Archiwum - Psiaki vol. IV
Szura - Pią Lut 06, 2009 17:04
O, ja kiedyś chyba się skuszę na basenji, ale to jeszcze dłuuugo nie - to trudne psy, a ja dopiero planuję pierwszego *choć i tu nie idę na łatwiznę *.
nezu - Pią Lut 06, 2009 17:09
Łatwe nie są, ale zauroczyły mnie pod każdym względem, a już najbardziej przemawia do mnie ich kocia natura.
Teraz i tak nawet nie mam co marzyć, ale jak już będę na swoim...
Marzenia... *_*
Fea - Pią Lut 06, 2009 17:12
Basenji!! Boskie, widziałam na filmiku takiego miauczącego ; )))
Szura - Pią Lut 06, 2009 17:16
Ja tak sobie niby o nich marzę, ale podejrzewam, że jak kupię pierwszego staffika to wpadnę po uszy do końca i zostanę przy tej rasie. Tak, jak ogromna liczna osób, które zdecydowały się na staffika. Charakterowo to dla mnie najlepsze psiaki.
H. - Pią Lut 06, 2009 17:16
To to są psy czy kłoty?
sachma - Pią Lut 06, 2009 17:18
Obejrzałam ten filmik który dała Tess.. i teraz.. szczękę jeszcze zbieram z podłogi... czy gdzieś jest opublikowana lista ras zdrowych i nie zmutowanych? bo tu pokazano mutacje, które mogą być przyczyną ciężkich chorób (wspominają też o tym że nie wszystkie takie są, ale nie wymieniają z nazwy), o których ja w życiu bym nie pomyślała.. ogólnie film przerażający.. i te stare baby mówiące ze usypianie szczenią tylko dlatego że nie odpowiadają wzorcom to dobra sprawa..
nezu - Pią Lut 06, 2009 17:18
http://www.youtube.com/wa...next=1&index=32
Pavarotti się nie umywa.
Jeśli w dalekiej przyszłości sąsiedzi nie przerobią mnie na szaszłyki za takie odgłosy zza ściany, będę bardzo szczęśliwa.
W ogóle, polecam filmy tego pana, widać że kocha baski całym sercem, doskonale je zna i umiał je nawet nieźle wyszkolić, co do najłatwiejszych zadań nie należy (a Lucy to prawdziwa gwiazda jest ).
<edit>
Szura, to jak już sobie sprawię tę wymarzoną rudobiałą suczkę basenji, zaproszę na wizytę zapoznawczą. Co ty na to?
Szura - Pią Lut 06, 2009 17:19
http://www.youtube.com/wa...3EHbVWfxk&hl=pl
Bema - Pią Lut 06, 2009 18:52
A ja mam pytanie: muszę zacząć szukać dla siostry foksterierka szorstkowłosego, zanim wpiszę w googlach hasło, to najpierw zapytam tu: słyszał ktoś o jakiejś hodowli? Zresztą nie musi być rodowodowy, ma być kochany i wyglądać jak foks! Potrzebuję szczeniaka na czerwiec mniej więcej, dajcie znać jak coś!
Tess - Pią Lut 06, 2009 18:57
Nezu, nie przesadzaj z tymi barderami. W polsce jest naprawdę pełno przeróżnych umaszczeń, są też różne odmiany sierstne.
Sachma, niestety, takie są realia. Jeśli zainteresował Cię temat zdrowia, dysponuję jeszcze kilkama artykułami, mogę wstawić, ale odrazu mówię, że są po angielsku.
Bema, mogę popytać znajomych. Wiele osób ma teriery, akurat większość nie foksy, ale pewnie się orientują.^^
Bema - Pią Lut 06, 2009 18:58
Tess, jeżeli nic nie znajdę, to będę wdzięczna
Anonymous - Pią Lut 06, 2009 19:16
| Cytat: | | Zresztą nie musi być rodowodowy, ma być kochany i wyglądać jak foks! |
ale chyba nie myślisz o pseudohodowlach?
Bema - Pią Lut 06, 2009 19:22
aga, wcześniej miałam foksa, którego tatą był pies kumpeli, a mama mieszkała w stadninie koni- tam zawsze było kilka foksów po prostu; maluchy z tego miotu znalazły właścicieli wśród znajomych, tatuś z rodowodem, mama bez...Tylko, że teraz nie ma opcji na takiego malucha
gratis - Pią Lut 06, 2009 19:43
dalmatyńczyki są "niebezpieczne" dla małych zwierzątek?
Bo to gończe chyba
| Off-Topic: | bezczelnie się wetnę, ale mi się podobają, nie tylko za ciapki, ale także za to coś i są zmarzluchami ale zanim się zakocham chcę wiedziec czy nic nie zrobią szczurom |
Tess - Pią Lut 06, 2009 19:57
gratis, trudno powiedzieć. Jeśli przyzwyczaisz dalmatyńczyka od małego do innych zwierząt, nie powinno być problemu, ale tak czy siak radzę uważać.
Nie wiem, czy masz na oku jakąś hodowlę, niestety, muszę powiedzieć, że w Polsce bardzo krucho z tymi psami. Niestety są prowadzone i rozmnażane tragicznie i bezmyślnie, mają problemy z psychiką, poważnie to wygląda.
|
|
|