To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Koty vol. V

PALATINA - Czw Sty 10, 2013 12:17

Ja się zawsze zastanawiałam, co w przypadku wizyt u znajomych (my zabieramy koty na weekendy do moich rodziców)? Czy w obcym miejscu kot też znajdzie kibelek?
Pomijam już fakt, że mam alergię na sedes z otwartą klapą, a niespuszczona woda to już w ogóle by nie przeszła u mnie. :P

Cola - Czw Sty 10, 2013 15:13

klauduska, no pewnie.
ja to tak w formie żartu trochę wkleiłam. nie planuję tego kupić na razie, chociaż to jest ciekawa sprawa. wszyscy domownicy musieliby być nauczeni niezamykania drzwi ani klapy. z resztą w większości znanych mi domów z kotami kuweta stoi w toalecie.

kocham tego mojego kota jak nie wiem co. czasem przy zabawie przesadzi z mocą, ale poza tym jest IDEALNY! :serducho:

klauduska - Czw Sty 10, 2013 18:52

http://www.dailymail.co.u...tter-films.html kolejna "rasa"
Cola - Sob Sty 12, 2013 18:28

byłam u weta a zapomniałam zapytać o dziwne ruchy podczas snu. wiem że może mu się coś śnić, ale jego skóra, uszy, wąsy, łapki, wszystko cały czas się rusza. mało magnezu? dostaje Gimpet Baby Tabs
NinaWi - Sob Sty 12, 2013 20:58

Cola, moim też się czasami wszystko rusza podczas snu. Emisiowi zdarzało się nawet szczekać :lol:

Martwię się o mojego Kotałka :cry: W czwartek zwymiotował część kolacji. Wczoraj po tym jak zaczął wymiotować białym płynem, pojechaliśmy do weta. Babka stwierdziła, że ma podrażnioną tchawicę i stąd te wymioty, dała mu antybiotyk. Kazała przyjść dzisiaj. Poszliśmy. Kot ma "sztywny, napięty" pęcherz. A ja faktycznie nie widziałam, żeby dziś sikał (kupa była). Dała mu coś rozluźniającego, żeby się wysiusiał. Wróciliśmy o 18.30, a on do tej pory nie był nawet w kuwecie. I siedzi jakiś taki osowiały. Już drugi dzień nie szaleje. Innych objawów nie ma. O co chodzi? :help:

Ninek - Sob Sty 12, 2013 21:10

Loonie, uważaj z tym niesikaniem. Łatwo o zatrucie mocznikiem. Młodszy brat moich dwóch persich braci przez to umarł :( Przytkał sie kamieniem.
NinaWi - Sob Sty 12, 2013 21:32

Właśnie się wysikał. Gnojek mały, jak śmie mnie tak straszyć...
Tygrys - Nie Sty 13, 2013 13:40

Cola, Maniek też cały chodzi. jak dla mnie to mu się coś śni, przecież ludzie też tak robią w aktywnej fazie snu :P
klauduska - Pon Sty 14, 2013 13:55

Przedstawiam S*Restless Toralei Stripe :)
Wczoraj przyleciałam z nią ze Szwecji. Moje kolejne cudeńko hodowlane :serducho:

quagmire - Pon Sty 14, 2013 13:58

Urokliwa tygrysica :serducho:
Ninek - Pon Sty 14, 2013 14:01

Piękna jest :mrgreen:
klauduska - Pon Sty 14, 2013 14:06

Ninek, quagmire, dzięki :)
Tora jest czarna pręgowana tygrysio z białym [n 09 24]

Ninek - Pon Sty 14, 2013 14:13

klauduska, takie pręgusy lubie najbardziej :) Tygrysie i klasyczne.
NinaWi - Pon Sty 14, 2013 14:29

klauduska, śliczna! W jakim jest wieku?

I w tajemnicy powiem, że też sobie taką przywiozę pod koniec stycznia :P Tylko nie ze Szwecji ;)

Mój Kotał już ma się dobrze. Przeszło mu, zachowuje się normalnie. Co to było, ani ja ani wet nie wie.

klauduska - Pon Sty 14, 2013 14:41

Loonie, urodziła się 17.08.2012r

Ja w PL drugiej kotki nie chciałam kupować :P Ale gratulacje :)
Z której hodowli?