Archiwum - Psiaki XX
wilczek777 - Pią Mar 27, 2015 13:27
Trzynastka ale zostało powiedziane, że po 3 spotkaniach koniec? Nessie była dużo starsza niż przewidywało przedszkole i nikt nie robił z tego halo ponieważ po prostu potrzebowaliśmy tego rodzaju szkolenia (grupa, socjal, podstawowa praca nad psem). Efekt był taki, że podstawowe posłuszeństwo zmieniliśmy po bodaj 3 spotkaniach na zaawansowane bo w szczeniaczkowie zrobiliśmy wszystko.
Szelki mogą być - byle dopasowane jak trzeba i żeby szczyl nie nauczył się w nich ciągnąć (na obroży ciągnięcie boli, na szelkach nie).
Piszesz o świecie komend - a co jest w repertuarze przedszkola? Pewnie prowadząca powiedziała jaki ma plan na was?
Lavi za ile spotkań to jest kwota?
Lavi - Pią Mar 27, 2015 14:20
wilczek777, 10 spotkań.
Trzynastka - Pią Mar 27, 2015 19:28
| wilczek777 napisał/a: | Trzynastka ale zostało powiedziane, że po 3 spotkaniach koniec? Nessie była dużo starsza niż przewidywało przedszkole i nikt nie robił z tego halo ponieważ po prostu potrzebowaliśmy tego rodzaju szkolenia (grupa, socjal, podstawowa praca nad psem). Efekt był taki, że podstawowe posłuszeństwo zmieniliśmy po bodaj 3 spotkaniach na zaawansowane bo w szczeniaczkowie zrobiliśmy wszystko.
Szelki mogą być - byle dopasowane jak trzeba i żeby szczyl nie nauczył się w nich ciągnąć (na obroży ciągnięcie boli, na szelkach nie).
Piszesz o świecie komend - a co jest w repertuarze przedszkola? Pewnie prowadząca powiedziała jaki ma plan na was?
Lavi za ile spotkań to jest kwota? |
Powiedziano, że to głównie zależy od psa. Wiadomo, że każdy pies jest inny i nie ma reguły.
Plan zajęć to siad i waruj, przychodzenie na zawołanie, koncentracja na przewodniku plus zapoznanie z przeszkodami agility. Na razie pytano nas tylko o to jakie głównie problemy ma pies (jeśli ma), czego oczekujemy i o historię psa.
Niestety na zajęcia indywidualne mnie po prostu nie stać, już na kurs bym musiała nieźle kombinować
wilczek777 - Pią Mar 27, 2015 19:50
Trzynastka typowo posłuszeństwo. Ja byłam mega zadowolona z przedszkola bo posłuszeństwo było częścią - w cale nie przeważającą na zajęciach. Ciężko robić siad jak pies ma w d... smaczki i zabawkę
Lavi - Pią Mar 27, 2015 19:55
Trzynastka, a pisałaś mi jaka to szkoła w końcu? Możliwe, że będę mogła Ci coś polecić, tylko muszę wiedzieć do kogo chodzisz:) Bo jeśli na psim przedszkolu mówią wam, że za duży psiak do szczeniaków, to zawsze możesz zacząć od psiego posłuszeństwa I stopnia. My się zapisujemy i pomimo tego, że kwota przeraża, to po przeliczeniu na godziny nie wychodzi dużo. Ot, 40 zł za półtoregodzinne spotkanie, więc podobnie jak przy lepszym przedszkolu;)
Trzynastka - Pią Mar 27, 2015 20:04
| Lavi napisał/a: | | Trzynastka, a pisałaś mi jaka to szkoła w końcu? Możliwe, że będę mogła Ci coś polecić, tylko muszę wiedzieć do kogo chodzisz:) Bo jeśli na psim przedszkolu mówią wam, że za duży psiak do szczeniaków, to zawsze możesz zacząć od psiego posłuszeństwa I stopnia. My się zapisujemy i pomimo tego, że kwota przeraża, to po przeliczeniu na godziny nie wychodzi dużo. Ot, 40 zł za półtoregodzinne spotkanie, więc podobnie jak przy lepszym przedszkolu;) |
Wstępnie do Wibrys, bo polecili mi znajomi. Dla mnie im bliżej Sopotu tym lepiej, bo nie posiadamy samochodu.
