To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Odżywianie - Jaką karmą (i z jakim powodzeniem) karmisz swoje szczury?

Bursztynowa - Śro Wrz 21, 2011 21:15

moje chłopaki wcinają z smakiem Rat Complete w VL ale lubią też dla odmiany karmę z firmy Lolo Pets a co do miski to mam dużą ciężką ceramiczną której nie mogą ruszyć :lol:
Kasik - Śro Wrz 21, 2011 21:49

Teraz jemy VL Rat Nature pomieszane z ucztą JR Farm i się zajadamy :mrgreen: po drodze był XtraVital, ale nie smakował. Vitakraft tak samo, poza tym nawet mi nie podobały się te radioaktywnie zielone sreduszka... :roll:
wojsza - Czw Wrz 22, 2011 20:21

Tima Rattima i tak sobie myślę czy by nie zrobić jakiejś własnej mieszanki słodko ziarnistej :)
kefija - Czw Wrz 22, 2011 22:19

A ja kupiłam Versale Laga rat complete bo myślałam że tylo taka jest myslicie że się sprawdzi? bo póki co to mam wszystko co potrzeba poza dwoma ślicznościami które to wykorzystają:((

Poprawiłam ort - karola

Kasik - Czw Wrz 22, 2011 23:08

kefija, nie każdy szczur lubi granulaty, więc ciężko odpowiedzieć na to pytanie, ale z tym konkretnym chyba nie ma większych problemów i szczury raczej go jedzą.
karola - Pią Wrz 23, 2011 07:35

kefija, nie ma co się smucić, że kupiłaś Rat Complete, bo to dobra i polecana karma. A czy szczurom będzie smakować to inna sprawa ;)
klaraurs - Pią Wrz 23, 2011 10:39

Moim Rat Complete smakuje, podobnie jak Supreme Science Selective Szczur (też granulat), a z ziarnistych Tima i Uczta Szczura z krabami JR Farm. Rat nature kompletnie nie tolerowały.
kefija - Pią Wrz 23, 2011 12:39

No to się cieszę a jak już bedę miała śliczne kluseczki to poprosze o radę jakby ta karma im nie odpowiadała :roll:
karola - Pią Wrz 23, 2011 12:41

kefija napisał/a:
jakby ta karma im nie odpowiadała
Wtedy jest jedna rada: nie dać się i przegłodzić ;) Tzn. sypiesz granulat i czekasz aż zjedzą go do ostatniego kawałeczka nie dając nic innego :)
Karmell - Sob Wrz 24, 2011 12:47

Ja swoim pieszczochom daję Versele Laga ale ostatnio nie było w sklepie i musiałam kupić Vitapola, o dziwo nawet im smakuje ;p
aneczka1-13 - Sob Wrz 24, 2011 19:33

Tylko mam nadzieje że zdajesz sobie sprawę że to kiepska karma. I nie radzę jej podawać zbyt długo. Jeśli pojedzą ze 3 dni to się raczej nic nie stanie. A w tym czasie staraj się kupić lepszą karmę. W Poznaniu można kupić na pewno lepsze. I jako zastępnik ja pewno bym wybrała jakieś inne karmy.
valhalla - Sob Wrz 24, 2011 21:39

Nowy Vitapol jest ponoć lepszy, więc od biedy ujdzie, ale warto poszukać sklepu z bogatszym asortymentem, żeby nie być zdanym tylko na jedną karmę :)
aneczka1-13 - Sob Wrz 24, 2011 22:35

Tylko że w tym poście nie jest ujęte jaki to Vitapol :wink: . Więc dobrze by było jakby Karmell uściślił
neko6277 - Nie Wrz 25, 2011 10:31

Ja od trzech dni karmię maluchy VL Rat Nature wymieszaną z HP ziołami podstawowymi szczur i muszę powiedzieć, że bardzo im ta karma smakuje.
podlawiedzma - Wto Wrz 27, 2011 20:35

Ja ogólnie daję mieszankę, którą komponuję sama z ziaren kupionych od rolników plus sklepowe dodatki, suszone warzywa i chlebek z ziarnem własnej roboty...
Ostatnio jednak moja mama, która słynie z kupowania wielu niepotrzebnych rzeczy przywiozła mi karmy z biedronki - dla papug i gryzoni - dawał to ktoś ? O ile ptasia ma kolorowe chlebki to dla gryzoni wygląda ładnie, orzechy, ziarno i chyba ziołowe chrupki (?), zapach ma ładny, ale z kolei skład ma nieokreślony.
Jak myślicie, mogę podać ogonom ? Przyznam, że trochę się boję karmy z marketu, w ogóle do kupnych gotowych karm nie mam zaufania, ale po co ma mi zalegać z szafce.