Archiwum - Psiaki VIII
aleksandrossa - Czw Lut 27, 2014 19:42
Szura napisał/a: | aleksandrossa, czeeeesc.
Yuki wczoraj mial lekka biegunkę, a jako ze dzis do Krakowa jechaliśmy, to nie dostal kolacji. Wszystko wydawalo sie juz ok, ale po wyjściu od groomerki najpierw zrobil srednio-ladna kupe, a potem polecialo trochę krwi. Na szczęście jasnoczerwona, wiec mam nadzieje, ze to tylko jakieś podrażnienie jelita. Niemniej sie stresuje, tym bardziej, ze jesteśmy w trakcie 5h podróży powrotnej pociagiem... Na allo problemy zoladkowe idą grupowo widzę. |
Heeej
My jakiś czas temu mieliśmy podobny problem z Chi- najpierw były wymioty czymś żółtym (nie było to jedzenie tylko jakaś żółta maź). Wieczorem doszła biegunka z krwią. Szybka wizyta u weta, 3 dni antybiotyków i przeszło.
agacia - Czw Lut 27, 2014 19:52
Możliwe, bo u mnie w pracy maz i corka kolezanki mieli jelitówke, u drugiej to samo plus jej tato, siostra i siostrzeniec
PALATINA - Czw Lut 27, 2014 21:28
Zaraziłyście mi psy!
Moje niczego nie zżerały. Wczoraj na kolację dostały odrobinkę surowej piersi z kurczaka - jako dosmaczka dla Czaty do suchej karmy.
I obie mi się posrały strasznie.. Na szczęście krótko. Rano wszystko było cacy. Ok 14" lało się z obu suk - ale tylko na jednym spacerze. Potem przeszło i póki co jest OK.
Szura - Czw Lut 27, 2014 21:36
PALATINA, allo ma magiczne właściwości.
Fotorelacja z Krakowa, przed i po:
Oraz porównanie ze zdjęciem ojca Yukiego, gdy był w podobnym wieku.
katasza - Czw Lut 27, 2014 22:04
Yuki jest piekny! Ale zarosniety wyglada jak lump
Kiedys bede miala stafika, bostona i bedla
No i mojgo Froduska, on musi byc niezniszczalny bo nie umiem bez niego zyc
Co do znaczenia...to tez tego nienawidze. Frodowi zdazylo sie u tesciow z cztery razy ( przez rok) i u ciotki, ale u cioci mnostwo psow poznaczylo meble. Ostatnio bylismy to osikal smietnik, nakrylam go i wiedzial ze przy mnie mu sie nie uda to uciekal co chwile na pietro, myslalam ze idzie tam bo koty tam siedzialy a potem ciocia mi wyslala zdjecie osikanej barierki od schodow....
W sklepach nigdy mu sie nie zdazylo, ale wkurzajace to strasznie. Nigdzie go przez to nie biore ze soba, w sensie 'w gosci'.
Mam nadzieje ze Blues tak nie bedzie bo sie zaplacze
PALATINA - Czw Lut 27, 2014 22:08
katasza napisał/a: | Yuki jest piekny! Ale zarosniety wyglada jak lump |
Lubię to!
babyduck - Czw Lut 27, 2014 22:15
Szura, jakie jest uzasadnienie historyczne dla tak wygiętego kręgosłupa?
Szura - Czw Lut 27, 2014 22:17
Ze cztery miesiące nie był strzyżony, ryj miał straszliwy. Reszta mi nie przeszkadza zapuszczona w ten sposób.
EDIT: babyduck, to spuścizna po whippetach. Z tego, co mi wiadomo to najpierw bedle mieli głównie cyganie i kłusownicy, tu szybkość była oczywistym atutem. Potem gdy trafiły głównie do górników, zajmowały się tępieniem gryzoni i dostarczaniem rozrywki - wyścigami. Ponoć niektóre prześcigały whippety.
Sysa - Czw Lut 27, 2014 22:42
Mam na tymczasie 10-tygodniową sunię, takiego jamnikocosia pociesznego. Mała jest dziś u mnie pierwszy dzień. Jest bardzo przyjacielska do ludzi, kotów i psów, załatwia się ładnie na matę i trawę, szybko uczy się nowych rzeczy i kocha kontakt z człowiekiem Bardzo lubi szarpaczki i piłeczki
Jeszcze trochę piszczy jak ją zostawić w pokoju, ale to zapewne trauma, bo ktoś ją wyrzucił na śmietnik. Z każdym kolejnym zostawieniem mała coraz lepiej rozumie, że nikt jej już na zawsze nie zostawi.
Może ktoś coś wie na temat osoby poszukującej małego psiaka
Wstawiam link do jej albumu
https://www.facebook.com/...04773655&type=1
wilczek777 - Czw Lut 27, 2014 22:50
Mam najbrzydsze szczenie z miotu
Oby było jak u znajomej która wybrała takie brzydactwo i wyrosła cud miód dziewczyna.
Najładniejsze foto:
Sorgen - Czw Lut 27, 2014 23:39
Szura paskudo, jak będziesz znowu do Krk jechac to proszę się meldować obowiązkowo bo ja straszliwie bym chciała bedla zmacać
babyduck - Czw Lut 27, 2014 23:56
wilczek777, czemu najbrzydsze? Dla mnie ona jest dużo ładniejsza od siostry, te podpalenia ma cudowne.
Sorgen - Pią Lut 28, 2014 00:21
Mnie też się bardziej podoba
sachma - Pią Lut 28, 2014 07:29
babyduck napisał/a: | Dla mnie ona jest dużo ładniejsza od siostry, te podpalenia ma cudowne. |
Sorgen napisał/a: | Mnie też się bardziej podoba |
i mi! i mi! jest śliczna!
aleksandrossa - Pią Lut 28, 2014 09:10
Jaka znowu brzydka ?
Toż to istne cudeńko
Pacz lepiej na Czikeła, wtedy Twój pies będzie dla Ciebie najśliczniejszy na świecie
Kiedyś był może i ładny ale wpadł w rzepy i skończył pod maszynką
I powiecie mi, że to jest pudel ?
|
|
|