To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki XVI

rudziak - Sob Kwi 13, 2013 12:02

Strasznie szybko urosła, jest prawie tak duża jak Nemo :mrgreen:
Nakasha - Sob Kwi 13, 2013 12:04

Nieee, ona ma ok 49 cm w kłębie, a Nemo 63, więc jeszcze trochę jej brakuje. :P Ale urosła i to bardzo. :) Jeszcze niedawno mieściła się pod brzuchami NN, a teraz już nie i nie może pod nimi swobodnie latać. :P
Narowista - Sob Kwi 13, 2013 15:55

Kurcze, macie może jakiś sposób na upierdliwe gryzienie rąk 3-miesięcznego szczeniaka onka? Można zwariować :roll:
sachma - Sob Kwi 13, 2013 16:06

Narowista, odejść? kończyć interakcję i wyjść z pomieszczenia? odwrócić się plecami? nagrodą jest uwaga, więc trzeba zrobić wszystko, żeby tej nagrody nie dostał.
Narowista - Sob Kwi 13, 2013 16:12

No ja to robię, tyle, że nie do końca to pomaga..
katasza - Sob Kwi 13, 2013 16:22

Jak zaczyna gryzc to 'nie' i przestajesz zwracac uwage. No i bawisz sie z nim tylko zabawkami a nie rekami/nogami. To nie trwa 2 dni, trzeba byc konsekwentnym i sie nie poddawac.
sachma - Sob Kwi 13, 2013 16:24

Narowista napisał/a:
No ja to robię, tyle, że nie do końca to pomaga..

konsekwencja. jak raz pozwolisz to psujesz wszystko co się udało wyćwiczyć. u nas to trwało miesiąc? Bo mój mądry tata pozwalał psu na taką zabawę :/ WSZYSCY domownicy muszą robić to samo, bo inaczej będzie ciężko - dla szczyla to super zabawa..

Narowista - Sob Kwi 13, 2013 16:29

Ja to robię aż się chłopak zmęczy gorzej z mamą mnie nie ma to pozwala na takie cyrki, a przyjemnie to nie jest. Szczyl szczylem ale ścik to już ma pożądny, do tego ten jego cholerny temperament :/
sachma - Sob Kwi 13, 2013 16:41

Narowista napisał/a:
aż się chłopak zmęczy

ale czym on ma się zmęczyć? o.O
Jak mama nie ma siły przebicia to niech ma zawsze pod ręką zabawkę i kiedy pies próbuje łapać za rękę wciskajcie mu w pysk zabawkę, jak zacznie ją ciamkać to chwalcie go.

mmarcioszka - Sob Kwi 13, 2013 17:18

Nakasha, faktycznie spora już.
Nakasha - Sob Kwi 13, 2013 17:19

Jak ja się cieszę, że nie miałam tego problemu. :D Nemo i Nala gryźli się nawzajem i nas zostawiali w spokoju. :] Shirka nas podgryza, ale delikatnie i na każde "nie" od razu przestaje. Więc pozwalamy jej czasem na taką zabawę. :)

A serio. Krótkie "nie" i koniec interakcji. W zamian można dawać zabawkę. I trzeba znaleźć zajęcie dla szczeniaka, aby nie szukał Waszej uwagi gryząc za ręce. Onki mają temperament, oj tak. :D Jeszcze wiele przed Wami. ;)

Narowista - Sob Kwi 13, 2013 17:49

Tylko to nie pierwszy onek :wink: choć rzeczywiście każdy jest inny :)
Sachma, męczy się chodzeniem, wskakiwaniem non stop za moją ręką :)
dzięki za rady :)

Pacyfka - Sob Kwi 13, 2013 22:58

To ja się pochwalę moim kudłaczem po metamorfozie ;)
przed:
po:

Czy moglibyście mi doradzić jakiś furminator? Nie ukrywam zależy mi na niskiej cenie, ale również na tym by był skuteczny, nie niszczył włosa i nie szarpał. Mam na oku dwa:
Trixie Zgrzebło Carding http://www.newzooland.pl/...NG-11x15-cm/698
i Perfect Care Furmaster http://www.zooplus.pl/sho...zebienie/139845
Może mieliście z nimi do czynienia, jak się sprawdzają?
A druga sprawa, to wielkość. Browni ma jakieś 11 kg i zastanawiam się czy dobry byłby dla niego Trixie Zgrzebło Carding 11cm, albo Perfect Care Furmaster 9,5cm, bo akurat wypatrzyłam takie w promocji.

mmarcioszka - Sob Kwi 13, 2013 22:59

Przy wyborze furminatora nie pomogę, ale piesek "po" śliczny :serducho:
Lama - Sob Kwi 13, 2013 23:08

Pućka napisał/a:
sachma, nie wiem w sumie.. Napiszę i się dowiem:D jeżeli dostanie z hodowli, to nie ma sensu na razie kupować. Do porodu 2 tygodnie, więc jakoś wytrzymam. Ale jak już się urodzi i będzie jeden dla Nas, to hulaj dusza!:D

Pućka, z jakiej hodowli bierzesz psiaka?;]

Moja suka ma teraz takie posłanie: http://allegro.pl/xl-sofa...3147662202.html
XL wystarcza, dla psa będzie Ci potrzebne maksymalnie XXL.

Obroża dla dorosłego rodka w rozmiarze L - 45-55 cm, ale ważna jest szerokość - minimum 3 cm, cieńszą Ci rozwali. Jak Ci się trafi spokojny (czego z całego serca życzę:P), to możesz kupić obrożę półzaciskową, wtedy nie będziesz musiała wymieniać co kilka tygodni. U nas najlepsza okazała się zwykła skórzana obroża na dziurki, o taka: http://allegro.pl/dingo-o...3113508517.html