To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki XIV

Lavi - Śro Paź 03, 2012 15:41

Bel piękności masz :serducho: Mi się strasznie merlaki podobają z każdej rasy - dogi niemieckie są obłędne! Sama chcę mieć merle ale owczarka australijskiego :serducho: Już się doczekać nie mogę końca studiów i ,,dopsienia'' się :DD
Nakasha - Śro Paź 03, 2012 15:44

Lavi, australijczyki są super. :DD Zachwycałam się niedawno na wystawie. :) Gdyby nie to, że są małe, to na pewno bym jednego chciała. :serducho:
Lavi - Śro Paź 03, 2012 15:47

Właśnie chciałabym mniejszego psiaka do bloku, bo w najbliższej przyszłości nie widzę, żebym dorobiła się domu :DD A Aussie idealnie pasują do mnie :serducho: Łażę nawet w Gdańsku na spacery z dziewczyną, która ma aussiaka i jest to tak wspaniała rasa, że chyba lepiej wybrać nie mogłam:D A długo wybierałam, chciałam basenji, myślałam nad corgi, po cichu marzyłam o dogu albo nowofundlandzie. BOS też się przewinął w moich planach... I w końcu spotkałam Aussiaki i przepadłam i chyba to przepadnięcie minie dopiero jak kupię własnego owsika :lol:
Nakasha - Śro Paź 03, 2012 16:07

Cytat:
Łażę nawet w Gdańsku na spacery z dziewczyną, która ma aussiaka i jest to tak wspaniała rasa

Zazdroszczę. :mrgreen:

My za ok rok będziemy myśleć o 3-cim psie... jeśli wszystko się nam pomyślnie ułoży... ale informacji o rasach szukam już teraz. ;) Mamy kilka na oku...

grupy pierwotne - malamut lub wilczak...

pasterze i pracujący - drugi ONek tym razem staroniemiecki, BOSek, collie

Nie wiem, czy będę mieć siłę i czas na owczarki czy malamuta, więc myślimy też o berneńczyku, leonbergerze, nowofundlandzie...

Ale Zbyszek mówi, że chce corgiego. :lol:

Lavi - Śro Paź 03, 2012 16:09

Corgi są śmieszne :DD Uwielbiam te ich jamnikowate kształty :DD Jak będę chciała drugiego psa to chyba właśnie corgiego wezmę.

Nakasha bierz nowofundlanda, to będę u Ciebie namiot rozstawiać pod domem, byleby tylko przytulić się do tego niedźwiedzia :serducho:

Bel - Śro Paź 03, 2012 16:12

dla mnie corgi, mopsy czy buldogi to totalnie psie nieszczęścia i karykatury. Co najlepsze- mopsom mogą np. wypaść gałki oczne. Fajnie nie? pies się napnie na sranko a tu sru mu z wysiłku gały na trawnik... i teraz bądź tu mądry człowieku i weź je przymocuj.
Lavi - Śro Paź 03, 2012 16:15

Bel, na klej :DD A tak na poważnie mopsy i buldogi nie podobają mi się ze względu na spłaszczony pysk i fałdy, między którymi często u nich pojawiają się infekcje. Poza tym charczą jak łażą :P Moja koleżanka ma buldoga francuskiego. Łazi jakby miał kijek w tyłku a jak biegnie to charczy:D
Corgi jeszcze nie są takie złe :D

Bel - Śro Paź 03, 2012 16:16

Lavi, bo się rozpędza jak pocisk! gorzej jak to to nagle się zatrzyma a oczy sruuu i znowu na trawnik.
Lavi - Śro Paź 03, 2012 16:19

hahahah :DD Dlatego nigdy nie będę miała psa z wytrzeszczem :DD

Czaisz, śpisz sobie spokojnie i raptem słyszysz coś takiego: https://www.youtube.com/w...feature=related

rudziak - Śro Paź 03, 2012 16:25

Lavi napisał/a:
https://www.youtube.com/watch?v=I1DJA_lNoA0&feature=related

:shock:
spotkałam w życiu kilka buldożków ale w życiu nie słyszałam czegoś takiego :lol:

Mnie się buldożki podobają, zwłaszcza beżowe. Ale to nie są psy dla mnie :)
Dla mnie kwintesencją psa, jest pies średniej wielkości o proporcjonalnej sylwetce.

Bel - Śro Paź 03, 2012 16:27

Lavi, ej.. Julek podobne dźwięki wydaje.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ja tam teraz rozumiem, czemu na większości zdjęć to te mopsy gogle mają... :lol: :lol: :lol: http://i44.tinypic.com/6nwjd1.jpg

Nakasha - Śro Paź 03, 2012 16:49

Bel, bogowie, padnę przez Ciebie i zapluję monitor. :lol: :lol: :lol:

Corgi nie są takie złe jak buldożki, pyski mają normalne, tylko łapki krótkie. :P Wyglądają prześmiesznie gdy biegają. :D

Ja jednak wolę duże psy. :) Najchętniej aktywne, pracujące, o mocnej psychice. Z drugiej strony one wymagają dużego wysiłku psychicznego i fizycznego od właściciela. Wszędzie gdzie szukam info, ludzie piszą, mówią, że berneńczyki i nowofundlandy są mniej dominujące i "łatwiejsze" niż owczarki czy wilczaki. :P Może fajnie byłoby mieć takiego dużego włochatego misia do tulenia. :DD

Z trzeciej strony uwielbiam ogromne zaangażowanie owczarków w pracę, ich inteligencję, samodzielność i wyzwanie, jakie przede mną stawia ich wychowanie. :)

quagmire - Śro Paź 03, 2012 16:53

Nakasha, w życiu nie przyszłoby mi do głowy stawiać owczarka i wilczaka na jednej "półce".
rudziak - Śro Paź 03, 2012 17:05

Nakasha napisał/a:
Wszędzie gdzie szukam info, ludzie piszą, mówią, że berneńczyki i nowofundlandy są mniej dominujące i "łatwiejsze" niż owczarki czy wilczaki. :P

Zdecydowanie.
Berneńczyki są jak na duże psy dość aktywne, są też chętne do pracy z człowiekiem. O nowofundlandach nie wiem za dużo ale może być mu ciężko dotrzymać kroku przy waszych aktywnych i biegających psach, a wilczak będzie szokiem po Onku :wink:

AngelsDream - Śro Paź 03, 2012 17:06

Zwłaszcza, że wilczak bywa szokiem po... wilczaku. :mrgreen: