Archiwum - Psiaki vol. IV
Tess - Pon Lut 09, 2009 00:14
A ja się aż pochwalę, bo duma mnie rozpiera. Mój genialny sucz, biega aktualnie w zawodach ze znajomą, ma z nią pierwsze punkty w kwalifikacjach do mistrzostw świata agility. Jeszcze 2 razy zawody kwalifikacyjne będą, może coś z tego będzie jak tak dalej pójdzie.
babyduck - Pon Lut 09, 2009 09:29
Tess, brawo. A czemu ze znajomą, a nie z Tobą?
Szura - Pon Lut 09, 2009 10:02
Tess jest maturzystką i nie bardzo może jeździć na zawody, uczyć sie musi.
Ninek - Pon Lut 09, 2009 11:33
Ciotka znowu zaczyna mówić o psie Chciałabym jej delikatnie doradzić jakąś rase, ale nie mam pojęcia jaką. Mieszka w mieszkaniu, sporym, dwu-poziomowym, wyremontowane i zawsze wysprzątane na błysk (skórzane kanapy, panele, itp). Mąż to skąpy choleryk, który ma korbe na punkcie porządku. Minimum 2 razy do roku wyjeżdżają. W lecie na 2-3 tygodnie za granice (wszelkie kraje koło 40stopni), nie wiem co wtedy chcą robić z psem przyzwyczajonym raczej do polskich temperatur. W zimie w góry, więc pies to nie problem.
Ciężko mi powiedzieć jak byłoby z ewentualnym wychowywaniem psa. Ciągle słysze jakie to moje suki niewychowane a jak tylko przychodzą do nas, to mam ochote ich zabić za to, na co psom pozwalają (np. po wejściu namawiają psa na to, żey sie o nich oparł łapami bo im sie schylać do głaskania nie chce a później sie dziwią, że na nich skacze).
Ciotce podobają sie wszelkie małe, włochate zabawki i pewnie na czymś podobnym stanie, o ile sie zdecydują na psa. Najlepiej kanapowiec nie potrzebujący za wiele ruchu.
Ale jaka rasa byłaby najodpowiedniejsza? Od razu zaznacze, że pies pewnie będzie z rodowodem, bo moja ciotka lubi sie 'ścigać' ze swoją znajomą. Jedna coś sobie kupi, druga musi mieć droższe. A owa znajoma ma suczke po czempionach zza granicy...
Bema - Pon Lut 09, 2009 12:00
Mazoku, zapytaj, to pies dla mojej siostry, ona jest bezdzietna
Sorgen, cudo-psina!
Layla - Pon Lut 09, 2009 16:09
Co prawda przez to bydlę skręciłam sobie nogę, ale co tam
Luśka:
Anonymous - Pon Lut 09, 2009 18:10
http://republika.pl/blog_...ki_briard_4.jpg
znowu mnie naszlo na francuza
jak bym miala teraz wybierac psa to bym sie nie zdecydowala chyba... ciagle kraze miedzy basenji, francuzem, a jakims malym chartem
Tess - Pon Lut 09, 2009 19:32
Uwielbiam briardy. Cudowne psy. Ja się nawet zastanawiałam, bo charakterowo świetne, a i w sporcie dobre, ale przeraża mnie pielęgnacja włosów...
yoshi - Pon Lut 09, 2009 19:43
ja jakbym w tej chwili mogla wybrać jakiegokolwiek psa, byłby to niezmiennie bullterrier ale gdybym np. z jakiś przyczyn nie mogla mieć bulla, lub innego terriera typu bull, czy jakiegoś molosa, to wybierałabym basseta lub jakiegoś małego terriera, lub kundelka
gratis - Pon Lut 09, 2009 21:32
Tess, zazdraszczam aglity... oooj zazdraszczam i gratuluję
P.S. czy orientuje się ktoś czy jest w Katowicach tor? Nie mówię tu o halówkach kiedy tor jest w spodku... tak rekreacyjnie z Młodą babciową bym się przejechała...
Tess - Pon Lut 09, 2009 22:13
gratis, dzięki wielkie, mi się gratulacje nie należą, ale jestem strasznie dumna.
W Katowicach jest klub agility, nazywa się Gostar, za dużo o nim nie wiem, ale myślę, że warto spróbować. A co to za pies? Rekreacyjnie możesz trenować w klubie, należąc do klubu nie chodzi o to, żeby jeździć na zawody, etc (chociaż jest to mile widziane), a przede wszystkim o dobrą zabawę dla Ciebie i psa, jak również o to, żeby robić to pod okiem kogoś bardziej doświadczonego, żeby psu żadnej krzywdy nie zrobić.
gratis - Pon Lut 09, 2009 22:46
A kundella taka terierowaty, typowy "mixed breed"
ale dupka ją rozpiera, jest ładnie karna i się mnie pilnuje, więc chciałabym zobaczyc jak się by poczuła na placu zabaw
Tess - Pon Lut 09, 2009 22:52
A tu strona klubu agility we Gliwicach - http://hpat.slask.pl/
Jak energia rozpiera to pewnie, próbuj koniecznie. Tylko ostrzegam, to uzależnia, mocno...
Anonymous - Wto Lut 10, 2009 15:40
http://ulubiency.wp.pl/gi...riazdjecie.html psie gwiazdy
Anonymous - Wto Lut 10, 2009 16:42
http://ulubiency.wp.pl/gi...l?T%5Bpage%5D=1
|
|
|