Archiwum - Psiaki XIII
sachma - Pon Mar 05, 2012 09:05
Sysa, nie, nie uważam, ale ręce mi opadają - ciężko jest znaleźć dom dla dużego pudla z rodowodem, a co dopiero bez... nie rozumiem, dlaczego pseudo wchodzi w rasę tak mało popularną... już tyle przez pseudo pudle straciły, był spokój były dwie rozmnażanie, ale przynajmniej wszyscy wiedzieli że to syf i można było z nimi walczyć dzięki ustawie, a teraz? zamiast zamykać stare to tworzą się nowe...
Sysa - Pon Mar 05, 2012 09:16
sachma, może ten koleś akurat był nieuświadomiony. Przecież sporo jest ogłoszeń wyprzedaży psów więc jednak sporo pseudo się zamyka lub jak moja znajoma - jednak nie dochodzi do skutku.
Pełno jest wciąż luk, ale można już coś działać, byle konsekwentnie zgłaszać.
sachma - Pon Mar 05, 2012 11:42
Seba mnie namawia żeby zaproponować dom dla siostry Lennego... eh nie dość że suka, to jeszcze do tego miniatura i 10miesięczna... no oszalał. a mi jej żal, bo boję się że trafi w kiepskie ręce jak te obecne... chyba będę musiała pogadać o niej z Gośką... jak zgodzi się na sterylkę i nie krzyknie za dużo, to może i... tylko że to miniatura z krwi i kości czyli maleństwo totalne...
Journey - Wto Mar 06, 2012 10:25
Pilnie szukamy transportu dla jednego psa z interwencji z okolic Trójmiasta do Warszawy.
http://www.facebook.com/m...19636995&type=3
http://www.youtube.com/wa...eature=youtu.be
sachma - Wto Mar 06, 2012 12:03
Journey, Drawsko pomorskie jest bliżej Poznania niż trójmiasta...
Journey - Wto Mar 06, 2012 12:15
Sachma, psy zostały zabrane z Drawska. Teraz są w domach tymczasowych w okolicach Trójmiasta.
Tutaj jest materiał OTOZ ANIMALS: http://otoz.pl/440.html#czytajdalej
Tess - Pią Mar 09, 2012 13:49
Dziewczyny, wiem, że wiele z Was orientuje się, jeśli chodzi o psy do adopcji itd. Może mogłybyście polecić jakiegoś psiesa z DT? Moja znajoma szuka sobie psa, chciałaby przygarnąć jakąś bidę, powinien być nieduży, mniej więcej do kolana. Zależy mi na DT dlatego, że to będzie jej piewszy pies i trochę boję się polecić jej schronisko, z DT dostanie na pewno więcej informacji o psie itd, dzięki czemu można uniknąć trudniejszych przypadków...
Majszczur - Pią Mar 09, 2012 17:13
Dzisiaj o ile mi wiadomo jest Światowy Dzień Psa
zatem wszystkim psiakom życzę pełnej michy, ciepłego kąta i ręki która z miłością głaszcze
Oli - Pią Mar 09, 2012 20:01
światowy dzień psa jest codziennie, przynajmniej w naszym świecie
Majszczur - Pią Mar 09, 2012 20:18
Och Oli ależ Ty jesteś obrzydliwie zasadnicza
tylko zapominasz, że nie każdy pies ma na codzień to, co w naszym świecie oczywiste, niestety... i do tych psów szczególnie kieruję swoje życzenia...
Oli - Pią Mar 09, 2012 20:23
Majszczur, w tym temacie chyba nie ma takich psów, do których kierujesz życzenia tak, tak, czepiam się
Majszczur - Pią Mar 09, 2012 20:27
Ale w tym temacie są ludzie, którzy takim psom pomagają i mogą im przekazać życzenia na uszko. Ja w każdym razie przekazałam.
A czepiaj się, czepiaj (psom) na zdrowie
Nakasha - Sob Mar 10, 2012 16:59
Nauczyłam Nalę i Nemo komend "zostań" i "podaj łapę". Resztę komend wykonują poprawnie, w domu i na podwórku. A ponadto dzisiaj odwołali się od suczki w cieczce. Dumnam.
Mangusta - Sob Mar 10, 2012 22:31
Psiura umie podaj łapę (obie), piona (obie), podwójna piona, stójka, szukaj, leżeć, czołgaj się, poproś, zejdź na prawo, stój, zostań, zostaw (do kotów i ludzi), fe (do śmieci), puść, na swoje, idź jeść. Dodatkowo zna też "szpieguj auto" (obwą:cenzura: pokazany samochód), "myjemy łapki" (sama wskakuje do wanny), umie też przynieść wskazaną zabawkę, a na dźwięk suszarki do włosów włazi do łazienki i kładzie się pod nogami. Taki kurde mądry pies.
Bel - Sob Mar 10, 2012 23:53
Moja umie tylko siad, daj łapę, waruj, nie wolno, kabum- pada na przednie łapy, psik-kicha,stepuj- stepuje przednimi łapskami i szybko kupa ale to na spacerze się przydaje
|
|
|