To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki vol. IV

jokada - Pią Lut 06, 2009 20:14

;) łaciatek spotkany na wczorajszym spacerze

gratis - Pią Lut 06, 2009 20:55

Tess jeszcze nic nie mam
na razie szukam rasy w kierunku której będę się dokształcac ;)
własnego psa to tak może za 10 lat będę miec ;)

Anonymous - Nie Lut 08, 2009 14:33

młoda ma teraz 9 miesięcy. kiedy wg was będzie najlepszy czas na szczeniaka?
sachma - Nie Lut 08, 2009 17:18

aga, najlepszy czas, wg mnie to kiedy mała będzie już podrośnięta - chodzi o to żeby szczenie nie mogło zrobić jej krzywdy i żebyś ty miała na tyle dużo czasu by odpowiednio zająć się dzieckiem i szczenięciem - z tego co pamiętam.. mój brat w wieku 3-4 lat dopiero potrafił zając się sobą na tyle żeby "opiekunka" mogła sobie np poczytać książkę i wiedzieć że on niczego sobie nie zrobi ;)
Sorgen - Nie Lut 08, 2009 19:30

A u nas zamieszka ta oto młoda dama :mrgreen:
DELTA :serducho:

Z racji że w moim domu nic nigdy nie jest w odpowiednim czasie i na miejscu więc sucz pojawi się już w środę. No ale jakoś sobie damy radę :wink:

Fauka - Nie Lut 08, 2009 19:42

Sorgen, gratki! kocham te psy, znajomy pan kiedyś chodził z taką Zośką, pies miał niekończące się zapasy energii w dodatku potrafiła zaprzytulać i zalizać na śmmierć a mój pies jak ją widział to uciekał bo tak potrafiła go wymęczyć, wyganiać i wyduźdać :)
yoshi - Nie Lut 08, 2009 19:55

Sorgen! Ja myśłałam że doradzam twojemu znajomemu?? A to pies u Ciebie?! :o super że wreszcie się zdecydowaliście na bullika! I myślę ze hodowle dobrze wybraliście ;)

Zasnatawiam się czy hodowla zrezygnowała z cadebu kiedyś je hodowali, ale pamietam też ze chyba niedawno przez jakiś okres zawiesili działalności hodowli, no nic to mało istotne!

Szczerze zazdroszczę bulinka! Możesz mi przypomieć po jakich jest rodzicach?? Bianka i kto jest ojcem?
Naprawdę fajnie! Chwalcie się i dużo zdjęc!

Sorgen - Nie Lut 08, 2009 20:03

No wyszło że jednak suka jest dla nas.
Szczenior po Biance i ARVI COMER FROM NORTH Bull Position.
Pani Gosia faktycznie hodowała majorki, teraz ma jedną sukę która mieszka na polu. Zrezygnowała z rasy bo pojawiły się jej dzieci małe i nie miała tyle czasu dla psów tak dużych i wymagających jak majorki.
Jesteśmy zachwyceni jej podejściem do szczeniaków, które urodziły się i mieszkają w kuchni więc mają stały kontakt z ludźmi w tym dziećmi maleńkimi, z odgłosami "domu", zapachami i całą resztą.

Fotki Delty na stronie http://picasaweb.google.com/bull.praetoria. :mrgreen:

yoshi - Nie Lut 08, 2009 20:15

A czemu was wybór padł właśnie na MP? Tzn. fajnie bo MP to mała domowa hodowla ;) Opal jest już inna, bardziej nastawiona na rozwój rasy, wystawy jeśli wiesz co mam na myśli ;) No i mniej domowa, szczeniaki raczej też dorastają w domu, ale sama hodowla jest już bardziej kojcowa.

