To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki IX

Mangusta - Pią Paź 01, 2010 20:05

moja Bajka tak robi z zabawkami w domu. najpierw łapie w pysk, kładzie sobie między łapami, "pogada" po swojemu do zabawki i porobi miny później wyrzuca dalej, znowu łapie i znowu robi głupie miny.
babyduck - Pią Paź 01, 2010 20:09

Negra też jest samowystarczalna. I masochistka w dodatku. Bierze sznur w pysk i się nim okłada. A potem podrzuca sobie zabawki i za nimi gania.
Ninek - Sob Paź 02, 2010 07:52

Maja też tak czasami robi xD Widok przekomiczny :P

Ma ktoś jakieś zdanie na temat karmy Josera Economy?
Coś takiego kupili psom w przytułku. Psiakom nie służy, mają biegunki, sporo schudło odkąd ją jedzą. Ale wet i hycel są dystrybutorami :roll: Mi ona wygląda bardziej na pasze dla zwierząt hodowlanych, niż na karme dla psów...

Jutro mamy spotkanie z osobami zarządzającymi przytułkiem, więc chciałabym być pewna swojej opinii o tym żarciu.
Psy lepiej wyglądały i nie było tylu sraczek na durnym Pedigree,więc nie wiem co jest w tym :roll:

nezu - Sob Paź 02, 2010 10:50

Psota bardzo was wszystkich prosi o kciuki...
Ja proszę...

Jest bardzo źle...
Zaczęło się przedwczoraj, gorączka (39.3), wymioty.
Biegunki nie było.
Bardzo, ale to BARDZO dużo pije i jeszcze więcej siusia.
Wczoraj doszły potworne bóle brzucha.

Ale takie że pies wyje, piszczy, stęka i boi się położyć.
Nie może znaleźć sobie miejsca.
Wymioty wciąż są.
Mała jest na lekach od przedwczoraj, ale nie pomagają.
W nocy był kryzys, myśleliśmy że nam pies umrze, tak wyła i się pokładała. Od przedwczoraj nic nie je.

Poza badaniem krwi czeka nas jeszcze USG brzucha.

Proszę was, kciukajcie żeby jej się dało pomóc...
Boję się, że to może być jakiś nowotwór.
Nasza ONka, którą mieliśmy wiele lat temu zachowywała się bardzo podobnie, a przy otwarciu psa wetów "przywitał" guz na nerce wielkości pomarańczy.

To taki paskudny, irracjonalny lęk.

babyduck - Sob Paź 02, 2010 11:05

Kciuki za Psotę są :kciuki: :kciuki: :kciuki:

A ja po 9 dniach mogłam dziś zebrać normalna kupę. Mam nadzieję, że taki stan się utrzyma. :roll:

LunacyFringe - Sob Paź 02, 2010 13:21

Ninek, na forum BC polecali tą karmę. Może jest źle przechowywana albo cuś? Albo po prostu akurat tym psom nie służy, no ale żeby tak wszystkim naraz ? Sama sie zastanawiałam czy nie spróbować tej karmy, ale ostatecznie wybrałam karmę Arion.
Oli - Sob Paź 02, 2010 13:27

Ninek napisał/a:
Psiakom nie służy, mają biegunki, sporo schudło odkąd ją jedzą.
a odpowiednio ją dostały, czy po prostu kupili i pyk - dali od razu bez przejścia ze starej karmy? Schudły zapewne dlatego, że mają biegunkę i organizm źle przyswaja pokarm.
Ninek - Sob Paź 02, 2010 15:06

Oli, wcześniej stopniowo dosypywałam im do poprzedniej (akurat pani karmiąca była na urlopie i ja przejęłam karmienie psów), zwiększając im porcje nowej karmy.
Dopóki mogły, większość najpierw wybierała poprzednią karme, na końcu jadły tą.
Karma jest otwierana na bieżąco. To przytułek, więc nie ma opcji, że otwarty worek stoi tydzień, schodzi w 2 dni.
Nie wszystkie psy mają biegunke, ale spora większość. Poprzednio kupy były normalne, a teraz ciągle cieknie z nich żółty, koszmarnie śmierdzący 'budyń' :?

AngelsDream - Sob Paź 02, 2010 15:16

Ninek, to nie musi być kwestia karmy. Ostatnio sporo psów choruje żołądkowo.
Ninek - Sob Paź 02, 2010 16:01

Angels, u nas też chorowały, ale teraz to jakaś masakra... Zima idzie a coraz więcej psów chudych na tyle, że widać im wszystkie żebra i kręgosłup. A nałożyło sie to właśnie ze zmianą karmy...
sachma - Sob Paź 02, 2010 17:20

a może to raczej od wody? bo zakładam że mineralki nie dajecie..
Anka. - Sob Paź 02, 2010 21:42

wepchne się z moimi w rozmowe :wink:

na bydgoskiej wystawie kundelków Skoczek zgarnął najpiękniejszego [ ;) ] Seniora i BIS-a ,nie chciał pozować , więc zrobiła to panna Frytka

i krótki pogląd na rasizm u nas, niekochany kundel w klatce, a księżniczka w typie ;)

Ninek - Nie Paź 03, 2010 09:34

Może ktoś wie, gdzie szukać informacji na temat psów z usuniętą śledzioną?
U naszego przytułkowego weta jest taka bida, po wypadku. Jak dojdzie do siebie ma trafić do przytułku :( Chciałabym troche poczytać i już teraz zacząć szukać mu domu.

sachma - Nie Paź 03, 2010 11:31

pytanie do klikerowców.. co jeśli pies nie chce smaka? :shock: mam dalej klikać że dobrze robi? Lenny wczoraj tak się nakręcił na targetowanie, że kiedy skumał że ma drapać w płytkę, nie chciał przestać o.O jak klikałam patrzał na mnie i wracał znów do drapania - nie przyszedł po smaka po którego jeszcze chwilę szybciej biegał o.O' mam mu dalej kilka że super, i ew dać smaka dopiero jak przyjdzie?
LunacyFringe - Nie Paź 03, 2010 11:35

sachma, ja bym mu rzuciła, jak nie weźmie to trudno, ale wie , że dostał nagrodę. No chyba, że lipne jakieś masz te smaki ;) Jest też opcja, że tak mu się spodobało, ze zachowanie samo w sobie stało sie nagrodą, u mnie np. tak jest z komendą hop :)