Archiwum - Psiaki vol.VII
Oli - Śro Lut 17, 2010 14:32
zuuzuushii napisał/a: | Uprzedzam pytania: nie stała mu się krzywda, farba była zmywalna. | a już chciałam pytać gdzieś geparda dorwała efekt super
babyduck - Śro Lut 17, 2010 14:38
gepardzisko pierwsza klasa
zuuzuushii - Śro Lut 17, 2010 14:41
dzięki^^ bo on w zależności od pozycji jaką przybiera przypomina mi: jak biega: geparda, jak leży kurczaka, kark ma jak niedźwiedź, grzywę jak lew, a pysk i szyja gdy leży przypomina mi aligatora
ah ta moja wyobraźnia
sachma - Śro Lut 17, 2010 15:56
hehe świetnie wygląda!
babyduck - Czw Lut 18, 2010 11:05
Ostatnio sporo narzekałam na Negrę, to chciałam ją też pochwalić - tak dla równowagi.
Wczorajsze spacery popołudniowo-wieczorne były bardzo motywujące. Miałam ze sobą albo piłkę na sznurku, albo sam sznurek. Negra bardzo się nakręcała na jego widok. W ten sposób udało mi się wygrać pod względem atrakcyjności z dwoma psami Na razie jeszcze nie puszczam jej w obecności innych psów, ale kiedy jesteśmy same na przywołania reaguje w ułamku sekundy. Przynosi aporty. Komendę "zostań" wykonuje nawet jak rzucę jej aport. idzie po niego dopiero na "przynieś". Zostawia to, co każę jej zostawić, bierze na "masz". Stara się nie ciągnąć, choć nadal się zapomina albo walczy ze mną jak ją pęcherz ciśnie. Powoli przyzwyczaja się do ringówki, uczy się zostawania w pozycji "stój" i ustawienia (na razie ręcznego) na wystawę oraz tego cholernego biegania w kółko bez podłażenia mi pod nogi. Tutaj szacun dla wystawców, bo sukcesy ich psów to tak naprawdę ogrom ich pracy.
Jest totalnym świrem Ale z potencjałem
AngelsDream - Czw Lut 18, 2010 16:29
babyduck, na taki wpis czekałam.
satanka666 - Czw Lut 18, 2010 17:41
helpmi.
kupujemy klatkę, ale nie wiem jaki wymiar
http://www.allegro.pl/ite...la_psa_xxl.html taka chyba będzie dobra?
babyduck - Czw Lut 18, 2010 20:57
AngelsDream, nie to, że nagle stał się cud, ale jestem bardzo mocno zmotywowana do dalszej pracy. No kocham tego potwora
Satanka, z pewnością będzie dobra.
Dimishka - Pią Lut 19, 2010 12:27
Hej mała prośba
Nie chce oddzielnego tematu zakładać...
Koleżanka z grupy pisze prace inżynierską o zachowaniu psów i potrzebuje, żeby ich posiadacze ją wypełnili
Więc jeśli macie 5 minutek: https://spreadsheets.google.com/viewform?formkey=dEUzTkl1QjYtWTE2MGMyMzhneklxa3c6MA
Z góry dziekuję
Anonymous - Pią Lut 19, 2010 12:42
Szkoda, że ankieta jest dla posiadaczy tylko jednego psa, ale wypełnione.
Mangusta - Pią Lut 19, 2010 12:56
zatrzymałam się na etapie "czy posiadasz inne zwierzęta w domu". otóż z odpowiedzi wynika, że pies, kot i tchórzofretka to gryzonie. poza tym boli mnie że nie ma opcji "inne zwierzę" jakby już innych ludzie nie trzymali
Oli - Pią Lut 19, 2010 13:02
trochę niedopracowane pytania i też żałuję, że nie ma opcji na posiadanie większej ilości psów.
Dimishka - Pią Lut 19, 2010 13:07
Hmm i tak dziekuje i wszelkie uwagi przekaże koleżance, póki ma jeszcze możliwość zmienić coś w ankiecie.
jokada - Pią Lut 19, 2010 13:18
ankieta zupełnie niedopracowana
mimo dobrych chęci nie wypełnię...
Czy po za psem posiadasz inne zwierzęta w domu?
brakuje odpowiedzi "NIE"
Ile czasu pies przebywa na spacerach w ciągu dnia?
brak ciągłości w odpowiedziać
albo około godziny, albo 2-3 godziny
a co pomiędzy?
Ile czasu pies spędza sam w ciągu dnia?
powinno być chyba coś w stylu ile średni dziennie/tygodniowo
bo u mnie są dni że i 8h, są i że zero...
Czy karzesz swojego psa?
za mało odpowiedzi
można psa skarcić nie bijąc i nie wrzeszcząc na niego
babyduck - Pią Lut 19, 2010 14:27
Przy pytaniu "czego boi się Twój pies" brakuje opcji "niczego".
|
|
|