To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki VIII

PALATINA - Pią Lut 28, 2014 21:29

Lama,
Wow! ;)
U mnie nigdy żaden pies nie był zainteresowany TV.
Jakby w ogóle niczego nie widziały.

Lama - Pią Lut 28, 2014 21:36

Jak była mała, to potrafiła podejść i polizać ekran, bo akurat leciał jakiś program kulinarny. Zdarzało się też, że zaglądała za telewizor, kiedy leciały seriale przyrodnicze. Lustro regularnie liże. Potrafi przed nim usiąść i przeglądać się w nim przez pół godziny.
Bruxa telewizor i lustra kompletnie olewała, a Falka siada, patrzy i kręci głową. Muszę ją nagrać.
W ogóle mi jakoś wygrzeczniała w domu - jakbym psa nie miała. Za to na spacerach szaleje za 4 psy.
I obroża z Wozy zdaje egzamin, już kilka tygodni i nic się z nią nie dzieje. :>

rudziak - Pią Lut 28, 2014 21:37

aleksandrossa fryzura nr 2! wygląda obłędnie :serducho:

agata_jones jest boski :serducho:
a to, że klocek to wcale źle nie wróży ;) będzie miał co zmieniać w mięśnie a to, o ile myślisz o sporcie, ważna rzecz ;)
ps. ale rozumiem bo też lubię łyse szczury :P

u mnie 10 dni do porodu, ale kto wie co z tego wyjdzie.

Pacyfka - Pią Lut 28, 2014 21:41

Brownie też czasami ogląda telewizor. Uwielbia też przesiadywać przed akwarium o obserwować rybki. Jego ulubieńcem jest biały glonojad, któremu całusy przez szybę rozdaje ;)

A czasami też przysłuchuje się muzyce :)

wilczek777 - Pią Lut 28, 2014 21:54

Jeszcze tydzień :shock: Przeraża mnie to! Zmiana życia całkowita, muszę sprzątnąć wszystko co niebezpieczne i na poziomie psiego pyska... Strach, że hej!

Piękne to Twoje małe puchate agata.jones ! Strasznie się szczeniory zmieniają więc ufam, że pięknoty będą :D

Lama... mój TŻ o mało nie obślinił lapka na widok Twojego psa :D On chętnie by naszą puchatkę zamienił na takie cudeńko... Już się mentalnie przygotowuję do boju o następnego psa haha.

Sucz moich rodziców jako szczenie szalała za lustrem a potem przestała. W TV czasem szczeknie na programie o psach a tak to nic...

BC ponoć mają ciąg do TV więc może akurat :P

Szura - Pią Lut 28, 2014 22:27

Tonic bardzo aktywnie ogląda TV. Ze mną jeszcze jest ok, ale jak ogląda tylko z moją mamą, to nie pozwala jej oglądać nic z drapieżnikami, a od kilku miesięcy ogólnie jest cenzura na jakąkolwiek agresję, więc jakieś bójki czy wojny sprawiają, że podnosi bunt. :P Najgorszy jest komisarz Aleks wg niego tak w ogóle.

Z ciekawością oglądał od zawsze, bardzo lubił programy przyrodnicze, ale jak zobaczył, jak podła kuna upolowała małego króliczka, który hasał z rodzeństwem i mamusią, to zaczął z taką rozpaczą piszczeć i jęczeć, ze szczekaniem doskakiwał do telewizora... On płakał za króliczkiem, ja płakałam ze śmiechu, a od tej pory chłopak nie lubi agresji na ekranie. ;)

aleksandrossa - Pią Lut 28, 2014 23:49

http://www.youtube.com/wa...eature=youtu.be

Takie tam dzisiejsze sztuczkowanie z Chi :D

jokada - Sob Mar 01, 2014 08:57

U mnie Florka lubi ogladac, zdecydowanie pasują jej przyrodnicze o wilkach, albo filmy z końmi ;-)
monisss - Sob Mar 01, 2014 09:27

Ninek, tylko, że biegunkę w 90% przypadków leczy się objawowo. Czyli się ją zatrzymuje... Szczególnie, że nie znasz przyczyny. Człowiek też jak ma niestrawność to nie leci od razu po antybiotyk i pełny zestaw badań. Tym bardziej, że antybiotyk niszczy florę bakteryjną i problem się nasila. Jeśli podejrzewasz obce ciało w jelitach czy żołądku to jak najszybciej powinno być zrobione prześwietlenie.

Nawet w przypadku grypy jelitowej stosuje się leki hamujące biegunkę i wymioty, do czasu zwalczenia wirusa przez organizm, później podając probiotyki i prebiotyki.

Szczurówka - Sob Mar 01, 2014 11:47

Kurde :/ mój brat już ponad dwa miesiące się zbiera ze swoim psem do weterynarza żeby przyciąć pazury :/ Diana ma tak długie pazury że niedługo sobie krzywdę zrobi :/ Jak mu się zwraca uwagę to ma wszystko w dupie i jak jej się stanie krzywda to też zapewne będzie mieć to w dupie :/
aleksandrossa - Sob Mar 01, 2014 11:49

To może sami jej podetnijcie ;) ?
monisss - Sob Mar 01, 2014 19:52

Trzy dni temu wyciągnęliśmy pierwszego kleszcza, dzisiaj drugiego. Zdecydowanie za szybko się pojawiły.
Znacie jakieś skuteczne preparaty do odstraszania tego cholerstwa?
Frontline nie działa, advantix, fiprex w sprayu również.

Koleżanka poleciła mi obrożę foresto z bayera. Stosował ktoś z Was?

Trzynastka - Sob Mar 01, 2014 20:13

Szczurówka napisał/a:
Kurde :/ mój brat już ponad dwa miesiące się zbiera ze swoim psem do weterynarza żeby przyciąć pazury :/ Diana ma tak długie pazury że niedługo sobie krzywdę zrobi :/ Jak mu się zwraca uwagę to ma wszystko w dupie i jak jej się stanie krzywda to też zapewne będzie mieć to w dupie :/

Czemu sami nie pójdziecie? Przycięcie pazurów to niewielki koszt, tak mi się przynajmniej wydaje.

agacia - Sob Mar 01, 2014 20:14

Na moje foresto nie działało wcale i kleszcze wbijaly sie nawet kolo obrozy. W tym roku miałam kiltixa i super dzialał. Wprawdzie kiltix ma zapach, ale mi nie przeszkadza.
Ninek - Sob Mar 01, 2014 20:14

monisss, kilka razy tu dyskutowaliśmy na ten temat - środek trzeba dobrać do psa ;) Nie ma uniwersalnego.
U nas działają Kiltixy a z kolei moja znajoma miała na nich plagę kleszczy i u niej sprawdza się Foresto.