Archiwum - Psiaki XIII
wuwuna - Czw Mar 01, 2012 13:23
babyduck, ładna nazwa
Ninek - Czw Mar 01, 2012 13:23
sachma napisał/a: | wpisz na allegro "taśma nośna" - do wyboru do koloru
|
Aaaaa, dzięki Nie wiedziałam, że toto sie tak nazywa. Wpisywałam jakieś parciane, itp ale wyszukiwało mi głównie taśmy izolacyjne
Oli napisał/a: | Ninek, w żeglarstwie się taśm nie używa? używa się i to sporo. Poza tym często taki sklep jest powiązany z alpinistycznym gadżetami. |
Byłam przekonana, że tylko liny xD
Ja chce zrobić prościutką, czarną smycz. Cała gładka, bez żadnych kółek, itp, tylko dwa karabińczyki na końcach - chodze z sukami na jednej smyczy
zainteresowana - Czw Mar 01, 2012 18:31
Cieszę się, że są tu ludzie którzy są anty rozmnażaniu psów nierodowodowych. Poza tym, teraz już nie idzie kupić innych psów jak rodowodowe .
sachma - Czw Mar 01, 2012 18:38
zainteresowana napisał/a: | teraz już nie idzie kupić innych psów jak rodowodowe |
G. prawda handel kwitnie w najlepsze i raczej tak będzie do póki nie będzie przepisów wykonawczych i instrukcji odgórnych dla organów ścigania, żeby zacząć to tępić..
Sysa - Czw Mar 01, 2012 18:40
sachma, jest nieco lepiej. Część osób zrezygnowała z pseudo.
Widać skutki wprowadzenia nowelizacji, a kolejne poprawki na pewno będą z tym walczyć.
To duży krok w walce z pseudo.
Journey - Czw Mar 01, 2012 19:40
Jeśli ktoś umie opiekować się MALUTKIMI szczeniaczkami, ma czas, wiedzę i chęci, żeby zapewnić maleństwu dom tymczasowy to proszę o kontakt.
Anonymous - Czw Mar 01, 2012 20:20
babyduck napisał/a: | Czy ktoś mówił, że nazwa entlebucher sennenhund jest trudna? Finowie (Finlandczycy?) przebili: Entlebuchinpaimenkoira |
i z tą damy radę
jak z palcem Negry?
babyduck - Czw Mar 01, 2012 22:19
rudziak, nijak, chyba będzie amputowany. czekam do wtorku, żeby pogadać z kimś z zkwp w kwestii wystaw.
sachma - Pią Mar 02, 2012 14:34
babyduck, a ona nie jest ciachnięta?
Jak to wygląda z wystawianiem sterylizowanych suk? Bo z tego co wiem psów nie można, znaczy jąder nie mają więc wg wszelkich wzorców ras są dyskwalifikowane...
Journey - Pią Mar 02, 2012 14:38
Można wystawiać sterylizowane suczki.
babyduck - Pią Mar 02, 2012 14:53
Jest.
babyduck - Nie Mar 04, 2012 14:30
Kilka fotek mojej kaleki:
babyduck - Nie Mar 04, 2012 19:12
Czy możecie polecić jakichś chirurgów z Warszawy? Poza Sterną i Janickim.
sachma - Pon Mar 05, 2012 07:31
Siostra Lennego szuka domu... tak mi jej żal... mam nadzieję że znajdzie dobre miejsce... kilka dni temu jeden duży maluch prawie trafił do pseudohodowli... facet wygadał się przed babką, która zabierając swoją suczkę zabrała i jego.. bo myślał że ona też do rozmnażania sukę kupiła - sunia tego pana była petem z wadą .... i że niby pseudo znika?
Sysa - Pon Mar 05, 2012 08:55
sachma, uważasz naprawdę, że Twój jeden przykład pokazuje ogół sytuacji w Polsce?
Ja z mojego najbliższego mogę powiedzieć, że moje narzekania koleżance z pracy, żeby nie rozmnażała yorków, które zamierza kupić itd bez rodowodów przyniosły skutek w połączeniu z nową ustawą. Wiedziała, że ją zgłoszę, więc odezwała się do normalnej hodowczyni, która jej pomoze.
|
|
|