Archiwum - Psiaki XVI
Nakasha - Pią Kwi 12, 2013 19:58
U ludzi na pewno nie jest. Budzeni w fazie NREM podczas eksperymentu czasami opisywali swoje sny.
Moje rzadko kiedy śpią w kłębku. Najczęściej leżą tak w pół-śnie, trochę podsypiając, ale też obserwując nas. Jak zasypiają na dobre, to zawsze wywalają się na bok.
PALATINA - Pią Kwi 12, 2013 20:01
U mnie Jagna śpi w kłębku, ale tylko wtedy, gdy śpi pod krzesłem i inaczej się nie mieści (a lubi tą miejscówkę!).
Czata czasem, ale częściej śpi na mostku z głową na poduszce lub na oparciu legowiska.
Na boku obie śpią chętnie i często.
Byłam dziś z Czatą na badaniu krwi.
Teraz czekam na wyniki i się denerwuję.
Bel - Pią Kwi 12, 2013 20:16
PALATINA, będzie dobrze trzymam kciuki
PALATINA - Pią Kwi 12, 2013 20:22
Oby.
Jutro zadzwonię do lecznicy, żeby mi na maila przesłali, jeśli będą.
Ale pies niemłody. 10 lat na lekach. Mam nadzieję, że mimo wszystko wątroba trzyma się na tyle dobrze, żeby móc jej dołożyć jeszcze kolejny lek.
Ninek - Pią Kwi 12, 2013 21:49
Jak Fox śpi w kłębku to oznacza, że jest wieczór ale pańcia jeszcze nie idzie spać. Przysypia ale nie śpi porządnie. Jak śpi mocno to albo na boku albo na plecach
agacia - Pią Kwi 12, 2013 22:37
Runa w nocy spi na boku albo na plecach oparta o ściane. Za to Atos nie umie leżeć na plecach. Za wąski jest chyba i nie umie połozyć się stabilnie.
PALATINA - Pią Kwi 12, 2013 23:07
Mam wyniki Czaty.
ALT trochę powyżej (78) i glukoza ciut wyższa niż norma (ale może stres podczas jazdy metrem się przyczynił - Czata panikuje w metrze)?
Ogólnie chyba są dość dobre, jak na psa w tym wieku.
Jeszcze dopytam kumpeli, czy mogę jej podać amiodaron (na arytmię), czy lepiej nie.
Sorgen - Pią Kwi 12, 2013 23:25
Kluchensztajn zawsze ale to zawsze śpi zwinięta w kłębek z nosem wciśniętym pod ogon. Coś tam jej się wtedy czasem śni bo potrafi pomrukiwać, warczeć lub piszczeć. Nie pamiętam żeby przez prawie 18 lat spała jakoś inaczej. Za to Delta śpi w pozycjach najróżniejszych łącznie z pozycją że dupa wyżej jak łeb jak się uwali na półce pod stolikiem i łeb jej dynda nad podłogą lub się ślicznie na kinolu opiera. Mruczy, furczy i przebiera łapami nawet śpiąc na plecach więc też do teorii psa śniącego tylko jak śpi na boku nie pasuje. No ale obie moje suki to dziwolągi
PALATINA - Sob Kwi 13, 2013 00:18
Ale tu nie chodziło o to, że śni tylko w pozycji na boku, ale o to, że taką przyjmuje pozycję w fazie REM.
Doszłyśmy do wniosku, że śni nie tylko w tej fazie.
Sorgen - Sob Kwi 13, 2013 10:48
Czyli jak pies nie przyjmuje pozycji na boku podczas spania to znaczy że nie wchodzi w fazę REM? Kurde bo jestem pewna że Kluch nigdy tak nie śpi a przynajmniej nigdy odkąd pamiętam, zawsze się z tego śmiałam że przylepia nochal pod ogon Możliwe że jak była młoda to spała na boku ale mogę tego nie pamiętać bo kundliszcze za dwa dni kończy 18 lat Masz może jakieś linki do takich opracowań/badań bo mnie to zainteresowało dość mocno
PALATINA - Sob Kwi 13, 2013 10:51
Nie mam, bo słyszałam to od kumpeli, która mi streszczała seminarium (prowadzone przez jakąś babeczkę z UK).
Mogę ją spytać, czy ma jakieś źródła.
Nakasha - Sob Kwi 13, 2013 11:46
Trochę zdjęć z dzisiaj:

rudziak - Sob Kwi 13, 2013 11:52
Nakasha gdzie się podział twój słodki, puchaty szczeniaczek ??
Nakasha - Sob Kwi 13, 2013 11:52
Moje ulubione:
Nakasha - Sob Kwi 13, 2013 11:53
rudziak, Shirka nadal jest słodka i puchata. Chociaż już nie jest kulką.
|
|
|