Archiwum - Psiaki X
LunacyFringe - Pią Mar 11, 2011 12:32
babyduck, nie przejmuj się, jak ktoś się chce czepiać , to się do wszystkiego i każdego przyczepi.
Oli - Pią Mar 11, 2011 12:32
babyduck, jeśli to była babcia okiennicowa to nic nie poradzisz, chciała się do czegoś przyczepić żeby móc ponarzekać, ten typ tak ma.
Szura - Pią Mar 11, 2011 19:59
Niby to przez lęk separacyjny, niby wykładzina poszła się kochać, ale jak widzę swoją podłogę, to mi się morda cieszy.
PUNDEL ZUA!
AngelsDream - Pią Mar 11, 2011 20:06
Szura, powinien się rozumieć z Baajem.
Afera1 - Pią Mar 11, 2011 20:10
Zmienię nieco temat... widzieliście coś takiego?
KLIK1
KLIK2
KLIK3
KLIK4
KLIK5
To mastiff koreański... nowa, nadal kształtowana rasa... dla mnie to przesada. Z tego co wyczytałam psy tej rasy dożywają ok. 4 lat z powodu przeróżnych schorzeń, wad w budowie ciała... (wcale się nie dziwię) widziałam tylko kilka zdjęć osobników, które są w miarę ok... bardzo podobne do mastino napoletano z tą różnicą, że MN nie są aż tak przerasowione (mam na myśli podobieństwo tych w miarę MK do MN).
satanka666 - Pią Mar 11, 2011 20:15
Szura, ona się pewnie tak sama ta wykładzina obgryzła. To na pewno nie Tonic, nie wygląda
my też mamy nadgryzioną w tym samym miejscu, przy drzwiach. Wystarczyło pociągnąć niteczkę, później już z górki
Szura - Pią Mar 11, 2011 20:17
Aferson, jakbym dorwała tych idiotów, którzy je hodują... Już tyle teraz mamy skrzywdzonych ras, z czym nie mogę się pogodzić, ale jeśli do tej pory niektóre egzemplarze uznawałam za totalne przegięcie, to chyba nie mam słów na te biedactwa.
ko93 - Pią Mar 11, 2011 20:46
Tak rzeczywiście mastiffy żyją krótko i to wszystkie mniej więcej koło 8-10 lat sama mam mastiffa japońskiego i jestem bardzo z niego dumna A te mastiffy koreańskie to psy bardzo obciążone genetycznie dla mnie to też idiotyzm wymyślać sobie nowe rasy i w Boga się bawić
a to mój Korso
http://www.fotosik.pl/pok...d5e240b0ca.html
AngelsDream - Pią Mar 11, 2011 20:50
| ko93 napisał/a: | | to też idiotyzm wymyślać sobie nowe rasy i w Boga się bawić |
Bez takich zabaw w Boga nie byłoby większości rasowych zwierząt, ale można w tym zachować jakiś umiar i rozsądek.
A dla chętnych: http://baaj.pinger.pl/m/5397311/188-goscie-goscie
ko93 - Pią Mar 11, 2011 20:55
A nie uważasz, że powinno się iść za wzorcem już stworzonych ras i je pielęgnować a nie tworzyć psie mutanty
Ps. czy to są twoje wilczaki ??
Sysa - Pią Mar 11, 2011 20:58
Ja przeczytałam i wiem, że Marrok nie jest
Choć może został porwany...?
Tonic to mały potworek!
A ta nowa rasa to masakra...
AngelsDream - Pią Mar 11, 2011 20:59
ko93, uważam, że można tworzyć nowe rasy, ale z głową, a nie z... dupą.
Duży wilczak mój, mały znajomych. Ja mam jeszcze kundelka, który w tamtej chwili lepiej się czuł w swoim transporterze.
ko93 - Pią Mar 11, 2011 21:07
Jeju moja rodzinka uwielbia duże psy ,a wilczak to marzenie moich rodziców teraz się zadeklarowali, że po Korsie będzie wilczak, a ja mam zamiar parson russel teriera po wakacjach wymusić na nich bo uwielbiam teriery
AngelsDream - Pią Mar 11, 2011 21:10
ko93, ja wilczaka ani nie polecam, ani nie odradzam. To trudne, bardzo wymagające psy - dość niszczycielskie, często mają problem z zostawaniem w domu samotnie, bywają strachliwe, dominujące i/lub agresywne.
Baaj i tak jest lajtowy w wielu sprawach, a potrafi ludzi doprowadzić do opadu szczęki w trzy sekundy...
Trzeba dobrze wybrać hodowlę i jeszcze lepiej miot, bo w tej chwili naprawdę wilczak wilczakowi nie jest równy.
agacia - Pią Mar 11, 2011 21:10
Ludzie to i stare rasy potrafia zniszczyc twierdzac, ze je ulepszaja
|
|
|