facebook.com/...6245051?fref=ts

wilczek777 - Nie Mar 29, 2015 15:36

Sorgen brzmi jak mały szatan :twisted: Uważaj z obrożą bo Nes do dzisiaj cokolwiek ma na sobie - obroża, szelki, ubranko to ma taki sam paraliż :lol: Zdawaj relację jak wam się żyje razem. Pękam z zazdrości! Życzeń moc żeby zdrowe było, kochane, w domu nie lało i szybko ogarniało :P :mrgreen:
Sorgen - Nie Mar 29, 2015 16:22

No więc tak, z nowości to mop jest zajefajną zabawką :twisted: No normalnie taką fajną że klękajcie narody :lol: Muszę kupić jakiś płyn do podłogi bezpieczny dla niemowląt bo ta mała pipka goni mopa jak wściekła. Klatka jest bee, jak się zorientowała że przymknęłam drzwiczki od klatki to był ryk. Trochę mi ciężko z nią coś w domu robić konkretnego bo zaraz się Delta pojawia. Delta strzeliła fochem, nie chce do nas podchodzić, nadal udaje że nie widzi małej. Dziś miały maleńką spinkę bo gnojstwo ciągle właziło Delcie do miski, no to ją przewróciła po swojemu i wtedy to Coma focha strzeliła. No ale już jej przeszło więc znowu poluje na cycki Deltofony :roll:
Siki i kupale to różnie, jak zdążymy to na polu po kilku minutach marudzenia, jak nie zdążymy to wali w domu ale przynajmniej wali na podkłady faktycznie. Za kilka dni będziemy zmniejszać ilość podkładów.
No a tak ogólnie to sama słodycz, jak biega to robi takie śmieszne yyy, yyyhhh, yyyhhh, yhhh :lol: Może mi się uda to nagrać, bulle różne dzięki wydają a ta chyba wyjątkowo gadatliwa będzie :roll:

A charakterek to ona będzie miała, jak coś po jej myśli nie jest to się wścieka i drze się jak mały prosiak :evil:

wilczek777 - Nie Mar 29, 2015 18:16

Sorgen z czasem Delta pogodzi się z obecnością szczyla. Sporo piesełów które dostały "rodzeństwo" będąc większość swojego życia jedynakami miało bardzo mieszane uczucia. Znam nawet skrajny przypadek gdzie suka naprawdę kąsała młodego za wybryki i generalnie wyglądało jakby nigdy nie miała go zaakceptować. Czas robi swoje i towarzystwo (nawet takie głupkowate) jest doceniane - ba dochodzi do tego, że starszy pies pokazuje "to mój szczeniaczek" każdemu psu który zechce się nim bardziej zając :P
Sorgen - Nie Mar 29, 2015 19:01

Delta chyba jeszcze nie kuma że to tak na stałe :wink: Ale źle nie jest, chwilę temu Coma wlazła do niej do klatki i oczywiście dopadła suty a że Delta jej nie odgoniła to Coma zasnęła z cycem w paszczy :lol: Jestem pewna że się dogadają.
Ciekawa jestem jak będzie dziś w nocy bo planujemy Come w kuchni zamknąć, dostanie tam spanko, podkłady i miseczki.

Oluś - Nie Mar 29, 2015 19:02

Sorgen, piękne małe! Gratuluję! :)

Ja również chcę się "zapsić". :D Od zawsze marzyłam o dogu niemieckim i jeśli wszystko dobrze pójdzie to na przyszły rok będę mogła sobie na niego pozwolić. :serducho: Tylko, jak na razie, średnio idzie mi ogarnianie hodowli. :/

Lavi - Nie Mar 29, 2015 19:37

olus_165, moi znajomi mają trzy dogi, jak coś mogę Ci podać na nich namiar ;) Z pewnością mają rozeznanie w hodowlach.