Archiwum - Psiaki XIII
Ninek - Śro Lut 29, 2012 12:43
karraska, jeśli psiak ma kilka miesięcy, to najlepiej, żebyś wykastrowała go u siebie
karraska - Śro Lut 29, 2012 13:05
Ninek, i tak jeśli bym go kastrowała to tylko w Łodzi. Możesz mi wytłumaczyć dlaczego jest ona taka ważna?
Niestety malucha nie znalazłam, będę jeszcze szukać później.
Journey - Śro Lut 29, 2012 13:31
APEL DO OSÓB Z WARSZAWY I OKOLIC ! Pilnie potrzebujemy domów tymczasowych dla kilkunastu rasowych psów i szczeniąt. Więcej nie mogę pisać na forum. Jeśli ktoś może i chce pomóc bardzo proszę o pw. PILNE.
Pokrzywa09 - Śro Lut 29, 2012 13:53
karraska, miedzy innymi dlatego aby psiak nie ostal wykorzystany do krycia jakiejs suki bo np.Ktos chce sobie zarobic na szczenietach. Po za tym rozmnazanie nie rasowych psow jest calkowcie nieportrebne poniewaz w schroniskach jest pelno psiakow sukajacych domow
Ninek - Śro Lut 29, 2012 14:43
karraska napisał/a: | Możesz mi wytłumaczyć dlaczego jest ona taka ważna?
|
Jak to dlaczego? Mało jest bezdomnych psów?
karraska - Śro Lut 29, 2012 16:22
Nie pomyślałam o tym. Powiem szczerze, że u nas na wsi jest mało szczeniąt. Przeważnie wszyscy mają znajdy.
Ninek - Śro Lut 29, 2012 16:35
Mało szczeniąt nie zawsze oznacza, że ich nie ma, bo sie nie rodzą. U nas na wsiach szczeniaki nadal sie topi. Albo zakopuje żywcem. Taka normalka i codzienność. Brrr
sachma - Czw Mar 01, 2012 12:28
Myślicie że do Dina
będzie pasował ten wzór :
nie mogę nic ładnego znaleźć w kolorze niebieskim czy fioletowym, a wydaje mi się że do niego lepiej by pasował właśnie niebieski czy fiolet...
Ninek - Czw Mar 01, 2012 12:56
Mi ten zielony totalnie nie pasuje
EDIT
W jakim sklepie można kupić taśme na smycz? xD
Taką najzwyklejsza, gładką, bez żadnych wzorków.
O taką, tylko grubszą (nie w sensie, że szerszą*) :
http://allegro.pl/chaba-s...2162826720.html
Chce sama zrobić smycz, ale nie wiem gdzie szukać taśmy.
*W marketach budowlanych mają tylko cienkie, które sie gną w rękach. A ja chce taką, która zostaje w pierwotnej formie i jest dość sztywna.
Oli - Czw Mar 01, 2012 13:05
nie, zielony nie, a na pewno nie ten. jak już to jakaś "zgniła" zieleń albo beż lub brąz
Oli - Czw Mar 01, 2012 13:06
Ninek, a może sklepy żeglarskie? oni tam mają różne liny
Ninek - Czw Mar 01, 2012 13:15
Oli, no właśnie liny, nie wiem czy taśmy będą mieli - nie kojarze, żeby w żeglarstwie sie je wykorzystywało do czegoś.
Na allegro próbowałam szukać, ale tylko gotowe smycze mi wyszukuje
Nie wiem jak 'profesjonalnie' nazywa sie taka taśma, więc mam utrudnione szukanie
sachma - Czw Mar 01, 2012 13:18
wpisz na allegro "taśma nośna" - do wyboru do koloru
ja kupiłam dla Dina 3cm, dla Lennego 1,5cm i chcę je obszyć ładną tasiemką żeby wyglądało ładniej
mam plan zrobić im komplety - szelki + kantarki + smycze i jeśli starczy jeszcze taśmy to obroże, dla Lennego zwykłą, dla Dina pół zacisk.
Oli - Czw Mar 01, 2012 13:20
Ninek, w żeglarstwie się taśm nie używa? używa się i to sporo. Poza tym często taki sklep jest powiązany z alpinistycznym gadżetami.
babyduck - Czw Mar 01, 2012 13:21
Ninek, idź do pasmanerii i poproś o taśmę nośną albo parcianą. Ewentualnie poszukaj sklepu artykułami kaletniczymi. Tam dostaniesz też kółka i karabińczyki.
Czy ktoś mówił, że nazwa entlebucher sennenhund jest trudna? Finowie (Finlandczycy?) przebili: Entlebuchinpaimenkoira
|
|
|