To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki vol.VII

sachma - Nie Lut 21, 2010 15:42

świetnie wygląda :) ciekawski psiur :)
AngelsDream - Nie Lut 21, 2010 15:45

Celar opanował pozycję "na lemura", podpiera się wprawdzie ogonem, ale przy odpowiedniej motywacji może siedzieć i siedzieć. :DD Wyjątkowo urocze u psów.
Oli - Nie Lut 21, 2010 16:17

AngelsDream napisał/a:
Wyjątkowo urocze u psów.
i równie szkodliwe dla ich kręgosłupów :P
AngelsDream - Nie Lut 21, 2010 16:30

Oli, dlatego nie bawię się w ceremonię parzenia herbaty z Celarem, tylko nauczyłam go dobrze i stabilnie łapać równowagę, skoro i tak sam z siebie stawał mi na tylnych łapach. :]
Oli - Nie Lut 21, 2010 16:36

AngelsDream napisał/a:
skoro i tak sam z siebie stawał mi na tylnych łapach
ja zrozumiałam, że on siedzi, a nie stoi. ;)
AngelsDream - Nie Lut 21, 2010 16:44

Oli, siedzi i stoi. Umie obie rzeczy, bo obie robił i tak. Lemurowatość z niego wyłazi, tudzież wychowanie z kotem.
Oli - Nie Lut 21, 2010 16:50

Napisałam o tym kręgosłupie, bo mój jamnik żebrał o jedzenie u mojego taty (miałam wtedy 10-15 lat i nic do powiedzenia), właśnie siedząc robił surykatkę i to m.in. mu rozwaliło kręgosłup. :? No i zasugerowałam się tym "może siedzieć i siedzieć" , a to już na ceremonię herbacianą wystarczy. ;)
AngelsDream - Nie Lut 21, 2010 17:31

Oli, jasne, rozumiem.

Celar nie ma budowy jamnika, do tego ma mocne mięśnie pleców, więc sądzę, że kilka komend na tydzień, w rozsądnym odstępie od siebie, nie powinno być bardziej szkodliwe od chodzenia po schodach. Nawet Baaj umie utrzymać równowagę w takiej pozycji, ale w jego przypadku mówimy o sekundzie (siedzieć i siedzieć u Celarka = pół minuty góra) i raczej nie zamierzam tego rozwijać dalej. Już i tak się z nas śmieją, że robimy cyrkowe sztuczki. ;)

Oli - Nie Lut 21, 2010 17:37

AngelsDream napisał/a:
siedzieć i siedzieć u Celarka = pół minuty góra
no tak, siedzenie siedzeniu nierówne :lol:
AngelsDream - Nie Lut 21, 2010 17:42

Oli, otóż to. :)

On wprawdzie mógłby dłużej, ale chyba nie ma takiej potrzeby. :)

yoshi - Nie Lut 21, 2010 18:51

hah... Toudi na 4 godzinnym spacerku

na takim spacerku to nie ten sam pies, grzeczny, bywa szczekliwy dalej - ale to jego urok, ale bardziej na ludzi niz na pieski. Toudi nie przepada jednak za obcymi, i zawsze szczeka na osoby ktore staja i zaczynaja cos do niego mowic, jest niewdzieczny :twisted: bo dzisaj zatrzymal sie straszy pan i do Toudiego "jaki sliczny..."a Toudi juz odrazu sie drze ;) Ale po zatym bym bardzo grzeczny :D

:)

babyduck - Wto Lut 23, 2010 22:04

Dzisiaj przyszła klatka dla Negry. Wczoraj wystawiliśmy jej posłanie do przedpokoju. O dziwo jak jej się zrobiło niewygodnie na podłodze, to poszła na miejsce. A tak lamentowałam, że pewnie nie będzie chciała, bo całe życie przy łóżku spała. Teoria, że wyrzucenie psa z sypialni właściciel przeżywa bardziej niż pies po raz kolejny się sprawdziła :lol: Negra nie ma obaw przed wchodzeniem do klatki, dostaje tam smaczki. Czasem zamykam drzwiczki wychodzę na sekundę, wracam i nagradzam przez kratkę. Potem otwieram, a ona nadal leży i czeka na nagrodę. Nie wiem, czy nie przeskakuję niepotrzebnie kroków. Mam nadzieję, że nie popełnię żadnego błędu i niedługo Negier będzie siedziała w klatce cały czas naszej nieobecności.

edit:

Zakratowany Negier:

sachma - Wto Lut 23, 2010 23:04

ale błagalny wzrok jest :P
babyduck - Wto Lut 23, 2010 23:20

Bo szczura fociłam :mrgreen: No bo jak to - tam jest kochany szczurcio a ja zamknięta ;(
yoshi - Śro Lut 24, 2010 00:42

Toudi rok temu ;) dzis, juz 24 luty... więc moj czort ma 1 rok! Strasznie szybko leci! :urodziny: Coż tort bedzie już w dzien :D dlugi spacer :) zabawka i nowe szeleczki.. w koncu pierwsze urodzinki :jesterjump: :jezor2: