O szczurach ogólnie - Jakiej odmiany jest mój szczur? cz. II
Kasia_89 - Śro Maj 16, 2012 22:15
Off-Topic: | Noxa napisał/a: | dzieciaki do mnie przybyły to byli ślicznie pofalowani |
Może ktoś je podmienił? |
Azi - Sob Maj 19, 2012 19:16
Noxa napisał/a: | ale czy "dorosłe" velveteeny nie powinny być pofalowane? | powinny, ale to jest idealny velveteen - patrz nieżyjący już Breezer VR u sachmy. Niestety większość velveteenów jest kiepska - z biegiem czasu ich sierść robi się prawie że prosta - patrz moja Irytka SR. Generalnie samice mają gorsze pofalowanie/skręt niż samce. No i im młodszy szczur, tym ma większy skręt/pofalowanie.
Nie chcę rozwiewać złudzeń, ale na tych zdjęciach te maluchy nie są ślicznie pofalowane. Raczej przeciętnie, jak na młode velveteeny
Ninek - Śro Maj 23, 2012 18:24
To american blue? Nigdy wcześniej nie miałam bluta.
Jedna jest ciut ciemniejsza od drugiej.
Nakasha - Śro Maj 23, 2012 18:44
Ninek, wygląda na to, że tak.
Kasik - Śro Maj 23, 2012 18:44
Chyba są trochę za jasne na blutki? Czy to tak na fotce?
Nakasha - Śro Maj 23, 2012 19:02
Bluty mają różne odcienie, te nie są idealne, ale widać, że to nie platyna.
mmarcioszka - Śro Maj 23, 2012 20:43
Ninek, wyglądają na blutki. Jak już będą miały całkiem dorosłą sierść będzie lepiej widac
liloo - Pią Cze 01, 2012 22:46
Witam, proszę o pomoc w określeniu koloru mojego Eterka
Generalnie jest czarny ale brzuszek ma jaśniejszy taki siwy - popiół
Oli - Pią Cze 01, 2012 22:52
liloo, to jest chyba silvered black, ale nie widać wyraźnie grzbietu i czy na całym ciele ma srebrne włoski między czarnymi.
liloo - Pią Cze 01, 2012 22:59
Oli napisał/a: | liloo, to jest chyba silvered black, ale nie widać wyraźnie grzbietu i czy na całym ciele ma srebrne włoski między czarnymi. |
dziękuję
Tu chyba widać włoski ;D
Teraz gdzieś lata po pokoju więc nie jestem wstanie dogłębnie się mu przyjżeć ;D
Oli - Pią Cze 01, 2012 23:09
zdjęcia przy sztucznym świetle są mało miarodajne najlepiej jak mu cykniesz np. jutro fotę pleców przy dziennym świetle, chociaż na moje oko to on jest silvered black.
agnieszka123 - Czw Cze 07, 2012 14:22
Pomożecie mi z moimi szczurkami?
Macchiato:
brzuszek ma na pewno American Irish. Ma kręcone wąsy i chyba falowaną sierść - w sumie jeszcze tego nie widać bo jest jeszcze młoda i ma mięciutki puszek...
Mocca:
brzuszek ma na pewno Irish. Ma pod szyją białą kropkę a niżej piękne białę serduszko Jak widać, ma też białe łapki i białą końcówkę ogonka. Sierść jest grafitowa ale baaardzo ciemna, praktycznie czarna. Skropiona jest srebrnymi pojedynczymi włoskami, dodatkowo im jest coraz starsza, tym sierść na plecach, z tyłu przy ogonie, robi się trochę brązowawa.
Latte:
Jest albinoską ale chciałam dowiedzieć się jakie ma oczy. Moja poprzednia albinoska miała megaczerwone oczy, ta ma takie jakby wyblakłe czerwone - ale w słońcu. Jak jest ciemno to wydają się za to bardzo ciemne...
Moglibyście podać mi pełne prawidłowe nazwy moich szczurek?
Pyl - Czw Cze 07, 2012 15:55
agnieszka123 napisał/a: | ta ma takie jakby wyblakłe czerwone - ale w słońcu. Jak jest ciemno to wydają się za to bardzo ciemne... | Tylko raz widziałam takie oczka u mojego szczura, ale to były oczy z chorą (źle rozwiniętą) tęczówką. Bardzo słabo widział, ale specjalnie mu to nie przeszkadzało. Nie wiem czy tutaj też jest to kwestia zdrowia oczu czy faktycznie inny kolor.
Cegriiz - Czw Cze 07, 2012 17:55
Albinosy z reguły mają oczy pink, a przynajmniej tak myślę.
Niamey - Czw Cze 07, 2012 18:57
agnieszka123, moje pierwsze skojarzenie było "ona ma chore oczy"
jak byś opisała kolor macchiato? Jakie ona ma oczy? W awatarze też masz jej zdjęcie? Tam się wydaje, jakby kolor był ciemniejszy.
Mocca - jest standard standard black, zakładam, że irish, tak jak piszesz
Latte - jest standardowym albinosem.
|
|
|