Archiwum - Psiaki XIV
Lavi - Śro Paź 03, 2012 15:41
Bel piękności masz Mi się strasznie merlaki podobają z każdej rasy - dogi niemieckie są obłędne! Sama chcę mieć merle ale owczarka australijskiego Już się doczekać nie mogę końca studiów i ,,dopsienia'' się
Nakasha - Śro Paź 03, 2012 15:44
Lavi, australijczyki są super. Zachwycałam się niedawno na wystawie. Gdyby nie to, że są małe, to na pewno bym jednego chciała.
Lavi - Śro Paź 03, 2012 15:47
Właśnie chciałabym mniejszego psiaka do bloku, bo w najbliższej przyszłości nie widzę, żebym dorobiła się domu A Aussie idealnie pasują do mnie Łażę nawet w Gdańsku na spacery z dziewczyną, która ma aussiaka i jest to tak wspaniała rasa, że chyba lepiej wybrać nie mogłam:D A długo wybierałam, chciałam basenji, myślałam nad corgi, po cichu marzyłam o dogu albo nowofundlandzie. BOS też się przewinął w moich planach... I w końcu spotkałam Aussiaki i przepadłam i chyba to przepadnięcie minie dopiero jak kupię własnego owsika
Nakasha - Śro Paź 03, 2012 16:07
Cytat: | Łażę nawet w Gdańsku na spacery z dziewczyną, która ma aussiaka i jest to tak wspaniała rasa |
Zazdroszczę.
My za ok rok będziemy myśleć o 3-cim psie... jeśli wszystko się nam pomyślnie ułoży... ale informacji o rasach szukam już teraz. Mamy kilka na oku...
grupy pierwotne - malamut lub wilczak...
pasterze i pracujący - drugi ONek tym razem staroniemiecki, BOSek, collie
Nie wiem, czy będę mieć siłę i czas na owczarki czy malamuta, więc myślimy też o berneńczyku, leonbergerze, nowofundlandzie...
Ale Zbyszek mówi, że chce corgiego.
Lavi - Śro Paź 03, 2012 16:09
Corgi są śmieszne Uwielbiam te ich jamnikowate kształty Jak będę chciała drugiego psa to chyba właśnie corgiego wezmę.
Nakasha bierz nowofundlanda, to będę u Ciebie namiot rozstawiać pod domem, byleby tylko przytulić się do tego niedźwiedzia
Bel - Śro Paź 03, 2012 16:12
dla mnie corgi, mopsy czy buldogi to totalnie psie nieszczęścia i karykatury. Co najlepsze- mopsom mogą np. wypaść gałki oczne. Fajnie nie? pies się napnie na sranko a tu sru mu z wysiłku gały na trawnik... i teraz bądź tu mądry człowieku i weź je przymocuj.
Lavi - Śro Paź 03, 2012 16:15
Bel, na klej A tak na poważnie mopsy i buldogi nie podobają mi się ze względu na spłaszczony pysk i fałdy, między którymi często u nich pojawiają się infekcje. Poza tym charczą jak łażą Moja koleżanka ma buldoga francuskiego. Łazi jakby miał kijek w tyłku a jak biegnie to charczy:D
Corgi jeszcze nie są takie złe
Bel - Śro Paź 03, 2012 16:16
Lavi, bo się rozpędza jak pocisk! gorzej jak to to nagle się zatrzyma a oczy sruuu i znowu na trawnik.
Lavi - Śro Paź 03, 2012 16:19
hahahah Dlatego nigdy nie będę miała psa z wytrzeszczem
Czaisz, śpisz sobie spokojnie i raptem słyszysz coś takiego: https://www.youtube.com/w...feature=related
rudziak - Śro Paź 03, 2012 16:25
Lavi napisał/a: | https://www.youtube.com/watch?v=I1DJA_lNoA0&feature=related |
spotkałam w życiu kilka buldożków ale w życiu nie słyszałam czegoś takiego
Mnie się buldożki podobają, zwłaszcza beżowe. Ale to nie są psy dla mnie
Dla mnie kwintesencją psa, jest pies średniej wielkości o proporcjonalnej sylwetce.
Bel - Śro Paź 03, 2012 16:27
Lavi, ej.. Julek podobne dźwięki wydaje....
Ja tam teraz rozumiem, czemu na większości zdjęć to te mopsy gogle mają... http://i44.tinypic.com/6nwjd1.jpg
Nakasha - Śro Paź 03, 2012 16:49
Bel, bogowie, padnę przez Ciebie i zapluję monitor.
Corgi nie są takie złe jak buldożki, pyski mają normalne, tylko łapki krótkie. Wyglądają prześmiesznie gdy biegają.
Ja jednak wolę duże psy. Najchętniej aktywne, pracujące, o mocnej psychice. Z drugiej strony one wymagają dużego wysiłku psychicznego i fizycznego od właściciela. Wszędzie gdzie szukam info, ludzie piszą, mówią, że berneńczyki i nowofundlandy są mniej dominujące i "łatwiejsze" niż owczarki czy wilczaki. Może fajnie byłoby mieć takiego dużego włochatego misia do tulenia.
Z trzeciej strony uwielbiam ogromne zaangażowanie owczarków w pracę, ich inteligencję, samodzielność i wyzwanie, jakie przede mną stawia ich wychowanie.
quagmire - Śro Paź 03, 2012 16:53
Nakasha, w życiu nie przyszłoby mi do głowy stawiać owczarka i wilczaka na jednej "półce".
rudziak - Śro Paź 03, 2012 17:05
Nakasha napisał/a: | Wszędzie gdzie szukam info, ludzie piszą, mówią, że berneńczyki i nowofundlandy są mniej dominujące i "łatwiejsze" niż owczarki czy wilczaki. |
Zdecydowanie.
Berneńczyki są jak na duże psy dość aktywne, są też chętne do pracy z człowiekiem. O nowofundlandach nie wiem za dużo ale może być mu ciężko dotrzymać kroku przy waszych aktywnych i biegających psach, a wilczak będzie szokiem po Onku
AngelsDream - Śro Paź 03, 2012 17:06
Zwłaszcza, że wilczak bywa szokiem po... wilczaku.
|
|
|