Archiwum - Chomiczki
Ninek - Pon Sty 30, 2012 10:36
Bel, dzisiaj sie postaram o zdjęcia chłopaków.
Ich ciężko złapać na zdjęciu w klatce, bo odkąd mieszkają sami, śpią w rurze. Ale cóż oni wyczyniali wczoraj wieczorem...
Mieszkają w samlopodobnym pudle, przykrytym górą od jakiejś szynszylówki. Nauczyli sie włazić na te pręty i pół nocy mi na nich dyndali, spadali, gryźli pręty, itp. A rano obudziły mnie ich krzyki. Bo pudło mam tuż obok łóżka a zachciało im sie prać o 6 rano
EDIT
A właśnie. Rozglądałyście sie za jakimś transportem?
Dzieciarnia już duża i co prawda nie wiem jak je powysyłam w świat, ale mogą już jechać.
Myślałam, że uda mi sie wybrać do Wawy, ale spłukana jestem totalnie
nezu - Pon Sty 30, 2012 10:40
Zaraz założę temat na miau, na gryzoniowych pustki w transporcie. Martwi mnie to trochę...
Bel - Pon Sty 30, 2012 10:42
w najgorszym wypadku wsadzi się każdego osobno do pudełka po sosie z da grasso i w karton- a w świat konduktorką
Ninek - Pon Sty 30, 2012 10:46
Mam jakieś faunaboxy, więc w najgorszym wypadku sie z tą konduktorką pomyśli.
Z bratem musze jeszcze pogadać. Dosyć często jeździ do Wawy. Tyle, że był 2 tygodnie temu i nie wiem kiedy planuje następny wyjazd.
Ninek - Pon Sty 30, 2012 12:52
Chłopcy:
Bel - Pon Sty 30, 2012 15:03
Bambus El Banditos
Fauka - Wto Sty 31, 2012 21:27
Wujek przyniósł mi jakiś czas temu chomika dżungarskiego o dość nietypowym umaszczeniu bo łaciatego (znaleziony na ulicy) na 80% to samiczka, bardzo towarzyska i szybka jak strzała. Czy ktoś chciałby chomika? nie pałam ogromną miłością do chomików, brakuje jej u mnie rozrywki, w nocy hałasuje z braku laku bo nie ma kołowrotka ani nic.
Dziewczynka jest towarzyska, nie gryzie, sama wchodzi na rękę, znosi wszystko, nawet złapanie z zaskoczenia i nigdy nie używa zębów. Oddam tylko komuś kto zapewni jej lepsze warunki niż ja.
Bel - Wto Sty 31, 2012 21:31
Fauka, zrób fotki i wstaw
Ninek - Śro Lut 01, 2012 20:55
Fauka, teraz wysyp chomików, ale głównie syryjskich, więc maluch może znaleźć domek Wrzuć na chomicze. Albo wrzuć tutaj o ktoś przekopiuje tam.
Manta - Śro Lut 01, 2012 21:27
Faktycznie ostatnio straszny wysyp chomikow, ja czekam az do mnie chom na DT przyjedzie, ale przez ten caly wysyp cos czuje, ze to jednak juz DS bedzie, choc swojego samca jakis czas temu sprzedalam do hodowli, zeby miec mniej zwierzat, zostawilam tylko ukochana samiczke (ktorej foto wrzucalam, ale jednak ten watek zdominowaly maluszki ), ale coz, znow bedzie "parka" (nie, nie beda mieszkac razem, nie zamierzam ich rozmnazac - probowalam jak mialam tamtego samca, ale jakos srednio sie do tego chomy zabieraly, wiec odpuscilam, a teraz i samiczka za stara i samiec z zoologa a nie rasowy i juz hodowla na ktora mial byc rozmnozony nie hoduje, wiec nie pociesze sie malymi chomami )
Fauka - Czw Lut 02, 2012 18:00
Chomchom trafi do kameliowej
Ninek - Nie Lut 05, 2012 23:01
Może ktoś z Poznania mógłby pomóc?
http://allegro.pl/chomik-z-klatka-i2102320617.html
Nashi - Nie Lut 05, 2012 23:28
A to jakaś zorganizowana akcja jest? Niestety mieszkam w kawalerce i nie mam zbyt dużo miejsca, mogłabym ewentualnie odebrać i jakoś przetrzymać. Jednak nie uważam, żeby dobrym pomysłem byłoby płacić gościowi (wnioskuję z nicka, że to mężczyzna), skoro na innej aukcji sprzedaje kota za 5 zł. Jeśli chce się choma "pozbyć" brzydko mówiąc to niech odda klatkę za darmo. (Albo samego choma, ale ja żadnej klaki dodatkowej w Poznaniu nie mam.)
Ninek - Nie Lut 05, 2012 23:41
Nic nie jest zorganizowane, bo nie ma nikogo w Poznaniu, kto by ewentualnie mógł wziąć choma...
A bez sensu pisać go gościa i pytać, czy odda samego chomika za darmo, jak nie ma go kto i gdzie wziąć...
Nashi - Nie Lut 05, 2012 23:43
Z mojej strony tak jak pisałam - mogę odebrać, nie mam klatki. Transport tylko komunikacją miejską, samochodu nie mam - nie wiem, jak chomiki to znoszą, z mojej strony jakaś termoizolacja by się znalazła.
|
|
|