EDIT
Właściwie straszna rozbieżność cenowa za te kursy jest.
Znalazłam nawet za 250zł w http://www.team-oliwa.pl/...wo-na-co-dzien, a w Wibrys 500zł.
Mao - Pią Mar 27, 2015 22:03
W Poznaniu jest podobnie. Najwięcej znalazłam za 500 zł, najtaniej za 250 zł, ale kiepskie opinie o prowadzącej są (nie umiała sama poradzić sobie z własnym psem i go oddawała, zatajając niektóre informacje na niektórych forach).
Ciekawe to jest. Dante 13 kwietnia skończy pół roku, a nikt nam nie mówi, że jest za duży na szczeniaki i że będziemy musieli przerwać kurs.
Trzynastka - Pią Mar 27, 2015 22:16
| Mao napisał/a: | W Poznaniu jest podobnie. Najwięcej znalazłam za 500 zł, najtaniej za 250 zł, ale kiepskie opinie o prowadzącej są (nie umiała sama poradzić sobie z własnym psem i go oddawała, zatajając niektóre informacje na niektórych forach).
Ciekawe to jest. Dante 13 kwietnia skończy pół roku, a nikt nam nie mówi, że jest za duży na szczeniaki i że będziemy musieli przerwać kurs. |
Też tego nie rozumiem. Dopytam za tydzień, bo może coś przekręciłam...
Lavi - Pią Mar 27, 2015 23:21
Trzynastka, Team Oliwa nie polecała mi znajoma pracująca w ZKWP;) Więc nie wiem, czy cena u nich nie jest niższa przez brak zainteresowania. Wibrys natomiast jest dobrą szkołą, sama chciałam tam iść ale dla mnie do dog&roll po pierwsze jest bliżej a po drugie podobno Sebastian to magiczny człowiek, który mega dobrze rozumie psy.
wilczek777 - Sob Mar 28, 2015 00:20
Taflonek Asi Hewelt będzie tatą - jego żonka to super sucza, robi obi i pasie (na prawdę a nie na niby!). Zachwycam się i mam zamiar wybadać bardziej Tendlig kennel na przyszłość. Co tam, że drugi koniec świata
Lavi - Sob Mar 28, 2015 10:47
Psiaki Asi są super, same treningi z Asią też mega dużo dają. Mam przyjemność z nią ćwiczyć Obi i super sprawa
Sorgen - Sob Mar 28, 2015 12:26
No to PSIGODĘ czas zacząć! Ruszamy po Comę
Lavi - Sob Mar 28, 2015 13:22
Sorgen, gratulacje! Daj znać jak mała będzie z Wami:)
wilczek777 - Sob Mar 28, 2015 15:42
Lavi my byliśmy tylko na semi także zazdro wielkie Ja osobiście jestem fanką Magdy Łęczyckiej - na ostatnich zawodach obi Asia była z Dobisiem i Taflonem na 1 i 2 miejscu a Magda na 3. Magda ma niesamowite podejście do psów i te wszystkie problematyczne głąby po prostu mają u niej khatarsis. Nie możemy się doczekać czerwcowego seminarium z nią!
Sorgen jaram się razem z wami też chcę szczyla!!!!!!
Btw. dzisiaj najsłodszy pieseł ever - moja prowadząca szkolenie ma na DT malucha 20 dni do odkarmienia butelką. To mały brązowy klopsik jest - śpi, je, piszczy i zapętlić. Już jest geniuszem bo załatwia się sama na podkłady - z legowiska pełźnie na podkład i usiłuje wrócić (zazwyczaj w połowie zasypia). Śmiejemy się, że zanim zacznie chodzić już będzie dostawiać się do nogi Dzisiaj wieczorem będzie u nas bo mamy spotkanie stowarzyszenia także pewnie się rozkleję
agacia - Sob Mar 28, 2015 15:43
Super
A ja bym chciała Runę pouczyć jakichś sztuczek, ale nie wiem od czego zacząć. Umie siadac, przybijać piątkę i prosić unosząc w siadzie przód do góry. Nawet długo potrafi tak wytrzymać. A na żarcie jakiekolwiek nakręcona jest tak, że na rzęsach by stanęła
|
|
|