To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Klatki i wyposażenie - Nasze klatki vol. 1

Bel - Pią Lip 08, 2011 22:16

Vaco, trzymadełko na siatki z ikei jak myślę ;)
Asmena - Pią Lip 08, 2011 23:33

believe_86 napisał/a:
Vaco, trzymadełko na siatki z ikei jak myślę ;)

Tak :) Mam takie białe w domu i nie pomyślałam, żeby tego użyć... Oj, lista zakupów w Ikei rośnie :D

H. - Sob Lip 09, 2011 02:39

Wooooow, jak dobrane kolory :serducho: Klatka geniusz, super urządzona :) Mrimcia kuka :mrgreen:
gratis - Sob Lip 09, 2011 06:54

O, dzięki Magnesik, przypomniałaś mi, że takie coś posiadam i dawno chłopaki nie używały, a mamy jeszcze ciut miejsca w quadrze. :DD

Klatka cudowna! Prawidłowo się tam dopatruję odrobinkę szkoły Wuni? 8)

Kasik - Czw Lip 21, 2011 20:55

No to teraz my pochwalimy się naszą dwuchłopną klateczką :)

Cała klateczka:

Ukochane legowisko i koszyczki:

Dół klatki:

Znów cała klatka:

A tak chłopaki cieszyli się z nowo zamontowanych koszyczków :mrgreen:

Klatka to Remy z alledrogo ;) wymiary 38,5x58,5, wys 72cm. Co myślicie o klatce? :) Jakieś sugestie zmian/poprawek?

Mogę jeszcze zareklamować, że hamaczek, legowisko i norka zamówione od doroty na innym forum :) Polecam ;) Hamaczek już trochę nadgryziony (w ogóle zawieszony wejściem do dołu, bo tak Stefanowi bardziej pasuje :roll: :mrgreen: ), norka natomiast mimo zaszywania, jest namiętnie rozrywana przez Stefka, bo przecież w środku, w watolinie fajniej... :?

Vaco - Czw Lip 21, 2011 20:59

ale super, wszystko dobrane kolorystycznie :DD
Kasik - Czw Lip 21, 2011 21:06

Vaco, dziękuję :) mam małą obsesję na tym punkcie, wszystko musi pasować :D
Orlaith - Pon Lip 25, 2011 11:07

A więc... No tak nie zaczynamy zdania od "A więc"...
Mianowicie, obejrzałam wasze klatki i muszę przyznać że niektóre szczury mają na prawdę, niezłe gniazdko. Wczoraj przyszła do mnie woliera, dzisiaj będę projektowała wnętrze, myślę że w tygodniu wszystko będzie już gotowe i będę mogła się nią "pochwalić". :P

harpoonka - Pon Lip 25, 2011 11:38

Kurczę, ale niektórzy z Was mają super klatki :) Dosłownie RAJ dla ogonów! :mrgreen:
Muszę skorzystać z niektórych pomysłów i ulepszyć wystrój u moich brudasów :twisted: Najbardziej mi się podobają gałązki w klatce. Chyba idę zaraz na spacer po jakieś drzewko :twisted:

quagmire - Pon Lip 25, 2011 11:43

harpoonka, gałęzie u samców, szczególnie jak jest ich więcej, tak średnio się sprawdzają. Są za szybko zasikiwane ;p
Pyl - Pon Lip 25, 2011 12:42

To ja się w 100% zgodzę z quag, ale dla smaka wstawię fotki starego wystroju mojej klatki - jak jeszcze mieszkało w niej 6 bab i drewienka wytrzymywały pół roku bez gruntowego prania ;) Teraz już się nie da... 4 chłopa i 4 baby to zdecydowanie za dużo jak na biedne drewienka :(

Zdjęcia oczywiście robione pod kątem nowego szczura (kto zgadnie co to za agutkowy ogonek? ;P ) a nie klatki, więc przepraszam za jakość - ale co-nie-co widać:

quagmire - Pon Lip 25, 2011 12:59

Pyl napisał/a:
kto zgadnie co to za agutkowy ogonek?

Biezulka :serducho:

Pyl - Pon Lip 25, 2011 13:03

Off-Topic:
quag, wygrałaś właśnie główną nagrodę w szczur-totka :P Nagrodę dostarczymy soon...

magnes - Pon Lip 25, 2011 13:26

to Tommy? :serducho: Gdyby nie był niebieski... :roll:

Fajna klatka i mają dużo gałęzi do sikania i gryzienia

Pyl - Pon Lip 25, 2011 15:01

magnes napisał/a:
to Tommy? :serducho:
Nie, stara dobra ferplastowa królikówka 120 - ta sama co w niej mam teraz stare stado. Ale już takich nie robią... I jest morski, tylko na fotkach wyszedł niebieski :wink:
No i już gałązek nie mają, bo się obsikały zanadto... :(