To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki VIII

aleksandrossa - Czw Lut 27, 2014 19:42

Szura napisał/a:
aleksandrossa, czeeeesc. :D

Yuki wczoraj mial lekka biegunkę, a jako ze dzis do Krakowa jechaliśmy, to nie dostal kolacji. Wszystko wydawalo sie juz ok, ale po wyjściu od groomerki najpierw zrobil srednio-ladna kupe, a potem polecialo trochę krwi. :/ Na szczęście jasnoczerwona, wiec mam nadzieje, ze to tylko jakieś podrażnienie jelita. Niemniej sie stresuje, tym bardziej, ze jesteśmy w trakcie 5h podróży powrotnej pociagiem... Na allo problemy zoladkowe idą grupowo widzę. :evil:

Heeej 8)

My jakiś czas temu mieliśmy podobny problem z Chi- najpierw były wymioty czymś żółtym (nie było to jedzenie tylko jakaś żółta maź). Wieczorem doszła biegunka z krwią. Szybka wizyta u weta, 3 dni antybiotyków i przeszło.

agacia - Czw Lut 27, 2014 19:52

Możliwe, bo u mnie w pracy maz i corka kolezanki mieli jelitówke, u drugiej to samo plus jej tato, siostra i siostrzeniec ;)
PALATINA - Czw Lut 27, 2014 21:28

Zaraziłyście mi psy! :evil:
Moje niczego nie zżerały. Wczoraj na kolację dostały odrobinkę surowej piersi z kurczaka - jako dosmaczka dla Czaty do suchej karmy.
I obie mi się posrały strasznie.. Na szczęście krótko. Rano wszystko było cacy. Ok 14" lało się z obu suk :roll: - ale tylko na jednym spacerze. Potem przeszło i póki co jest OK.

Szura - Czw Lut 27, 2014 21:36

PALATINA, allo ma magiczne właściwości. :P

Fotorelacja z Krakowa, przed i po:

Oraz porównanie ze zdjęciem ojca Yukiego, gdy był w podobnym wieku. :)

katasza - Czw Lut 27, 2014 22:04

Yuki jest piekny! Ale zarosniety wyglada jak lump :P
Kiedys bede miala stafika, bostona i bedla :P
No i mojgo Froduska, on musi byc niezniszczalny bo nie umiem bez niego zyc :serducho:

Co do znaczenia...to tez tego nienawidze. Frodowi zdazylo sie u tesciow z cztery razy ( przez rok) i u ciotki, ale u cioci mnostwo psow poznaczylo meble. Ostatnio bylismy to osikal smietnik, nakrylam go i wiedzial ze przy mnie mu sie nie uda to uciekal co chwile na pietro, myslalam ze idzie tam bo koty tam siedzialy a potem ciocia mi wyslala zdjecie osikanej barierki od schodow....
W sklepach nigdy mu sie nie zdazylo, ale wkurzajace to strasznie. Nigdzie go przez to nie biore ze soba, w sensie 'w gosci'.
Mam nadzieje ze Blues tak nie bedzie bo sie zaplacze :roll:

PALATINA - Czw Lut 27, 2014 22:08

katasza napisał/a:
Yuki jest piekny! Ale zarosniety wyglada jak lump

Lubię to! :D

babyduck - Czw Lut 27, 2014 22:15

Szura, jakie jest uzasadnienie historyczne dla tak wygiętego kręgosłupa?
Szura - Czw Lut 27, 2014 22:17

Ze cztery miesiące nie był strzyżony, ryj miał straszliwy. :D Reszta mi nie przeszkadza zapuszczona w ten sposób. ;)

EDIT: babyduck, to spuścizna po whippetach. Z tego, co mi wiadomo to najpierw bedle mieli głównie cyganie i kłusownicy, tu szybkość była oczywistym atutem. Potem gdy trafiły głównie do górników, zajmowały się tępieniem gryzoni i dostarczaniem rozrywki - wyścigami. Ponoć niektóre prześcigały whippety.

Sysa - Czw Lut 27, 2014 22:42

Mam na tymczasie 10-tygodniową sunię, takiego jamnikocosia pociesznego. Mała jest dziś u mnie pierwszy dzień. Jest bardzo przyjacielska do ludzi, kotów i psów, załatwia się ładnie na matę i trawę, szybko uczy się nowych rzeczy i kocha kontakt z człowiekiem :) Bardzo lubi szarpaczki i piłeczki :)
Jeszcze trochę piszczy jak ją zostawić w pokoju, ale to zapewne trauma, bo ktoś ją wyrzucił na śmietnik. Z każdym kolejnym zostawieniem mała coraz lepiej rozumie, że nikt jej już na zawsze nie zostawi. ;)
Może ktoś coś wie na temat osoby poszukującej małego psiaka ;)
Wstawiam link do jej albumu :)
https://www.facebook.com/...04773655&type=1

wilczek777 - Czw Lut 27, 2014 22:50

Mam najbrzydsze szczenie z miotu :oops:
Oby było jak u znajomej która wybrała takie brzydactwo i wyrosła cud miód dziewczyna.
Najładniejsze foto:

Sorgen - Czw Lut 27, 2014 23:39

Szura paskudo, jak będziesz znowu do Krk jechac to proszę się meldować obowiązkowo bo ja straszliwie bym chciała bedla zmacać :serducho: :mrgreen:
babyduck - Czw Lut 27, 2014 23:56

wilczek777, czemu najbrzydsze? Dla mnie ona jest dużo ładniejsza od siostry, te podpalenia ma cudowne. :serducho:
Sorgen - Pią Lut 28, 2014 00:21

Mnie też się bardziej podoba :serducho:
sachma - Pią Lut 28, 2014 07:29

babyduck napisał/a:
Dla mnie ona jest dużo ładniejsza od siostry, te podpalenia ma cudowne. :serducho:

Sorgen napisał/a:
Mnie też się bardziej podoba :serducho:

i mi! i mi! jest śliczna! :serducho:

aleksandrossa - Pią Lut 28, 2014 09:10

Jaka znowu brzydka :P ?
Toż to istne cudeńko :serducho:

Pacz lepiej na Czikeła, wtedy Twój pies będzie dla Ciebie najśliczniejszy na świecie :twisted:
Kiedyś był może i ładny ale wpadł w rzepy i skończył pod maszynką :twisted:
I powiecie mi, że to jest pudel :twisted: ?