Archiwum - Pajączki ^_^
yoshi - Pon Kwi 13, 2009 20:45
Mazoku napisał/a: | może samce rosną szybciej? |
tak samce rosną i dojrzewają szybciej niż samice
Dlatego niektórzy kupując pajączki, i mając przed sobą do wyboru kilka tego samego gatunku wybierając maluchy z tego samego kokonu, wybiorą L2 zamiast tych które są już L3, bo mimo tego że jest w tym cień szansy że trafi się na samiczkę niby jakiś tam jest hehehe
Oczywiście nie można tego traktować serio, i trzymać się jako wyznaczynika płci
Grucha - Pon Kwi 13, 2009 23:08
Cieszyłbym się niezmiernie jeśli by to samica była
Porobiłbym jakieś fotki do wysexu ale ona jest bardzo agresywna.. jak nie kłaczki to mi pensete zabiera i nie ma rozmowy.
nezu - Śro Kwi 15, 2009 21:22
Aaaaaaaaaa!!!!
Jutro kupuję pająka!
Padło na holothele incei.
Wiem, że nieduże to stworzonko, ale bardzo mi się podobają i nie są najtrudniejsze w utrzymaniu...
I normalnie się już doczekać nie mogę.
Grucha - Czw Kwi 16, 2009 07:15
Oo brawo :)mi też się bardzo podobają
Mangusta - Czw Kwi 16, 2009 11:28
bosko hehehe, wiedziałam że się pokusisz w końcu incejki są śliczne.
yoshi - Sob Kwi 18, 2009 13:43
sialalala sialalala, straciłam już nadzieję, a tu dzisiaj taka niespodzianka
Grucha - Sob Kwi 18, 2009 14:28
mało widze na tym zdjęciu.. ale czy to kokonik? ;>
yoshi - Sob Kwi 18, 2009 14:41
tak! to moj dlugo wyczekiwany KOKONIK :D:D pierwsze łączenie było 1 listopada, niecałe 5 miesięcy, hehehe teraz samica z kokonem jest w zacisznym miejscu, zostawiam ja na dwa miesiące w spokoju. A po tym okresie, odbieram kokon samicy i zobaczymy co z tego wszytskiego wyjdzie
A szybka niestety cała w pajęczynie, cięzko zdjecie zrobic
Grucha - Sob Kwi 18, 2009 15:40
noo gratulacje pisze się na młode
yoshi - Sob Kwi 18, 2009 15:44
nie ma sprawy :D cos z tą kilkuset iloscią małych trzeba będzie zrobić
Grucha - Sob Kwi 18, 2009 15:48
o ile dobrze widzę to parachybanka jest? ;>
yoshi - Sob Kwi 18, 2009 15:57
niet, to pani Brachypelma epicureanum
Mangusta - Sob Kwi 18, 2009 18:08
yoshi napisał/a: | niet, to pani Brachypelma epicureanum | Yoshi, a co zrobisz z maluchami? masz na nie papiery? jak nie to szybko leć do powiatowego weterynarza, bo możesz mieć straszne problemy z wyprzedaniem, policja się coś często czepia ostatnio brachypelm...
no i gratulacje ja czekam na kokon cambridgei w schronisku, ale niestety raczej go nie będziemy inkubować...
nezu - Sob Kwi 18, 2009 18:09
Łał, yoshi, gratuluję!
Ja też chcę! Ja też
Incejka już zapłacona, w przyszłym tygodniu przyjedzie do mnie z Wrocławia. Ik!
yoshi - Sob Kwi 18, 2009 19:15
Mazoku, przy najblizszej wizycie u weta, z kotami, już za dwa tyg, mam zamiar poruszyć ten temat, i papiery takie załatwić, nie chce robić problemów sobie jak i chętnym na pajączki.
W każdym razie radość jest ogromna Rozmnożenie zwierząt egzotycznych to wspaniały dowód, że jest im dobrze Dlatego to przynosi mi tak wiele radości
Nezu myślę że nie będzie problemu, jeśli wszytsko pojdzie dobrze, myśle ze pajaczków nie zabraknie
|
|
|