To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Klatki i wyposażenie - Nasze klatki vol. 1

Niamey - Wto Maj 31, 2011 19:20

believe_86, ale ja nie mam trocin-trocin, tylko takie duże bukowe kawałki, jak do terrariów. I one naprawdę słabo latają - jak zazwyczaj rano musiałam zmiatać, tak teraz często nie muszę tego robić.
Viss, myślę, że każde stado ma inne potrzeby, ale też przystosowuje się do swojego otoczenia. Mam wrażenie, że moim dziewczynom podoba się obecne urządzenie - widzę jak korzystają praktycznie ze wszystkiego. Ostatnio np. Migotka i Diuna odkrły, że fajnie sobie spać w tym ikeowskim koszu na folie, zawieszonym na górze z tyłu. Z premedytacją napisałam "dziewczyny" bo dla Zefira klatka idealna to ciemna nora :lol:
Chciałam jeszcze podkreślić, że o ile z zewnątrz wydaje się, że jest naćkane, o tyle przy bliższym przyjrzeniu się, w środku jest wciąż dużo luźnego miejsca, gdzie można się się ganiać, a za to ganiane szczury mają więcej dróg uciekania :P

Muszę przeprosić Zefirka - właśnie siedzi w sputniku :)

Journey - Śro Cze 01, 2011 11:54

Niamey, klatka wypasiona :mrgreen: Szczury muszą mieć w niej frajdę , choć jej sprzątanie do łatwych na pewno nie należy :wink:

Tu zdjęcie naszej, aczkolwiek robione z góry, więc niewiele widać.

Właścicielom Olego bardzo się spobobała :) , a my cały czas coś dodajemy, przestawiamy, zmieniamy... Największą radochę szczury mają z gałęzi - bawią się w Tarzana :P Mimo to i tak najbardziej kochają wybiegi. W klatce spędzają średnio pół dnia :-P

Priscilla - Pon Cze 06, 2011 10:59

Wreszcie się odważyłam :) i przedstawiam swoją skromną klateczkę. Na początku akcesoriów było znacznie więcej ale moje chłopaki same zdecydowały co im się podoba a czego się pozbyć :) i tak ich domek prezentuje się w chwili obecnej. Oczywiście wszelkie sugestie mile widziane :) !

http://s1226.photobucket....t=SAM_0091.jpg#

indygo - Śro Cze 08, 2011 22:20

to ja siem pochwale klatkami panów:)
Nietoperrr... - Śro Cze 08, 2011 22:43

Dawno nas tu nie było,to się prezentujemy :P

Niamey - Śro Cze 08, 2011 22:47

świetnie urządzone :)
Priscilla - Czw Cze 09, 2011 06:50

Bardzo fajny wystrój :) ! Twoja klatka zmobilizowała mnie do dodania jeszcze większej ilości półeczek, koszyczków, hamaczków, itp :) !
Pyl - Czw Cze 09, 2011 11:16

Nietoperrr..., masz klatkę ideał :wink: :serducho: I jeszcze w moich ulubionych kolorach! Eh...
Jak Ci się sprawuje?
Off-Topic:
A zmierzysz dokładnie odstęp między prętami? Bo ona kiedyś była w jednym sklepie a jak ją chciałam rok temu obejrzeć (obmacać) i pomierzyć to się okazało, że w naturze nigdzie jej nie ma :(

Anonymous - Czw Cze 09, 2011 11:18

Nietoperrr..., piękna klatki i cudownie urządzona. Moge oglądać w nieskończoność. :D :oops:
H. - Czw Cze 09, 2011 14:30

Viss, klatkofil :D
gratis - Czw Cze 09, 2011 15:41

Nietoperrr..., piękna! O boru! Jest obłędnie urządzona! :serducho:

Tylko, że do takiej ilości hamaków, to bym miała patenty na wieszanie. :P Jestem zbyt leniwa, więc pokochałam Asaurusowe haczyki. :mrgreen:

Nietoperrr... - Czw Cze 09, 2011 21:30

Dzięki za pochwałki! :wink: Z takiego urządzania w polarkowe gadżety,tylko że cudzych klatek,Nietoper utrzymuje zwierzaki i spełnia swoje zachcianki,jak się coś więcej uzbiera... :P
Pyl,klaciorka sprawuje się super,po udrękach codziennego sprzątania w XL-ce,ta jest jak pół godziny życia więcej od doby... :P Sprząta się ją migusiem!
A odstęp miedzy prętami,mierzony przed chwila,to 2,2 cm,tak ze dla maluchów odpada... :|
Co w pewien sposób powstrzymuje GMR... :roll:

Journey - Sob Cze 25, 2011 21:34

Pixie, może to Ci się przyda?

Tak w dniu dzisiejszym wygląda klatka naszych chłopaków /3 samce, choć klatka wg. kalkulatora jest spokojnie na 5/.

Pixie - Sob Cze 25, 2011 21:36

Journey, Piękna klatka! Szczurkowy raj :D Powiedz mi z jakiego drzewa pochodzi ta gałązka? ^^
Journey - Sob Cze 25, 2011 21:40

Pixie, nie umiem Ci odpowiedzieć. Ścinaliśmy gałęzie w naszym sadzie i kilka z nich 'schomikowałam' dla szczurów :wink:
Chłopaki jej nie gryzą, ale mają ogromną frajdę - biegają po nich jak szaleni i robią 'piruety' :lol: Osobiście uważam, że gałęzie są lepsze od np. tarasów. Szczury mają z nich większą frajdę, a gdy chcą odpocząć mają koszyki, hamaki i biały 'mebelek', który też widać na zdjęciu, a został ''pożyczony'' z łazienki :wink: