To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Pajączki ^_^

yoshi - Pon Kwi 13, 2009 20:45

Mazoku napisał/a:
może samce rosną szybciej?

tak samce rosną i dojrzewają szybciej niż samice :wink:
Dlatego niektórzy kupując pajączki, i mając przed sobą do wyboru kilka tego samego gatunku wybierając maluchy z tego samego kokonu, wybiorą L2 zamiast tych które są już L3, bo mimo tego że jest w tym cień szansy że trafi się na samiczkę niby jakiś tam jest hehehe :wink:

Oczywiście nie można tego traktować serio, i trzymać się jako wyznaczynika płci :wink:

Grucha - Pon Kwi 13, 2009 23:08

Cieszyłbym się niezmiernie jeśli by to samica była :)
Porobiłbym jakieś fotki do wysexu ale ona jest bardzo agresywna.. jak nie kłaczki to mi pensete zabiera i nie ma rozmowy.

nezu - Śro Kwi 15, 2009 21:22

Aaaaaaaaaa!!!!
Jutro kupuję pająka! :D :D :D :D

Padło na holothele incei. :)
Wiem, że nieduże to stworzonko, ale bardzo mi się podobają i nie są najtrudniejsze w utrzymaniu...
I normalnie się już doczekać nie mogę. :mrgreen:

Grucha - Czw Kwi 16, 2009 07:15

Oo brawo :)mi też się bardzo podobają :D
Mangusta - Czw Kwi 16, 2009 11:28

bosko :) hehehe, wiedziałam że się pokusisz w końcu ;) incejki są śliczne.
yoshi - Sob Kwi 18, 2009 13:43

sialalala sialalala, straciłam już nadzieję, a tu dzisiaj taka niespodzianka :D :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Grucha - Sob Kwi 18, 2009 14:28

mało widze na tym zdjęciu.. ale czy to kokonik? ;>
yoshi - Sob Kwi 18, 2009 14:41

tak! to moj dlugo wyczekiwany KOKONIK :D :D:D pierwsze łączenie było 1 listopada, niecałe 5 miesięcy, hehehe teraz samica z kokonem jest w zacisznym miejscu, zostawiam ja na dwa miesiące w spokoju. A po tym okresie, odbieram kokon samicy i zobaczymy co z tego wszytskiego wyjdzie :wink:

A szybka niestety cała w pajęczynie, cięzko zdjecie zrobic :(

Grucha - Sob Kwi 18, 2009 15:40

noo gratulacje :D pisze się na młode :D
yoshi - Sob Kwi 18, 2009 15:44

nie ma sprawy :D :D cos z tą kilkuset iloscią małych trzeba będzie zrobić :twisted: :lol1:
Grucha - Sob Kwi 18, 2009 15:48

o ile dobrze widzę to parachybanka jest? ;>
yoshi - Sob Kwi 18, 2009 15:57

niet, to pani Brachypelma epicureanum

Mangusta - Sob Kwi 18, 2009 18:08

yoshi napisał/a:
niet, to pani Brachypelma epicureanum
Yoshi, a co zrobisz z maluchami? masz na nie papiery? jak nie to szybko leć do powiatowego weterynarza, bo możesz mieć straszne problemy z wyprzedaniem, policja się coś często czepia ostatnio brachypelm...

no i gratulacje ;) ja czekam na kokon cambridgei w schronisku, ale niestety raczej go nie będziemy inkubować...

nezu - Sob Kwi 18, 2009 18:09

Łał, yoshi, gratuluję! :D
Ja też chcę! Ja też :P

Incejka już zapłacona, w przyszłym tygodniu przyjedzie do mnie z Wrocławia. Ik! :D

yoshi - Sob Kwi 18, 2009 19:15

Mazoku, przy najblizszej wizycie u weta, z kotami, już za dwa tyg, mam zamiar poruszyć ten temat, i papiery takie załatwić, nie chce robić problemów sobie jak i chętnym na pajączki.

W każdym razie radość jest ogromna :D Rozmnożenie zwierząt egzotycznych to wspaniały dowód, że jest im dobrze :wink: Dlatego to przynosi mi tak wiele radości :mrgreen:

Nezu :D myślę że nie będzie problemu, jeśli wszytsko pojdzie dobrze, myśle ze pajaczków nie zabraknie :lol1: