To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Pajączki ^_^

Mangusta - Czw Maj 14, 2009 23:02

o, nawet znalazłam dwie foty arlekina na starej zasłonce

http://mazoq.deviantart.com/art/scared-65576113
http://mazoq.deviantart.c...-beige-65576650

Nihasa - Pią Maj 22, 2009 23:20

A ja się już dawno przymierzałam do pajączka. I w końcu ostatnio zamówiłam sobie na allegro :P Będzie to G. Rosea, l4. :P
I mam takie pytanie...Jak 'podlewać' pojemnik? Po ściankach, czy po torfie pokropić? :-P Bo tak czytam...czytam...i doczytać się nie mogę ^^ "
yoshi, też bym była na pajunka chętna :mrgreen:

Grucha - Pią Maj 22, 2009 23:32

na podłoże, tylko nie przesadź żeby błota nie było ;)
yoshi - Pią Maj 22, 2009 23:44

kokonik dalej jest cały ;) wiec mam nadzieje ze samica juz go nie zje... wiec spoko, pajaczek zarezerwowany :wink:

za to stety, niestety chyba pozbede sie calej reszty ferajny, zal mi, dlugo nad tym myslalam... ale chyba to zrobie, i musze sie pospieszyc, bo zaraz wyjdzie lista i nie bede mogla legalnie sprzedac z 3 pajaczkow :roll:

Grucha - Pią Maj 22, 2009 23:57

yoshi jakbyś mogła się wstrzymać tak do lipca/sierpnia to na pewno kilka okazów bym od ciebie wziął
yoshi - Sob Maj 23, 2009 00:42

no u mnie wybór jest taki:

Grammostola aureostriata 0, 0, 1
Brachypelma epicureanum 0, 1, 0
Grammostola rosea 0, 0, 1
Heteroscodra maculata 0, 0, 1 l4
Ornithoctonus aureotibialis 0, 0, 1

Psalmopoeus cambridgei 0, 0, 1
Pterinochilus chordatus 0,0,1 l4

na pogrubionej trojce zalezy mi najbardziej... bo to wlansie z nimi moge miec potem problemy ;)
jesli bylbys zdecydowany na cos na 100% to nie ma problemu zeby tyle sobie u mnie posiedziały :wink:

kurka zal mi. ale w ogole nie mam do nich teraz glowy, siedza pochowane w norach, karmie je raz na 100 lat, zagladam raz na 100 lat bez sensu to troszkę...

musze je pomierzyc :roll:

Grucha - Sob Maj 23, 2009 11:20

podaj jeszcze ceny to ci powiem które na pewno wezmę :)
Nihasa - Sob Maj 23, 2009 13:43

yoshi, to powiedz mi jeszcze, ile ten maluch będzie kosztował :-P
Mangusta - Sob Maj 23, 2009 13:54

a mi moja auratum przeszła wylinkę na l8 ;) całkiem spore bydlę się zrobiło, muszę już jej kupić docelówkę.

Yoshi, nie masz co się spieszyć ze sprzedażą, zanim ta ustawa wyjdzie to jeszcze dużo czasu upłynie.

yoshi - Sob Maj 23, 2009 18:10

no wlansie, nie wiem.... niby juz powoli cos sie dzieje... ale za nim sie zmobilizuje do zrobienia im zdjec.. to huhu...

grucha... cene podam jak wycienia mi maluchy... tylko musze je pomierzyc, moze jutro, albo wieczorem :wink:

Nihasa, maluchy B.epi będa po 5 pewnie :wink:

Nihasa - Sob Maj 23, 2009 21:09

yoshi, okej, rozumiem :) dam jeszcze znać, jakby się coś zmieniło, bo mama póki co sceptycznie podchodzi do drugiego pająka :P
Anouk - Śro Cze 03, 2009 19:37

hop
Nihasa - Śro Cze 03, 2009 20:16

Dzięki :mrgreen:
No więc doszła moja Rosea, jest śliczna.

Podobno takie pajunki to spokojne. A mój cały czas się kręci po moczbox'ie, chodzi z jednej strony na drugą, próbuje wspinać się. Fajnie na niego patrzeć. Naświetlam go lampką, bo u mnie w pokoju chłód straszny ;]
I moje pytanie. Jak go karmić i w jakich ilościach? Założyłam że po 3 dniach podróży będzie głodny, wiec uciachałam mącznika na 3 części i wrzuciłam mu. On to będzie jadł? I jak będzie to jadł, skąd mam wiedzieć że to resztki i że trzeba wyżrzucic. Przepraszam jeśli to głupie pytania, ale jestem początkująca i chce wiedzieć ^^

nezu - Śro Cze 03, 2009 20:22

Ptasia przeszła szczęśliwą wylinkę i jest oficjalnie L7..(nie dziś, praszam, musiała wylinieć pod moją nieobecność, bo już ładnie stwardniała i nabrała kolorów).
Dopiero przed chwilą wyczaiłam że jest jakaś taka... wielka i znalazłam śliczną wylineczkę...
Na mącznika rzuciła się z mordem w oczach i chyba za chwilę będę musiała dać jej drugiego, albo pomyśleć nad mniejszym świerszczem, bo już kończy posiłek...

Nihasa, zasada brzmi generalnie, żeby pająka nie karmić niczym większym czy zbliżonym rozmiarowo do niego. Wtedy będzie przed jedzeniem uciekał, a nie je jadł.
Twoja roska to które L?....

Nihasa - Śro Cze 03, 2009 20:27

Dlatego skroiłam :)
Z tego co pisało na aukcji to l4 :P