A bardzo dobrze że malutka rozwijała się w takich warunkach! No i malutka ma piękna babcie, od strony taty! I mocno życzę aby mała wdała się w babcie, bo Audi, tzn. Gemballa DT, to piękna suka! Przynajmniej moim skromnym zdaniem :oops:

Och szczerze Ci zazdroszczę!!! :D Powodzenia w wychowywaniu i żeby mała wam przyniosła wiele radości! A z robi to na pewno! Mam nadzieję że kiedyś wybierzecie się na jakiś bullowy krakowski spacer! I będę miała okazje osobiście dorwać waszą malutką! :)

Sorgen - Nie Lut 08, 2009 20:28

No więc to będzie mój 2 pies a 1 bull więc chciałam żeby szczeniak był wychowany w domu. W Opalplast szczeniaki są w kojcach. Do tego Gośka ma super podejście do psów, mieszka parę przystanków od nas więc jak coś to mamy blisko po pomoc. W Biance się zakochaliśmy i jak dla mnie jest ideałem bulla jeśli chodzi o zachowanie :mrgreen: Chcemy jeździć na wystawy ale nie jest to celem samym w sobie więc wolałam psa z kuchni niż z kojca nawet jeśli miałby być ciut "gorszy" wystawowo. Delta ma i ze strony mamy i ze strony taty fajne psy w papierach, duże i z kultowych hodowli więc tak całkiem brzydka nie powinna być :lol:
Na bullowe spacerki bardzo chętnie się piszemy jak tylko gnojek kwarantanne zakończy u nas i jak trochę nauczymy się obsługi tego cudaka.

H. - Nie Lut 08, 2009 21:08

Sorgen, jaki śliczny ciaputek :falover:
Anonymous - Nie Lut 08, 2009 21:37

sorgen boski :serducho:
ale ci zazdroszczę, ja się mojego nie doczekam chyba w ciągu najbliższych kilku lat.
też się wproszę kiedyś na spacer :mrgreen:

nutaka - Nie Lut 08, 2009 21:39

boosski szczeniol :serducho:

o a tu najbardziej http://picasaweb.google.c...587304715946066 :serducho:

yoshi - Nie Lut 08, 2009 22:13

Sorgen napisał/a:
No więc to będzie mój 2 pies a 1 bull więc chciałam żeby szczeniak był wychowany w domu. W Opalplast szczeniaki są w kojcach. Do tego Gośka ma super podejście do psów, mieszka parę przystanków od nas więc jak coś to mamy blisko po pomoc. W Biance się zakochaliśmy i jak dla mnie jest ideałem bulla jeśli chodzi o zachowanie :mrgreen: Chcemy jeździć na wystawy ale nie jest to celem samym w sobie więc wolałam psa z kuchni niż z kojca nawet jeśli miałby być ciut "gorszy" wystawowo. Delta ma i ze strony mamy i ze strony taty fajne psy w papierach, duże i z kultowych hodowli więc tak całkiem brzydka nie powinna być :lol:
Na bullowe spacerki bardzo chętnie się piszemy jak tylko gnojek kwarantanne zakończy u nas i jak trochę nauczymy się obsługi tego cudaka.

Myślę że wybrałabym podobnie :D i ze was wybór jest odpowiedni! :) )

mi się to Delfina podoba! http://picasaweb.google.c...846476381784786

ten okres zwinietego jezyczka jeszcze u szczeniaków, tak słodko im pachnie specyficznie z pyszczków :) A same sa takie malusie, cieplusie i rozkoszne, te ich mlaski i ach w ogóle. Uwielbiam się opiekować takimi maluchami.

A wiecie ze jedna z suczek z pierwszego miotu bullterrierów przy którym pomagałam, która dostała przezemnie wymyślone imie Fly me to the moon QuentinHill, została jakiś czas temu mamą 12-stu szczeniąt! :shock: :serducho: :lol1: Starsznie duża gromadka :) Maluchy się urodziły w belgijskiej hodowli :)

ja już o bullu marze nieprzerwanie od 6 lat :) i mam nadzieję że w przeciągu najbliższych pięciu, uda mi się to marzenie spełnić :wink: :lol1:

Mangusta - Nie Lut 08, 2009 22:53

Bema, jeśli chcesz to mogę się popytać czy nie będzie dopuszczany pies po Łobuzie, dwukrotnym championie Polski w foksterierach (obecnie kapciowcem-wersalkowcem na emeryturze)...

z tym że muszę Cię ostrzec że możesz mieć problemy z foksterierem i dzieckiem, to są raczej zazdrosne psy....